Cartile Lucia Muntean. Câştigă 3 volume pentru copilul tău!
https://www.ziarulmetropolis.ro/cartile-lucia-muntean-castiga-3-volume-pentru-copilul-tau/

Ziarul Metropolis te invită la concurs. Poţi câştiga 3 volume din seria „Cartile Lucia Muntean“, cu titlul „Povestea prietenilor din pădure“.

Un articol de Corina Vladov|2 octombrie 2013

Ziarul Metropolis te invită la concurs. Poţi câştiga 3 volume din seria-fenomen „Cartile Lucia Muntean“, cu titlul „Povestea prietenilor din pădure“.

Lucia Muntean scrie literatură pentru copii de mai mult de 30 de ani. Pe lângă cele peste 24 de cărţi şi 50 de articole publicate, ea îşi găsește timp să fie o mamă atentă, o bunică plină de energie și o educatoare foarte pasionată de munca pe care o face.

Cel mai recent proiect al ei îl reprezintă publicarea „Cărților Lucia Muntean”, un concept editorial gândit să vină în sprijinul părinților cu poezii amuzante, jocuri instructive și povestiri antrenante pentru cei mici.

cartile lucia muntean

O pagină din „Povestea prietenilor din pădure“, din seria „Cartile Lucia Muntean“

Fiecare titlu se construiește în jurul unei activități specifice copilăriei sau al unui interes natural, caracteristic copiilor între doi şi şapte ani: descoperirea propriei identități și încrederea în forțele proprii, formarea primei prietenii, încercarea de a reda lumea din jur prin desen, comunicarea verbală și non-verbală, descoperirea lumii animalelor, articularea limbajului afectiv și, în general, punctele cheie ale experiențelor celor mici.

Citiţi şi: Lucia Muntean lansează două noi volume într-un turneu prin ţară

Tehnica din spatele proiectului Cartile Lucia Muntean este una cu un puternic caracter pedagogic, îmbinată cu pasiune într-o formă care devine spontan îndrăgită de către toți copiii.

Activitatea laborioasă a Luciei Muntean în domeniul educației preșcolare a fost recunoscută de către Ministerul Educației și Cercetării prin acordarea în anul 2007, a Distincției „Gheorghe Lazăr” clasa I.

Participă la concurs!

Ca să participi la concurs, trebuie să dai Like la pagina de Facebook a Ziarului Metropolis şi apoi să spui, într-un comentariu pe site, ce distincţie a primit Lucia Muntean în 2007.

Tragerea la sorți va avea loc luni seara, pe 7 octombrie, iar volumele pot fi ridicate începând de marţi, 8 octombrie la redacţia Ziarului Metropolis (Str. Mihai Eminescu, nr. 89, în clădirea în care se află Teatrul Metropolis).

Notă: pentru a participa la tragerea la sorţi trebuie să dai Like la pagina de Facebook a Ziarului Metropolis! Cei care nu au dat Like la această pagină nu vor fi incluşi în tragerea la sorţi! Cărţile apărute la Editura Genesis pot fi ridicate în decurs de două săptămâni de la anunţarea câştigătorului.

Participând la concurs, eşti de acord cu regulamentul Ziarului Metropolis!

Foto: coperta volumului „Povestea prietenilor din pădure“, din seria Cartile Lucia Muntean

CONCURSUL S-A ÎNCHEIAT. Iulia Maria Boiu, Mihaela Matei şi Iuliana Daniela Ioniche au câştigat fiecare câte un volum cu titlul „Povestea prietenilor din pădure“. Felicitări!

Volumele pot fi ridicate de luni până vineri, între orele 12.00 şi 17.00, la redacţia Ziarului Metropolis (Str. Mihai Eminescu, nr. 89, în clădirea în care se află Teatrul Metropolis).

 

27
/10
/21

În toamna aceasta, la editura EIKON au apărut două cărţi-eveniment, semnate de prozatoarea Andreea Nanu: „Cum vă place”. Cronică de teatru, operă şi film şi „Eternitatea. Şi încă o zi”. Teatrul lui Andrei Şerban.

27
/10
/21

În Ţinutul nomazilor: cum să supravieţuieşti în America secolului 21 publicată de Editura Trei, jurnalista Jessica Bruder specializată în reportaje despre subculturi surprinde nașterea unei noi categorii sociale, a unui nou stil de viață. America aflată „sub radarul economic” este formată din „americanii în vârstă, scăpătați și itineranți” pentru care speranța unei vieți mai bune ia forma unui drum nesfârșit de-a lungul și de-a latul țării, în căutare de slujbe sezoniere ca să supraviețuiască.

25
/10
/21

Reprezentanța Institutul Cultural Român de la Madrid, în colaborare cu Editura Impedimenta, Círculo de Bellas Arte, Școala de arte SUR, Universitatea Complutense din Madrid, Facultatea de Filologie și Librăria Rafael Alberti organizează o serie de întâlniri literare ale scriitorului Mircea Cărtărescu, în perioada 26-27 octombrie 2021.

18
/10
/21

Din 15 octombrie, a intrat în librării „Între două lumi. Amintiri dintr-o viață suspendată” de Suleika Jaouad, volum publicat în limba română de Editura Humanitas, în colecția „Memorii/Jurnale” (traducere de Ines Simionescu, Anca Lăcătuş şi Andreea Niţă). La 22 de ani, autorea primea un diagnostic înfricoșător: leucemie, cu 35% șanse de supraviețuire. Aceasta este povestea ei!

16
/10
/21

După ce a publicat jurnalul lui Dostoievski și o parte din scrisorile lui Cehov, Editura Polirom a tipărit recent o a doua ediție a scrierilor extraliterare ale lui Bulgakov, sub titlul „Corespondență. Jurnale”, în traducerea semnată de Ana-Maria Berzuleanu și cu prefața lui Ion Vartic.

11
/10
/21

Editura Humanitas vă invită marți, 12 octombrie, ora 19.30, online&live, la o discuție despre acest volum la care vor participa Alexandru Stermin, Carmen Strungaru, etolog, și Ciprian Mihali, profesor de filosofie contemporană la Universitatea Babes Bolyai. Moderator: Corina Negrea, realizator de emisiuni de știință la Radio România Cultural. Partener: Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

11
/10
/21

Vaclav Smil nu are telefon mobil, apare rar în public și crede că doar „Cifrele nu mint”. Un adevărat maestru al interpretărilor statistice, Vaclav Smil este un artist care descrie lumea prin intermediul cifrelor. „Aștept fiecare nouă carte a lui Smil așa cum așteaptă unele persoane un alt film din seria Războiul Stelelor”, spunea Bill Gates despre omul de știință de origine cehă.

08
/10
/21

Romanul „Ereditate” (Editura Trei, 2021), semnat de tânărul scriitor francez Miguel Bonnefoy, a fost recompensat cu Premiul Librarilor în acest an în Franța și desemnat alegerea României la Premiul Goncourt 2020. „Un roman magic", după cum sublinia publicația Le Figaro.

08
/10
/21

„Big Sur”, „capodopera lui Kerouac”, după cum o numea scriitorul și criticul american Richard Meltzer, recent apărută în limba română la Editura Polirom, în traducerea lui Vlad Pojoga, este cartea pe care v-o propunem pentru acest sfârșit de săptămână.