Câștigătorii preselecției pentru Gala Tânărului Actor HOP 2019
https://www.ziarulmetropolis.ro/castigatorii-preselectiei-pentru-gala-tanarului-actor-hop-2019/

Între 11 şi 13 iunie, sala de repetiţii de la etajul 4 al Naţionalului bucureştean a fost spaţiul în care tineri absolvenţi de teatru şi-au dat întâlnire la preselecţiile pentru ediţia din acest an a Galei HOP.

Un articol de Petre Ivan|14 iunie 2019

„Teatru coregrafic. DansActorul ca fenomen al teatrului actual” – aceasta a fost tema Galei HOP 2019 (director artistic, coregraful Gigi Căciuleanu).

Juriul a fost format din: Oana Cristea Grigorescu (jurnalist cultural), Florin Fieroriu (coregraf), Lari Giorgescu (actor), Oana Leahu (regizor) și Gabi Lupu (jurnalist cultural).

CÂŞTIGĂTORII PRESELECŢIEI PENTRU GALA TÂNĂRULUI ACTOR HOP 2019

Secţiunea Individual

1. Radu Anastas, Universitatea de Arte Târgu-Mureş

2. Norbert Boda, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj-Napoca

3. Răzvan Ciocoi, Universitatea de Vest din Timişoara

4. Ioana Cojocărescu, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj-Napoca

5. Nicolae Dumitru, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematogr

afică „I.L.Caragiale” Bucureşti

6. Roxana Fânață, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj-Napoca

7. Flavia Giurgiu, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj-Napoca

8. Raul Lăzărescu, Universitatea de Vest din Timişoara

9. Diana Ioana Licu, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj-Napoca

10. Adrian Loghin, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti

11. Adela Mihai, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti

12. Ioana Moldovan, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj-Napoca

13. Maria Panainte, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti

14. Flavia Perşa, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj-Napoca

15. Alin Potop, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Cara

giale” Bucureşti

16. Paul Preduşel, Universitatea de Arte din Târgu Mureş

17. Theodora Sandu, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti

Secţiunea Grup

în-cerc-uit, adaptare după texte de Matei Vișniec, cu: Alina Mihaela Dumitrache, Andrei Ianuş, Alexandra Oişte, Cristina Simion, Ioana Beatrice Tănasă, absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti şi Mihai Vasilescu, absolvent al Universităţii „Hyperion” din Bucureşti

Puşca lui Cehov cu Norbert Boda, Narcisa Cîmpianu, Andrei Gîjulete, Andrei Han, Alex Macavei, George Olar, absolvenţi ai Universităţii „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca

Richard sunt eu!, adaptare după William Shakespeare, cu: Yannick Becker, Ștefan Dogaru, Francesca Fülöp, Robert Iosif, Ștefan Bogdan Liță, absolvenţi ai Universităţii „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca

Shakespeare Mechanics, adaptare după William Shakespeare, cu: Radu Anastas, Carmen Pașcu, Maria Pogângeanu, Theodora Popovici, Paul Preduşel, Radu Tudoraş, Marian Vultur, absolvenţi ai Universităţii de Arte Târgu-Mureş

Unde? Cum? Cine?, adaptare după Samuel Beckett, cu: Giorgiana Coman, David Constantinescu, Ioana Moldovan, Caliţa Nantu, Daniela Purcărea, absolvenţi ai Universităţii „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca

Valiza, adaptare după Kamikaze de Alina Nelega, cu: Dragoş Florea şi Carmen Ghiurco, absolvenţi ai Universităţii de Arte din Târgu Mureş

Wor(l)ds in progress, adaptare după „Cabaretul cuvintelor” de Matei Vişniec, cu: Andrei Atabay, Andreea Jurj, Lia Marin, Octavian Voina, absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti şi Iuliana Danciu, Sînziana Pintean, absolvenţi ai Universităţii „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca

Foto: Gala Tânărului Actor HOP 2019 – Andrei Gîndac

28
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 28 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Numărul 2 de David Foenkinos – recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Iulianei Glăvan – ce aduce în prim-plan povestea unui destin atipic, a celui care a pierdut rolul lui Harry Potter în una dintre cele mai celebre ecranizări din toate timpurile. Este posibil ca un eșec să devină o sursă de putere? Romanul scriitorului francez oferă în locul unui răspuns o minunată parabolă despre virtuțile reconstruirii sinelui.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

27
/02
/24

Scriitorul francez Édouard Louis, autor al cărții „Cine l-a ucis pe tata?”, a fost spectator al producției cu același nume, pusă în scenă de Andrei Măjeri la Teatrul Metropolis, în seara de vineri, 23 februarie 2024. În urma vizionării, publicul și oamenii de teatru prezenți în sală s-au bucurat de o conferință cu acesta, moderată de Mihaela Michailov, autoarea dramatizării.

27
/02
/24

Prima zi a primăverii aduce pe scena Sălii Radio un mărțișor muzical ! Vineri, 1 martie 2024 (de la 19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va interpreta Simfonia nr. 1 - Simfonia primăverii, semnată de ROBERT SCHUMANN, un tablou muzical al anotimpului revenirii la viață.

27
/02
/24

Admiratorii lui Nicolae Corjos vor putea vedea sau revedea la Cinemaraton pe 27 februarie filmele Ora zero, Pădurea nebună, Un studio în căutarea unei vedete, Declaraţie de dragoste, Liceenii, Extemporal la dirigenţie, Liceenii Rock’n Roll, Alo aterizează străbunica, documentarul Sergiu Celibidache.

27
/02
/24

Luna martie vine mereu cu provocarea de a găsi mărțișorul perfect și cadoul ideal pentru femeile din viața noastră. Pe lângă flori și darurile – simbol, Vanner Collective propune și cadoul – experiență, cu un program de cinci mărțișoare teatrale cu cinci perspective feminine, care vor putea fi văzute între 3 și 17 martie, în diferite spații din București: „Cassandra”, „Tot ce e minunat în lume”, „Komorebi. Lumina care se filtrează printre copaci”, „Lemons. Lemons. Lemons. Lemons. Lemons.” și „Lungs”.

27
/02
/24

SkyShowtime a confirmat astăzi că Ted va fi disponibil pentru vizionare în toate piețele în care serviciul este disponibil, începând din 22 februarie. Primele patru episoade vor fi disponibile pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 22 februarie, urmând ca celelalte episoade să fie disponibile din 11 aprilie.

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

27
/02
/24

Între 6 și 7 aprilie va avea loc Digital Nomad Summit, conferința dedicată celor care vor să lucreze și să trăiască oriunde în lume. Timp de două zile, 12 speakeri locali și internaționali vor oferi inspirație, povești și instrumente valabile pentru cei care vor să-și schimbe locuința și să lucreze din Asia sau Europa.