„Cartea Junglei” revine pe marile ecrane, într-o adaptare contemporană
https://www.ziarulmetropolis.ro/cartea-junglei-revine-pe-marile-ecrane-intr-o-adaptare-contemporana/

Una dintre cele mai populare şi iubite poveşti universale ale copilăriei din ultimele decenii, “Cartea Junglei”, are parte de o nouă ecranizare, de această dată live-action, într-o impresionantă adaptare.Filmul, distribuit de Forum Film România, va avea premiera pe 15 aprilie 2016 în format IMAX 3D şi 4DX 3D.

Un articol de Petre Ivan|8 aprilie 2016

Cartea Junglei” îmbină perfect acţiunea live cu animale şi medii CGI veridice, folosind tehnologie de ultimă generaţie şi tehnici de redare a poveştii revoluţionare, pentru a-i imersa pe spectatori într-o lume fermecătoare şi luxuriantă.

Filmul spune povestea puiului de om Mowgli, crescut, în mijlocul junglei, de lupoaica Raksha, prieten la cataramă cu simpaticul urs Baloo și precauta panteră neagră Bagheera. Însă micuţul e ameninţat de fiorosul tigru Shere Khan, care nu are încredere în oameni, aşa că pleacă în căutarea familiei sale, înfruntând pericole la tot pasul.

Pe urmele marelui Walt

Bazat pe clasica poveste a lui Rudyard Kipling, filmul produs de Disney urmăreşte, potrivit regizorului Jon Favreau, să redea calităţile mitice ale textului, dar într-o tonalitate cinematografică intensă. „Am lăsat loc şi pentru ce ne aduceam aminte din filmul anului 1967 şi am decis să menţinem câteva aspecte fermecătoare ale clasicei producţii Disney”.

Producătorii noii pelicule au recurs la tehnologia de ultimă oră pentru a împacheta povestea într-un mod contemporan şi imersiv, folosind inclusiv imagini reale cu animale pe care artiştii implicaţi în proiect le-au stilizat.

Foto: Cartea Junglei – Forum Film România

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.