Caravana NexT, în plină desfășurare
https://www.ziarulmetropolis.ro/caravana-next-e-in-plina-desfasurare/

Caravana NexT 2015 a ajuns deja în cel de-al doilea oraş din traseul său, după două seri de cinema in aer liber la Piatra Neamţ. De la Iaşi, caravana porneşte spre Târgu Neamţ, urmând să parcurgă toate cele nouă oraşe din program până pe 27 august.

Un articol de Liliana Matei|12 august 2015

Miercuri, 12 august, Caravana NextT ajunge la Târgu Neamț, al treilea oraș de pe traseul de anul acesta. și oprește în Parcul Central, unde vă așteptăm să ne bucurăm împreună de două seri de proiecții de scurtmetraje în aer liber.

Next Comedy Night este programul pregătit pentru 12 august, în Târgu Neamț. Iată câteva filme din selecție:

“Minitrip” (r. Jean-Michel Vovk, 2008, Belgia, 17’) este o mică cronică a unui dezastru anunţat despre drumul haotic al echipei naţionale de bowling a Albaniei pierdută în lumea interlopă a Bruxelles- ului clandestin.
“Ștefan” (r. Stanca Radu, 2007, România, 13’) vorbește despre rolul predestinat al voievodului Ştefan cel Mare care devine centrul universului pentru un băieţel care se pregăteşte pentru o serbare.
“Cel mai trist băiat din lume”/ „The saddest boy in the world” (r. Jamie Travis, Canada, 2006, 14’) spune povestea lui Timothy Higgins, cel mai trist băiat din lume, care se pregătește să se spânzure la petrecerea dată în cinstea cele de-a noua aniversări ale sale.
“Lord” (r. Adrian Sitaru, România, 2009, 21’) e despre Toni care, cu toate că urăște câinii, își câștigă viața adunându-i pe cei pierduți și apoi șantajându- le stăpânii, pentru sume frumușele de bani.

A doua seară este dedicată scurtmetrajelor românești și cuprinde: “Muzica în sânge” (r. Alexandru Mavrodineanu, România, 2010, 16’), “Valuri” (r. Adrian Sitaru, România, 2008, 17’0, „Pui de somn” (r. Paul Mureșan, România, 2014, 5’), „Să mori de dragoste rănită” (r. Iulia Rugină. România, 2014, 17’), „Golanii” (r. Bogdan Drumea, România, 2015, 16’), „Nunta lui Oli” (r. Tudor Cristian Jurgiu, România, 2009, 22’) și „De azi înainte” (r. Dorian Boguță, România, România, 36’).

După Târgu Neamț, Caravana ajunge, pe 14 și 15 august, la Târgu Mureș, al patrulea oraș de pe traseul de anul acesta. și oprește la Complexul de Agrement și Sport, unde vă așteptăm să ne bucurăm împreună de două seri de proiecții în aer liber.

Next Is Love este programul pregătit pentru prima seara, 14 august, în Târgu Mureș. Iată câteva filme din selecție:

“Micul cuceritor”/ “Petit bonhomme”/ “Little man” ( r. Victor Rodenbach & Hugo Benamozig, Franța, 2013, 13’): într-o după-amiază la piscină, Henri, în vârstă de 9 ani, se hotărăște să urmărească sfatul tatălui său de-a o seduce pe micuţa Rachel, de care este îndrăgostit nebunește.

“97%” (r. Ben Brand, Olanda, 2013, 8’): printr-o aplicaţie pe telefon, Bert primeşte mesaj că fata visurilor sale se află în apropiere. Acum nu trebuie decât să o găsească înainte ca metroul să ajungă la capătul liniei.

“Adulți”/ “Grown ups”/ “Casitas” (r. Javier Marco, Spania, 2014, 10’): Carlos şi Marta, amândoi de 35 de ani, trăiesc viaţa la care au visat dinto deauna: au o casă cu curte, un câine şi aşteaptă chiar şi un copil … dar, de fapt, nu există viaţă perfectă.
“Tanghi Argentini” ( r. Guido Thys, Belgia, 2006, 14’): un funcționar neîndemânatic are doar câteva zile să se transforme într-un maestro al tangou-ului.

A doua seară, sâmbătă, 15 august, este dedicată scurtmetrajelor românești.

Itinerariul complet al Caravanei NexT 2015: Piatra Neamț (8-9 august), Iași (10-11 august), Târgu Neamț (12-13 august), Târgu Mureș (14-15 august), Cluj Napoca (16-17 august), Oradea (19-20 august), Bistrița (21-22 august), Vatra Dornei ( 23-24 august) și Brașov (26-27 august). Caravana se întoarce în București pe 29 august pentru o proiecție specială in Grădina A2. Și în acest an, accesul la proiecțiile din cadrul Caravanei Filmelor NexT este gratuit.

17
/07
/19

Inspirat dintr-un caz real petrecut într-un sat izolat din Italia anilor ‘80, în urma căruia au fost descoperiți 50 de muncitori exploatați de o familie de aristocrați, cel de-al treilea lungmetraj al lui Alice Rohrwacher, „Lazzaro cel fericit” /„Lazzaro felice”, ajunge pe marile ecrane din România din 26 iulie, distribuit de Independența Film.

16
/07
/19

26, 27, 28 iulie - trei seri de filme scurte cum nu s-au mai văzut! Amuzante până la lacrimi, înnebunitor de frumoase, sensibile și apoi brusc brutale, delicios de deștepte și pe alocuri perfecte, scurtmetrajele de la Marele Picnic de anul acesta vor rămâne cu tine mult, mult după ce s-a terminat proiecția. Le vezi din hamace și de pe pătura de picnic, dar unde te duc ele - asta e cu totul și cu totul altă aventură.

15
/07
/19

CRONICĂ DE FILM Încă un film românesc despre comunism? Va fi, probabil, prima întrebare a spectatorului obișnuit când va afla despre „Arest” (2019). Însă scenaristul și regizorul Andrei Cohn, ajuns la al doilea lungmetraj (după „Acasă la tata”, din 2015), propune o tratare diferită.

15
/07
/19

„Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale” invită spectatorii, cu mic, cu mare, să se bucure de o paletă diversă de filme româneşti de succes. Intrarea este liberă la proiecţiile în aer liber, din Piațeta Centrului Civic. Înscrieţi-vă în agendă fiecare seară din perioada 15-21 iulie, ora 21.00.

15
/07
/19

A şasea ediţie a Festivalului Ceau, Cinema! se deschide joi la Timişoara cu filmul de epocă „Domnişoara Paradis”, în prezenţa cunoscutei actriţe germane de origine română Maria Drăguş. Timp de patru zile, publicul cinefil va putea să aleagă dintre cele 30 de titluri incluse în selecția acestei ediţii, care are ca temă filmul „noir”.

13
/07
/19

Serialul documentar spaniol „El Pionero/Pionierul” despre Jesús Gil, politician de origine spaniolă, mogul al fotbalului și magnat al proprietăților imobiliare – una dintre cele mai fascinante și controversate personalități din ultimele decenii, are premiera pe 14 iulie pe HBO GO.

12
/07
/19

A intrat în cinematografele din țara noastră filmul artistic italian „Notti magiche” (regia Paolo Virzi). Specialiștii - și aici putem lăsa un hohot binefăcător de râs – îl descriu „comedie întunecată”.

12
/07
/19

Vești bune pentru cinefili: vara aceasta, Paramount Channel  aduce filme clasice în fiecare început de săptămână pe terasa  Fabrica Gastropub. În perioada 15 iulie – 2 septembrie,  poți viziona lungmetraje celebre proiectate de Paramount Channel în aer liber, în fiecare luni, începând cu ora 21:00. Intrarea este gratuită.

12
/07
/19

HISTORY® marchează aniversarea istorică de 50 de ani de la primul pas al omului pe Lună, prin lansarea în premieră și exclusivitate, a documentarului „Aselenizarea: Înregistrările pierdute.” Transmis pe 17 iulie, de la ora 21:00, documentarul prezintă călătoria omului pe Lună într-o manieră inedită, bazată pe înregistrările audio și video transmise în exclusivitate, nemaivăzute până acum.

12
/07
/19

44 de filme de scurt-metraj fac parte din selecția Filmul de Piatra #12 – Camp Edition! Dintr-un număr-record de 210 filme înscrise în festival, criticul de film Flavia Dima și directorul festivalului Andrei Dăscălescu au selecționat cele mai bune filme de scurtmetraj din România și Republica Moldova ale ultimului an.

09
/07
/19

Distribuită de Vertical Entertainment, filmul de acțiune „ANNA, regizat de Luc Besson, va avea premiera pe marile ecrane din România pe 19 iulie.

09
/07
/19

Peter Parker revine la Cinema City în rolul supereroului prietenos în „Spider-Man: Far From Home”, următorul capitol al seriei care se continuă după acțiunea din „Avengers: Endgame”. Deși decide să se alăture celor mai buni prieteni ai lui într-o vacanță europeană, planul lui de a renunța la statutul de supererou pentru câteva săptămâni este lăsat în urmă rapid când acceptă să îl ajute pe Nick Fury să descopere misterul atacurilor care creează haos pe continent.

07
/07
/19

CRONICĂ DE FILM Iubitorii de cinema realist au la dispoziție în cinematografe filmul „Saf”, regizat de turcul Ali Vatansever, o coproducție Turcia-România-Germania. Pasionații de un cinema-fantezie pot alege „Nopți magice”, al consacratului regizor italian Paolo Virzì. Ambele filme au probleme, în special la scenariu, dar propun și câteva idei bune.