Casting pentru musicalul „Fantoma de la Opera”
https://www.ziarulmetropolis.ro/casting-pentru-musicalul-fantoma-de-la-opera/

Teatrul de Operetă şi Musical „Ion Dacian” organizează în perioada 5-10 iulie un casting pentru unul dintre cele mai cunoscute spectacole de musical din lume – „Fantoma de la Operă”, producţie ce va intra în repertoriul instituţiei începând cu stagiunea 2014-2015. Spectacolul va fi montat de regizorul de origine australiană Stephen Barlow şi de o echipă de creaţie alcătuită din artişti români şi străini.

Un articol de Liliana Matei|27 iunie 2014

Musicalul „Fantoma de la Opera” de Andrew Lloyd Webber este una dintre cele mai de succes producții muzicale din toate timpurile, al cărei succes continuă și astăzi la mai bine de 25 de ani de la premiera sa.

Cu un număr total de peste 130 de milioane de spectatori și încasări de peste 5.6 miliarde de dolari (mai mari chiar decât ale celebrelor filme hollywoodiene „Titanic”, „ET” și „Star Wars”), „Fantoma de la Operă” este cea mai longevivă producție de la Broadway, depășind recordul de 7486 de reprezentații stabilit de musicalul „Cats”.

„Fantoma de la Operă” a câștigat până în prezent 70 de premii importante, inclusiv 3 premii Olivier, cel mai recent fiind Premiul Olivier pentru Cel Mai Popular Show în 2002, un Evening Standard Award, 7 Premii Tony (printre care Cel Mai Bun Musical), 7 Drama Desk Awards și 3 Outer Critic Circle Awards.

fantoma de la opera

Spectacolul a fost produs în 151 de orașe și 30 de țări din întreaga lume, printre care: Anglia, Australia, Austria, Africa de Sud, Belgia, Brazilia, Canada, Danemarca, Elveția, Germania, Hong Kong, Irlanda, Korea, Mexic, Noua Zeelandă, Olanda, Scoția, Singapore, Spania, Suedia, Statele Unite, Ungaria, Taiwan și Tailanda.

Stephen Barlow este unul dintre cei mai apreciați regizori contemporani, cu o carieră desfășurată în cele mai importante instituții muzicale din lume (Metropolitan Opera House – New York, Covent Garden – Londra, San Francisco Opera, Opera Monte Carlo, Royal National Theatre, Mariinsky Theatre – Sankt Petersburg etc.). Printre cele mai recente spectacole ale sale se numără: „Rigoletto” (Opera Națională București și Lyric Opera of Chicago), „Tosca” (Santa Fe), „Carmen” (Opera Theatre Saint Louis), „La Traviata” (Singapore Lyric Opera House).

De asemenea, Stephen Barlow a fost co-regizor pentru cel mai recent musical de pe West End semnat Boublil/Schönberg/Legrand – „Marguerite” și regizor rezident pentru turneul în Marea Britanie al musicalului „Jesus Christ Superstar”.

Castingul vizează următoarele roluri:

Fantoma de la Operă – tenor/bariton
Christine Daaé– soprană
Raoul, Viconte de Chagny – tenor/bariton
Carlotta Giudicelli – soprană
Ubaldo Piangi – tenor
Meg Giry – soprană
Monsieur Gilles André – bariton/tenor
Madame Giry – mezzo-soprană
Monsieur Firmin – bariton (bas-bariton)
Passarino – tenor
Joseph Buquet – bariton/bas
Don Attilio – bas
Confidante – soprană
Monsieur Reyer – actor
Monsieur Lefevre – actor

Casting în două etape

Etapa I – Candidații vor interpreta a două momente muzicale la alegere dintr-un spectacol de musical (altul decât „Fantoma de la Operă”) și dintr-un spectacol de operetă, de maxim 3 minute fiecare.

Etapa a II-a – Candidații selectați în prima etapă, vor interpreta unui moment muzical reprezentativ din musicalul „Fantoma de la Operă”*

Se recomandă ca toți participanții la casting să fie disponibili pe întreaga perioada de desfășurare a acestuia, între 5-10 iulie.

*Din cauza restricțiilor legate de drepturile de autor ale musicalului, organizatorii nu pot pune la dispoziția candidaților partiturile pentru momentele muzicale din spectacolul „Fantoma de la Operă”.

Pentru înscrieri, candidații sunt rugați să trimită următoarele informații:

CV (cu poză actuală)
Titlul celor două momente muzicale interpretate în etapa I

Modalitatea de acompaniament (negativ sau pianist corepetitor)**

**În cazul în care candidatul optează pentru varianta de acompaniament cu negativ, acesta va fi pus la dispoziția organizatorilor pe suport CD, iar dacă va fi acompaniat de pianist corepetitor, candidatul va pune la dispoziția acestuia partitura piesei interpretate. Ambele materiale (CD și partitură) vor fi trimise organizatorilor până în data de 4 iulie a.c.

Comisia de evaluare va fi formată din: regizorul, dirijorul, producătorul general al spectacolului și reprezentanți ai conducerii Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”.

Aplicațiile pot fi trimise pe adresa [email protected], până cel târziu vineri, 4 iulie a.c. Pentru informații suplimentare privind modalitatea de înscriere sau alte întrebări, persoana de contact este Ruxandra Ștefu, tel. 0743 263 446.

04
/01
/23

Filarmonica "George Enescu" celebrează Anul Nou în concertele de joi 5 și vineri 6 ianuarie 2023, ora 19.00, pe scena Ateneului Român. Sub bagheta maestrului David Crescenzi, vor evolua Orchestra Simfonică și Corul Filarmonicii, într-un program ce cuprinde lucrări de Gioachino Rossini, Giuseppe Verdi, Pietro Mascagni, Gaetano Donizetti, Amilcare Ponchielli, Johann Strauss-fiul și Emile Waldteufel. Dirijorul corului: Iosif Ion Prunner.

22
/12
/22

Palatul Bragadiru vă invită vineri, 23 decembrie, de la ora 19:00, la concertul extraordinar „Din suflet, de Crăciun” - o producție originală în care repertoriul și coregrafia se îmbină grațios, alături de o experiență wine-tasting de neuitat, pentru a putea savura Ajunul Crăciunului în atmosfera sofisticată a unui palat, monument istoric, fondat în anul 1905.

22
/12
/22

Corul Filarmonicii „George Enescu", pregătit de maestrul Ion Iosif Prunner, susţine la Berlin un concert extraordinar pe 23 decembrie, de la ora 20 (Ora României), concert transmis live de Radio România Muzical. Deplasarea în Germania şi partea de tour management pentru acest eveniment sunt asigurate de Artexim, organizatorul Festivalului Internaţional George Enescu.

21
/12
/22

În perioada 4 – 20 decembrie 2022 Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a susținut 9 spectacole care s-au desfășurat cu casa închisă, în cadrul turneului național „Pe drumul Crăciunului”, care a avut loc la Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Timișoara, Craiova, Suceava, Iași și București. Invitați speciali ai Corului Madrigal au fost actorii Ofelia Popii și Marius Turdeanu.

21
/12
/22

Strălucita atmosferă plină de fervoare a muzicii clasice este rezervată celor care vor alege să se bucure de trecerea dintre ani la Sibiu. Aflat la cea de-a 14-a sa Ediție, Concertul de Anul Nou de la Sibiu continuă să inoveze formula vieneză și propune publicului tema sonoră a unui «City Break».

20
/12
/22

În preajma Crăciunului, Filarmonica "George Enescu" invită publicul în zilele de joi, 22 decembrie şi vineri, 23 decembrie la ultimele concerte programate în stagiunea simfonică din anul 2022. La pupitrul Orchestrei simfonice a Filarmonicii se va afla dirijorul francez Nicolas Simon, iar ca soliste vor evolua violonistele Sarah şi Deborah Nemţanu, născute la Bordeaux într-o familie de muzicieni de origine română, cu remarcabile cariere internaţionale.

19
/12
/22

Prima parte a stagiunii 2022-2023 se încheie la Sala Radio cu un eveniment de cea mai înaltă ținută artistică! Vineri, 23 decembrie (de la 19.00) veți asculta la Sala Radio, în primă audiție în România, Swing Symphony, lucrare compusă de celebra personalitate a jazz-ului mondial Wynton Marsalis. Acesta este deținător a 9 premii Grammy și director artistic de jazz al cunoscutului Lincoln Center – New York, una dintre cele mai importante scene ale Americii. O altă creație semnată de artistul american (Blood on the Fields) este prima compoziție de jazz care a obținut vreodată Premiul Pulitzer pentru muzică.

16
/12
/22

Folclor românesc și argentinian, muzică clasică și jazz, operă și musical, colinde și o expoziție de artă cu vânzare, toate acestea pentru a sărbători un Crăciun de neuitat, într-un palat cu aer interbelic, monument istoric, fondat în anul 1905.

09
/12
/22

Teatrul Nottara a lansat în această toamnă proiectul „Dialoguri fără mască”, o serie de întâlniri cu personalități ale vieții culturale din România, artiști, medici, scriitori, oameni care în domeniul lor au schimbat lumea.