Câştigă un exemplar din romanul „Kamceatka“, de Marcelo Figueras!
https://www.ziarulmetropolis.ro/castiga-un-exemplar-din-romanul-kamceatka-de-marcelo-figueras/

„Kamceatka” este cel mai cunoscut roman al argentinianului Marcelo Figueras – o poveste despre o realitate apăsătoare („Războiul murdar“), privită prin ochii unui copil. Cartea a apărut anul acesta la Editura All, în colecţia „Strada Ficţiunii“. Iar filmul care are la bază romanul a fost ales să prezinte Argentina la Premiile Oscar, secţiunea „Cel mai bun film străin“.

Un articol de Corina Vladov|10 iunie 2013

Kamceatka“ este cel mai cunoscut roman al argentinianului Marcelo Figueras – o poveste despre o realitate apăsătoare („Războiul murdar“), privită prin ochii unui copil. Cartea a apărut anul acesta la Editura All, în colecția „Strada Ficțiunii“. Iar filmul care are la bază romanul a fost ales să prezinte Argentina la Premiile Oscar, secțiunea „Cel mai bun film străin“.

„Romanul Kamceatka este o carte extraordinară, o poveste greu de uitat.“

Die Welt 

Argentina anilor ’70 a fost un spațiu de represiune militară, în care aproape 10.000 de oameni au fost omorâți sau au „dispărut“. Marcelo Figueras a copilărit în acea perioadă, așa că a îmbogățit lumea lui Harry – personajul principal – cu propriile amintiri: un frate care distruge jucăriile, o mare pasiune pentru magicianul Houdini și visul de a călători în locuri îndepărtate. În interviul acordat Ziarului Metropolis el spune că a respirat frica în fiecare zi, deși niciun rău fizic nu i s-a întâmplat lui sau familiei sale.

Participă la concurs!

Dă like la pagina de Facebook a Ziarului Metropolis, apoi răspunde printr-un comentariu pe site la întrebarea: „Cum se numeşte romanul pe care Marcelo Figueras l-a scris cu cea mai mare uşurinţă?“ și ești înscris la tragerea la sorți care va avea loc pe 14 iunie. Cei trei câștigători vor fi anunțați în aceeași zi.

Vor fi incluşi în tragerea la sorţi doar cei care au dat like la pagina Ziarului Metropolis şi care au dat răspunsul corect.

 Participând la concurs, ești de acord cu regulamentul  Ziarului Metropolis.

CONCURSUL S-A ÎNCHEIAT. Câștigătorii sunt: Marius Ionescu, Anca Mihaela Popescu şi Raluca Toma.

06
/01
/15

Există literatură care nu se cuvine povestită folosind convenționalul propozițiilor și frazelor. Există literatură pentru care cuvintele – cuvintele simple, unul lângă altul până la sfârșit – sunt îndeajuns. ”Crăiasa Zăpezii” (Polirom, 2014) de Michael Cunningham din înaltul acestei literaturi coboară.

05
/01
/15

Cărţi ale unor autori consacraţi, precum Mircea Cărtărescu, Lucian Boia şi Vladimir Tismăneanu, volumul "Scrisori pentru Vera", de Vladimir Nabokov, şi o serie de romane politice - la 25 de ani de la abolirea sistemului comunist - se numără printre noutăţile editoriale pregătite pentru anul 2015.

29
/12
/14

Cel mai mare poet al Rusiei a avut parte de glorie, a trăit drama exilului şi, ca toate personajele pe care le-a creat, a avut o viaţă fascinantă, Aleksandr Sergheevici Puskin s-a născut în iunie 1799 şi a murit în în februarie 1837, în urma unui duel. Se spune despre el că s-a iubit cu 113 femei.

26
/12
/14

Scriitori, critici literari şi reprezentanţi ai editurilor româneşti recomandă pasionaţilor de literatură să citească în vacanţa de Crăciun titluri ale unor scriitori laureaţi ai premiului Nobel, volume de poezii, dar şi cărţi pentru copii, acestea fiind doar o parte dintre "ofertele" de sărbători.

23
/12
/14

Captivi (Polirom, ed. a II-a, 2011), de Norman Manea, „un roman uimitor despre România postbelică, despre limbă, identitate şi pierdere”, a fost publicat în această lună de prestigioasa editură americană New Directions.

17
/12
/14

Librăria Eminescu a găzduit lansarea volumului „O viață și toate începuturile”, al tinerei scriitoare Alexandra Neacșu, vineri, 12 decembrie. Cartea a fost publicată de Compania Passe-Partout Dan Puric și are o prefaţă semnată de Dan Puric.

17
/12
/14

Columbia va emite în curând bancnote cu efigia scriitorului Gabriel Garcia Marquez - laureatul premiului Nobel pe anul 1982, decedat pe 17 aprilie -, în urma adoptării unei legi care a fost votată luni în Parlamentul acestei ţări.

11
/12
/14

Amza Pellea pleca după țigări și, uneori, se întorcea după trei zile. Gheorghe Dinică l-a luat de guler pe comandantul de la Otopeni. Vladimir Găitan ar fi putut juca într-un film de Michelangelo Antonioni... Câteodată, poveștile din culise sunt mai palpitante decât cele de pe scenă.