Cătălina Mustață și Cosmin Șofron pe scena independentă: Qui est Mahomed?
https://www.ziarulmetropolis.ro/catalina-mustata-si-cosmin-sofron-pe-scena-independenta-qui-est-mahomed/

Regizat de Theo Herghelegiu, spectacolul care îi are în distribuţie pe actorii Cătălina Mustaţă şi Cosmin Șofron, se va juca pentru prima dată în această formulă duminică, 10 ianuarie, de la ora 15:00.

Un articol de Petre Ivan|8 ianuarie 2016

Teatrul În Culise  în colaborare cu Teatrul ARCA readuc în mansarda din La Scena (Calea Călărașilor nr. 55) o comedie îndrăzneață care vorbește despre realitatea socială în care trăiește un cuplu al zilelor noastre: Qui est Mahomed?

Paris, cu zece ani în urmă. Sau cu cinci. Sau acum. Arabi versus sârbi, cu alte cuvinte musulmani versus ortodocși. Dar cQui est Mahomede fac francezii? EA și EL sunt francezi normali. Un cuplu cu oarece vechime. Se întâlnesc seară de seară acasă, în oaza de pace și afecțiune care ar trebui să fie căminul lor. Dar nu e. Războiul de pe frontul casnic e cel puțin la fel de feroce ca și cel de afară. Să fie vreo legătură între ele?

Qui est Mahomed? este o comedie  despre aparență și esență, scrisă de autor în vogă: Rémi de Vos. Un spectacol despre singurătate si disperare. Oparabolă usturătoare a degradării Europei, strivită de răsturnările sociale din ultimii 10 ani. O „excursie” în intimitatea cuplului modern, acaparat de cotidian și erodat de manipularea politică.

Info: QUI EST MAHOMED?

de Rémi de Vos, traducerea: Anca Rotescu

Cu: Cătălina Mustață, Cosmin Șofron

Regia: Theo Herghelegiu

Mișcarea scenică: Andreea Duță

Coloana sonoră: Călin Grigoriu

Foto: QUI EST MAHOMED? – inculise.ro

09
/02
/24

Seria CultClassics aduce în atenția publicului filme semnificative sau realizatori de film importanți din istoria cinematografiei. “Am vrut să creăm un program independent, care să ne conducă într-o călătorie prin lumea filmului, să explorăm împreună diferite curente cinematografice, stiluri regizorale, culturi și spații geografice” Anca Caramelea, curator ARTA.

09
/02
/24

Pe 11 și 20 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Național Iași, va avea loc premiera pe țară O tragedie veninoasă după Women beware women de Thomas Middleton, regia, traducerea și adaptarea scenică aparținându-i lui Silviu Purcărete. Scenografia spectacolului este creată de Dragoș Buhagiar, noul proiect marcând împlinirea a 14 ani de excepțională colaborare cu regizorul Silviu Purcărete, începută la Teatrul Național Iași, cu spectacolul Uriașii munților de Luigi Pirandello.

09
/02
/24

Studenții bucureșteni sunt invitați să participe la un program de mentorat și internship dedicat spațiilor culturale din București. Pe lângă experiența practică, participanții vor putea accesa sponsorizări în valoare de 27.000 lei și vor avea posibilitatea unor stagii de practică în cele mai active agenții de comunicare din România

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.