Casa de licitaţii Artmark scoate pe piaţă opere semnate de cei mai valoroşi pictori români
https://www.ziarulmetropolis.ro/casa-de-licitatii-artmark-scoate-pe-piata-opere-semnate-de-cei-mai-valorosi-pictori-romani/

Casa de licitaţii Artmark aduce în vizorul actorilor de pe piaţa de artă, colecţionari şi investitori, în prima sa licitaţie din acest an, care va avea loc pe 30 ianuarie în Capitală, o selecţie de peste 100 de loturi reprezentative, semnate de cei mai valoroşi pictori români. Potrivit unui comunicat al Casei de licitaţii,Licitaţia de […]

Un articol de Andrada Văsii|15 ianuarie 2013

Casa de licitaţii Artmark aduce în vizorul actorilor de pe piaţa de artă, colecţionari şi investitori, în prima sa licitaţie din acest an, care va avea loc pe 30 ianuarie în Capitală, o selecţie de peste 100 de loturi reprezentative, semnate de cei mai valoroşi pictori români.

Potrivit unui comunicat al Casei de licitaţii,Licitaţia de Artă Românească Importantă & Licitaţia de Artă Postmodernă şi Contemporană se desfăşoară la Athénée Palace Hilton, începând cu ora 19,00 şi va fi precedată de un turneu expoziţional în Braşov, Sinaia şi Bucureşti.

În perioada 18 – 21 ianuarie, expoziţia loturilor propuse în cadrul Licitaţiei de Artă Românească şi Artă Postmodernă & Contemporană ajunge la Braşov şi Sinaia. Operele celor mai valoroşi pictori români, printre care Grigorescu, Tonitza, Andreescu, Petraşcu, Cumpăna, Vermont, Dărăscu, Ciucurencu, Câlţia, Baba şi Bălaşa, pot fi văzute la Hotel Aro Palace Braşov vineri, 18 ianuarie, între orele 9,00 – 21,00 (vizionare privată) şi sâmbătă, 19 ianuarie, între orele 10,00 – 21,00 (expoziţie publică).

La Sinaia, expoziţia poate fi vizitată duminică, 20 ianuarie şi luni, 21 ianuarie, în intervalul orar 10,00 – 22,00, la Hotel Internaţional.

Dintre operele de patrimoniu propuse în cadrul licitaţiei se remarcă portretul „Veneţiana (Putana)” semnat de pictorul Nicolae Tonitza, a cărui valoare este estimată la 80.000 – 150.000 euro, „Mioare” de Nicolae Grigorescu, cu o valoare estimată la 25.000 – 45.000 euro şi „Femei în parc” de Ioan Andreescu, cu o valoare estimată la 80.000 – 150.000 euro.

În Bucureşti, expoziţia „Licitaţiilor de Artă Românească Importantă & Artă Postmodernă şi Contemporană” poate fi vizitată în perioada 22 – 30 ianuarie.

Casa de Licitaţii Artmark precizează că în anul 2012 arta postmodernă şi contemporană a reuşit să strângă cele mai mari sume din scurta istorie a licitaţiilor dedicate exclusiv acestui segment. Cu un total de vânzări de 240.000 euro şi o rată de adjudecare de 83,12%, Licitaţia de Postmodernism şi Contemporană din noiembrie 2012 a înregistrat cel mai ridicat total al vânzărilor.

„Clasicii şi moderniştii consacraţi ai picturii interbelice au fost marea căutare a anului 2012, preţurile acestora fiind mai accesibile decât cele ale artiştilor de patrimoniu. După un an 2011 în care toţi artiştii din primul eşalon valoric au cunoscut creşteri fenomenale (Nicolae Grigorescu +58.61%, Nicolae Tonitza +48.49%), anul 2012 a reprezentat un an de consolidare. Artiştii de patrimoniu au continuat să reprezinte o investiţie sigură atât pentru colecţionarii consecvenţi care doresc să îşi întregească colecţia, cât şi pentru nou-intraţii în piaţă care fie caută să îşi plaseze banii într-o investiţie sigură, fie doresc să înceapă o colecţie şi aleg varianta consacrată”, se arată în comunicatul Artmark.

 

 

Sursa: Agerpres

15
/05
/15

Sunt puține spectacole de teatru care ajung, fie că își propun sau nu, la un adevăr atât de radical: există creaturi care ar trebui omorâte nu o dată, ci de mai multe ori, și tot nu ar fi de ajuns. “Uciderea ritualică a lui Gorge Mastromas” merge până la acest capăt.

15
/05
/15

Una din primele versiuni ale lucrării "Muza adormită", de Constantin Brâncuşi, s­-a vândut cu suma de 9,125 milioane de dolari, joi seară, la New York, într­-o săptămână marcată de vânzări record în lumea artei, şi va rămâne în continuare într-o colecţie privată americană.

15
/05
/15

"Un etaj mai jos", de Radu Muntean, selectat în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes, beneficiază de critici elogioase, editorii The Hollywood Reporter afirmând că pelicula "este puternică, tăioasă şi revoluţionară", în timp ce Variety spune că "este un anti-thriller captivant".

15
/05
/15

Casanova, amantul etern al Italiei, își povestește memoriile. Știați că în copilărie și-a dorit să devină preot și că purta conversații cu Voltaire și Rousseau?

15
/05
/15

Creatorul legendarei francize post-apocaliptice „Mad Max”, genialul George Miller ocupă din nou scaunul regizoral şi aduce, din 15 mai, pe marile ecrane „Mad Max: Drumul Furiei”, o nouă incursiune în universul exploziv al lui Max Rockatansky.

15
/05
/15

Concertul de jazz de la Sala Radio, o tradiţie lunară pe care a instaurat-o BIG BAND-UL RADIO dirijat de IONEL TUDOR, vă propune în luna mai o întâlnire „de neratat”, cu una dintre cele mai apreciate voci ale jazz-ului românesc, o artistă cu o bogată carieră internaţională : TEODORA ENACHE!

14
/05
/15

Actrița Delia Nartea împlinește, astăzi, 43 de ani. O puteți vedea pe 17 mai, de la ora 20.00, în primul spectacol de teatru, poezie si muzică găzduit la Journey Pub (Strada George Enescu nr. 25), rezultatul întâlnirii actriței cu chitaristul Sorin Romanescu și saxofonistul Cătălin Milea.

14
/05
/15

 Cinema-Edu a pus trei filme în valiză și în curând pornește prin țară. În lunile mai și iunie, educația cinematografică devine materie de studiu pentru elevii din cinci orașe: Ploiești( 19-20 mai, Club Cinema Twins), Craiova(21-22 mai, Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman), Mediaș( 26-27 mai, Cinema Mediensis), Târgu Mureș(28-29 mai, Cinema Arta) și Roman(3-4 iunie, Colegiul Național Roman-Vodă).

14
/05
/15

Cea de-a 68-a ediție a Festivalului de la Cannes a început ieri, pe Coasta de Azur, cu filmul La Tête haute, în regia lui Emmanuelle Bercot. Timp de 12 zile, o selecție a celor mai bune producții noi, majoritatea în premieră mondială, rulează pe ecranele festivalului. Peste 30 dintre ele vor fi aduse pentru prima dată publicului din România, între 23 și 29 octombrie, la cea de-a șasea ediție Les Films de Cannes à Bucarest.

13
/05
/15

Cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes începe astăzi, cele mai mari staruri din lume fiind aşteptate pe Croazetă, până pe 24 mai. Ediţia din acest an are şi o regulă strictă: pozele selfie sunt interzise pe covorul roşu.