Casa artelor deschide o nouă sală de teatru în Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/casa-artelor-deschide-o-noua-sala-de-teatru-in-bucuresti/

Centrul Cultural Casa Artelor, finanţat de Primăria Sectorului 3, vă invită să descoperiţi o nouă sală de teatru situată în Bulevardul Mircea Vodă, nr. 5 din Bucureşti.

Un articol de Andrada Văsii|7 noiembrie 2013

Centrul Cultural Casa Artelor, finanţat de Primăria Sectorului 3, vă invită  să descoperiţi o nouă sală de teatru situată în Bulevardul Mircea Vodă, nr. 5 din Bucureşti.

Sala are 50 de locuri, este amenajată într-un spaţiu neconvenţional şi a fost concepută de regizoarea Alice Barb, Directorul Centrului Cultural Casa Artelor, pentru a găzdui workshopuri, conferinţe, recitaluri, întâlniri cu publicul şi pentru spectacole.

Primul eveniment organizat aici este reprezentat de seria de workshopuri susţinută de regizorul american Paul Bargetto în cadrul Festivalului Naţional de Teatru Independent organizat de Fundaţia Godot în parteneriat cu Centrul Cultural Casa Artelor, în perioada 4-10 noiembrie 2013.

Activităţile culturale se desfăşoară la Casa artelor

Workshopurile au început pe 6 noiembrie şi se termină astăzi, între orele 14.00 şi 17.00, în Sala de Teatru din incinta Centrului Cultural Casa Artelor, iar prin aceste întâlniri cu publicul şi oamenii de teatru din România, Paul Bargetto va oferi o privire de ansamblu asupra scenei de teatru independent din New York, cu o analiză a sistemului, studii de caz de la diferite teatre și păreri personale formate de-a lungul celor peste 15 ani de muncă în acest oraș.

Citiţi şi: Casa Artelor, în circuitul cultural bucureştean

Workshop-ul va explica de asemenea tendințe și modele de finanțare, acțiuni de advocacy, noi direcții și valori. În plus, invitați speciali vor lua cuvântul prin intermediul Skype pentru a descrie trenduri și noi proiecte din Europa de Vest și Statele Unite.

Casa artelor

Teatrul Naţional de Balet „Oleg Danovski’’ a participat la evenimentul organizat de către Casa artelor în parcul Artelor

Scopul Festivalului Național de Teatru Independent organizat de Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 şi Fundaţia Godot este să impulsioneze şi să sprijine producţiile independente de teatru şi tinerii artişti, să aducă împreună profesionişti din domeniu în ideea consolidării unei comunităţi active şi să pună în legătură această comunitate cu posibili colaboratori şi sponsori care pot sprijini realizarea şi distribuirea producţiilor independente pe viitor.

Foto credit: Adrian Mergiani, Casa artelor

30
/04
/24

Violoncelistul de talie internațională Andrei Ioniță va cânta la Iași în cadrul seriei concertelor organizate de Fundația Culturală Gaudium Animae. Recitalul va avea loc joi, 9 mai 2024, ora 19.00, în sala Henri Coandă de la Palatul Culturii Iași.

30
/04
/24

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, prin Departamentul de Cercetare, Dezvoltare, Inovare, și Centrul de Teatru Educațional Replika desfășoarpă, în perioada 27 mai-1 iunie 2024, evenimentul care încheie proiectul european TabThePAST. Taboo History. Fill the Past to Sense the Present (Istoria Tabu. Umple golurile din trecut pentru a percepe prezentul).

30
/04
/24

Luni, pe 29 aprilie, la Teatrului Național ,,I. L. Caragiale’’ din București, a avut loc cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo, în cadrul căreia au fost celebrate performanțele înregistrate de cinematografia română în ultimii ani.

30
/04
/24

În pofida starturilor false, primăvara pare a se fi împământenit. Asta mai ales dacă te iei după lumina care se filtrează printre copaci. Pare greu de crezut, iar oamenii de la meteo sunt fiecare un soi de Cassandra care a tot strigat „lup” până a rămas fără voce. Dar e suficient să tragem adânc aer în plămâni și, printre moleculele de îndoială își va face loc și aerul proaspăt. În întâmpinarea căldurii, acum că am trecut de cea mai crudă dintre luni, Vanner Collective invită publicul la trei spectacole dezghețate.

30
/04
/24

Galeria Jecza din Timișoara alături de Fundația Interart Triade magnetizează publicul din Veneția cu o expoziție în premieră în orașul celebrei Bienale de Artă, redeschizând vizitatorilor, după un deceniu un spațiu vechi de peste 900 de ani, cu o expoziție intens apreciată de critici, colecționari și iubitori de artă.

29
/04
/24

După „MANual”, spectacolul care a umplut sala la fiecare reprezentație de la Centrul Național al Dansului București (CNDB), Sergiu Diță, un coregraf în plină ascensiune, revine cu o nouă premieră. Publicul este invitat la „Memetics”, un spectacol de dans contemporan inspirat din cultura digitală, în 11 și 12 mai. Un spectacol care va ajunge viral, însă nu pe Internet, ci pe scenă.

29
/04
/24

Tuturor ne place să călătorim. În locuri exotice, în orașe aglomerate, la capătul lumii sau la doi pași de casă. Dar există și locuri unde poți călători în timp. Iar Râșnov este locul ideal pentru o astfel de experiență.

29
/04
/24

Romanul „Părinți” al Dianei Bădica este romanul unei generații. Este acel moment din proza noastră contemporană în care simți respirația unei scriitoare cu totul speciale, care reușește să surprindă suflul și sufletul unei generații în care s-au întâlnit și s-au ciocnit toate tranzițiile ultimelor decenii.

29
/04
/24

Timp de 12 zile, în perioada 17 mai – 9 iunie, copiii sunt așteptați, alături de părinții lor, la cea de-a opta ediție a Festivalului Opera Copiilor, unde vor fi întâmpinați cu surprize și activități distractive, desfășurate în locurile binecunoscute, dar și în spații recente deschise publicului.

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.