Casting pentru musicalul „Fantoma de la Opera”
https://www.ziarulmetropolis.ro/casting-pentru-musicalul-fantoma-de-la-opera/

Teatrul de Operetă şi Musical „Ion Dacian” organizează în perioada 5-10 iulie un casting pentru unul dintre cele mai cunoscute spectacole de musical din lume – „Fantoma de la Operă”, producţie ce va intra în repertoriul instituţiei începând cu stagiunea 2014-2015. Spectacolul va fi montat de regizorul de origine australiană Stephen Barlow şi de o echipă de creaţie alcătuită din artişti români şi străini.

Un articol de Liliana Matei|27 iunie 2014

Musicalul „Fantoma de la Opera” de Andrew Lloyd Webber este una dintre cele mai de succes producții muzicale din toate timpurile, al cărei succes continuă și astăzi la mai bine de 25 de ani de la premiera sa.

Cu un număr total de peste 130 de milioane de spectatori și încasări de peste 5.6 miliarde de dolari (mai mari chiar decât ale celebrelor filme hollywoodiene „Titanic”, „ET” și „Star Wars”), „Fantoma de la Operă” este cea mai longevivă producție de la Broadway, depășind recordul de 7486 de reprezentații stabilit de musicalul „Cats”.

„Fantoma de la Operă” a câștigat până în prezent 70 de premii importante, inclusiv 3 premii Olivier, cel mai recent fiind Premiul Olivier pentru Cel Mai Popular Show în 2002, un Evening Standard Award, 7 Premii Tony (printre care Cel Mai Bun Musical), 7 Drama Desk Awards și 3 Outer Critic Circle Awards.

fantoma de la opera

Spectacolul a fost produs în 151 de orașe și 30 de țări din întreaga lume, printre care: Anglia, Australia, Austria, Africa de Sud, Belgia, Brazilia, Canada, Danemarca, Elveția, Germania, Hong Kong, Irlanda, Korea, Mexic, Noua Zeelandă, Olanda, Scoția, Singapore, Spania, Suedia, Statele Unite, Ungaria, Taiwan și Tailanda.

Stephen Barlow este unul dintre cei mai apreciați regizori contemporani, cu o carieră desfășurată în cele mai importante instituții muzicale din lume (Metropolitan Opera House – New York, Covent Garden – Londra, San Francisco Opera, Opera Monte Carlo, Royal National Theatre, Mariinsky Theatre – Sankt Petersburg etc.). Printre cele mai recente spectacole ale sale se numără: „Rigoletto” (Opera Națională București și Lyric Opera of Chicago), „Tosca” (Santa Fe), „Carmen” (Opera Theatre Saint Louis), „La Traviata” (Singapore Lyric Opera House).

De asemenea, Stephen Barlow a fost co-regizor pentru cel mai recent musical de pe West End semnat Boublil/Schönberg/Legrand – „Marguerite” și regizor rezident pentru turneul în Marea Britanie al musicalului „Jesus Christ Superstar”.

Castingul vizează următoarele roluri:

Fantoma de la Operă – tenor/bariton
Christine Daaé– soprană
Raoul, Viconte de Chagny – tenor/bariton
Carlotta Giudicelli – soprană
Ubaldo Piangi – tenor
Meg Giry – soprană
Monsieur Gilles André – bariton/tenor
Madame Giry – mezzo-soprană
Monsieur Firmin – bariton (bas-bariton)
Passarino – tenor
Joseph Buquet – bariton/bas
Don Attilio – bas
Confidante – soprană
Monsieur Reyer – actor
Monsieur Lefevre – actor

Casting în două etape

Etapa I – Candidații vor interpreta a două momente muzicale la alegere dintr-un spectacol de musical (altul decât „Fantoma de la Operă”) și dintr-un spectacol de operetă, de maxim 3 minute fiecare.

Etapa a II-a – Candidații selectați în prima etapă, vor interpreta unui moment muzical reprezentativ din musicalul „Fantoma de la Operă”*

Se recomandă ca toți participanții la casting să fie disponibili pe întreaga perioada de desfășurare a acestuia, între 5-10 iulie.

*Din cauza restricțiilor legate de drepturile de autor ale musicalului, organizatorii nu pot pune la dispoziția candidaților partiturile pentru momentele muzicale din spectacolul „Fantoma de la Operă”.

Pentru înscrieri, candidații sunt rugați să trimită următoarele informații:

CV (cu poză actuală)
Titlul celor două momente muzicale interpretate în etapa I

Modalitatea de acompaniament (negativ sau pianist corepetitor)**

**În cazul în care candidatul optează pentru varianta de acompaniament cu negativ, acesta va fi pus la dispoziția organizatorilor pe suport CD, iar dacă va fi acompaniat de pianist corepetitor, candidatul va pune la dispoziția acestuia partitura piesei interpretate. Ambele materiale (CD și partitură) vor fi trimise organizatorilor până în data de 4 iulie a.c.

Comisia de evaluare va fi formată din: regizorul, dirijorul, producătorul general al spectacolului și reprezentanți ai conducerii Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”.

Aplicațiile pot fi trimise pe adresa [email protected], până cel târziu vineri, 4 iulie a.c. Pentru informații suplimentare privind modalitatea de înscriere sau alte întrebări, persoana de contact este Ruxandra Ștefu, tel. 0743 263 446.

06
/12
/22

Filarmonica "George Enescu" invită publicul la concertele din datele de joi, 8 decembrie şi vineri, 9 decembrie 2022, ora 19, desfăşurate în somptuoasa Sală mare a Ateneului Român, cu un program integral Johannes Brahms. Orchestra simfonică a Filarmonicii îl va avea la pupitrul dirijoral pe tânărul James Feddeck, cu o carieră impresionantă în ascensiune, iar ca solist pe renumitul pianist Andreas Haefliger, cunoscut pentru sensibilitatea, spiritul pătrunzător şi transcendenţa cu care îşi impregnează programele sale novatoare.

06
/12
/22

Filmul documentar „Phoenix. Har/Jar”, realizat de Televiziunea Română prin Casa de Producție TVR şi regizat de Cornel Mihalache, va avea premiera pe TVR 1 joi, 8 decembrie, la ora 21.00. Televiziunea Română marchează astfel împlinirea a 60 de ani de când s-au pus bazele trupei ce avea să se numească Phoenix și să scrie istorie în muzica românească, devenind un reper cultural important pentru generații întregi.

29
/11
/22

O suită de evenimente speciale dedicate sărbătorilor de iarnă, prezentate de Orchestrele și Corurile Radio România și create în jurul colindelor și cântecelor de Crăciun, vor avea loc pe scena Sălii Radio în luna cadourilor.

25
/11
/22

Orchestra Naţională Simfonică a României dirijată de Cristian Mandeal va susţine miercuri, 6 decembrie 2022, ora 19, la Ateneul Român, un concert in memoriam Radu Lupu, solist Nelson Gorner. În program Franz Schubert - Uvertură în stil italian, D591, Frédéric Chopin - Concertul nr. 2, în fa minor, pentru pian şi orchestră, op. 21, Ludwig van Beethoven - Simfonia nr. 3, în mi bemol major, op. 55, Eroica.

25
/11
/22

Asociația Industrii Creative, inițiator al Classix Festival, cu sprijinul partenerului principal al ediției 2022, Kaufland România, a organizat vineri, 18 noiembrie 2022, la Palatul Braunstein din Iași, un eveniment în care s-a anunțat atât direcția artistică a ediției din 2023 a festivalului, Metamorfoza, dar și prezentarea proiectelor câștigătoare ale burselor de creație artistică Classix In Art.

24
/11
/22

Opera Naţională Bucureşti, în parteneriat cu Delegaţia permanentă a României pe lângă UNESCO, a prezentat pe 23 noiembrie 2022, la Sala Mare a UNESCO  din Paris, „Povestea Iei”, un spectacol multimedia complex și original ce a fost dedicat aniversării a 160 de ani de Diplomație românească precum și sărbătoririi Zilei Naționale a României, un succes extraordinar pentru compania de balet și orchestra ONB.

24
/11
/22

Dacă vreți să aniversați Ziua Națională a României într-un cadru select, atunci un frumos concert la Sala Radio este o alegere inspirată. Joi, 1 decembrie (de la 19.00), apreciatul dirijor CRISTIAN MANDEAL se va afla la pupitrul ORCHESTREI NAȚIONALE RADIO, într-un eveniment care va cuprinde partituri semnate de Ion Dumitrescu, Edward Elgar și Camille Saint-Saëns.

22
/11
/22

România pe mai multe voci se aude, pe 1 Decembrie 2022, între orele 14.00 și 19.00, la Radio România Cultural. România celor care au ales să plece și a celor care au decis să rămână. România despre care se vorbește puțin. Cea în care unii au reușit în ciuda tuturor piedicilor și cea care a fost rampa de lansare pentru alții, care acum îi fac cinste peste hotare.