Cartea Astazi este mainele de care te-ai temut ieri de Radu Paraschivescu, lansata la libraria Humanitas Cismigiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/cartea-astazi-este-mainele-de-care-te-ai-temut-ieri-de-radu-paraschivescu-lansata-la-libraria-humanitas-cismigiu/

Marti, 4 decembrie, la Libraria Humanitas de la Cismigiu, Radu Paraschivescu isi lanseaza noul sau roman Astazi este mainele de care te-ai temut ieri, aparut recent la editura Humanitas. La eveniment vor vorbi despre carte impreuna cu autorul, Andi Moisescu, Catalin Stefanescu si Denisa Comanescu. O balada irlandeza strabate veacuri si continente, schimbandu-si mesajul si […]

Un articol de Andrada Văsii|4 decembrie 2012

Marti, 4 decembrie, la Libraria Humanitas de la Cismigiu, Radu Paraschivescu isi lanseaza noul sau roman Astazi este mainele de care te-ai temut ieri, aparut recent la editura Humanitas. La eveniment vor vorbi despre carte impreuna cu autorul, Andi Moisescu, Catalin Stefanescu si Denisa Comanescu.

O balada irlandeza strabate veacuri si continente, schimbandu-si mesajul si menirea. Din cantec cu accente sociale, ea devine cantec de ocna si mai apoi refren al unei galerii engleze de fotbal. Potrivit editurii, Astazi este mainele de care te-ai temut ieri este o poveste despre suferinta si solidaritate, despre spaima si vinovatie. Dar in primul rand este o poveste despre foamea de libertate pe care o simtim indiferent daca suntem inclusi in celula unei inchisori sau intre zidurile conventiilor si prejudecatilor.

Cei care pornesc la drum sunt de obicei exploratori, emigranti sau turisti. In Astazi este mainele de care te-ai temut ieri, cel care-si croieste drum prin lume, strabatand veacuri, vremuri si continente, este un cantec. El se aude pentru prima data in timpul foametei din Irlanda secolului al nouasprezecelea, unde versurile lui exprima compasiune pentru un detinut inchis pentru furt de porumb. Pe urma, cuibarit in memoria detinutului, cantecul ia calea coloniei din Macquarie, Tasmania, unde se transforma in protest impotriva abuzurilor penitenciare. Un jurnal de detentie tinut atunci este publicat in zilele noastre de un editor englez si intra in atentia unui anticar. In acest fel, cantecul se intoarce in Europa, unde devine, prin stradaniile unui fan, talismanul coral care-o insoteste pe Liverpool intr-o finala de Liga Campionilor.

 

Sursa: Hotnews

21
/09
/23

Luni, 25 septembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Regina Elisabeta 38), George C. Dumitru va intra în dialog cu Bogdan Răileanu și Victor Cobuz, pornind de la romanul „Rupturi”, publicat de curând în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

20
/09
/23

Cezar Antal este absolvent al Universității de Arte "George Enescu" din Iași, Facultatea de Teatru, Secția Arta Actorului Mânuitor de Păpuși și Marionete. A fost actor al Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, în prezent fiind angajat al Teatrului Odeon din București. A colaborat cu regizori importanți de teatru și film. La Teatrul Metropolis joacă în piesa "Disco Regret", scrisă de Doru Vatavului și regizată de Irisz Kovacs.

20
/09
/23

Galeria neconvențională Celula de Artă găzduiește în perioada următoare două vernisaje – Happiness is simple, al artistei Antonia Ionescu, pe 20 septembrie, la Palatul Bragadiru și instalația colectivă și imersivă Share, Tag or Dye Again, pe 23 septembrie, în Celula de Artă din B-dul Carol nr. 53 și Casa Carol 53 și propune vizitatorilor un concept nou de eveniment gândit în parteneriat cu galeria Săfițicuminți – LEAF (Limited Edition Art Fair), care se va desfășura între 22 – 24 septembrie la Kraft Market (str. Matei Millo nr. 8 – 10).

20
/09
/23

În luna octombrie începe ,,Străzile de film”, proiectul care te îndeamnă să redescoperi magia Bucureștiului prin cinematografie. O incursiune într-o lume a filmului și a arhitecturii orașului pe care îl numim acasă.