Ce podcasturi mai ascultăm: „Talk for Youth”
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-podcasturi-mai-ascultam-talk-for-youth/

Ziarul Metropolis vă recomandă „Talk for Youth“, un podcast despre toate aspectele care influenţează viaţa adolescenţilor şi relaţiile lor cu ceilalţi, printre temele abordate numărându-se stima de sine, imaginea corporală, stresul, depresia, presiunea colegilor, bullying-ul, consumul de alcool, tutun şi alte substanţe şi tulburările alimentare.

Un articol de Dan Boicea|23 iulie 2021

Podcastul este realizat de Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală, cea mai longevivă organizație din România care promovează dreptul la sănătate sexuală și reproductivă încă din 1990 şi vorbeşte despre sexualitate ca o componentă esențială a fiecarei persoane pe parcursul întregii vieți, parte integrantă din starea de bine fizică, mentală și socială.

1. Cel mai ascultat episod al podcastului tau este…

Cel mai ascultat episod al podcastului nostru este un episod în care cele două personaje fictive, Ana și Luca, discută despre alimentație, cauzele tulburărilor de nutriție și care sunt semnele care ne ajută să le identificăm cât mai devreme.

2. Cea mai interesantă idee pe care ai auzit-o într-un episod al podcastului realizat de tine este…

Întrucât conceptul podcastului nostru este diferit de cel de tip interviu, ideile sunt ale noastre, documentate din surse oficiale pentru Organizația Mondială a Sănătății. Însă noi nu oferim toate răspunsurile, vrem să deschidem câteva conversații necesare despre aceste teme. Ne dorim să informăm adolescenții, să creăm oportunitatea de a reflecta asupra unor realități cu care se confruntă, dar și să le transmitem că nu sunt singuri, că și alți tineri trec prin aceleași lucruri, că este o etapă firească.

3. Cum îl poate ajuta podcastul pe ascultătorul tau?

O mare parte din munca noastră merge către informarea tinerilor în privința lucrurilor esențiale care le influențează viața, mai ales în această perioadă a vieții. Căutăm constant cele mai bune mijloace prin care mesajul nostru poate ajunge la un număr cât mai mare de adolescenți și credem că podcastul este un vehicul accesibil tinerilor între 16 și 20 de ani.

Știm cu toții că adolescența poate fi o perioadă provocatoare. Cu atât mai greu navighezi prin ea dacă nu ai informații despre schimbările corpului tău, despre cum să interacționezi cu ceilalți, despre societate și preconcepțiile care ne pot afecta relațiile cu ceilalți. Prin poveștile celor două personaje, ne dorim să le transmitem tinerilor că drogurile și alcoolul nu sunt soluții pentru problemele lor, că e important să-și facă controale medicale de rutină, cum să recunoască tulburările de alimentație, ce să facă în cazul unor cazuri de bullying, că în societate întâlnim norme de gen și inegalități asupra cărora putem reflecta și pe care le putem schimba tocmai pentru a cultiva valori precum empatia, egalitatea, incluziunea și diversitatea.

4. Ce alt podcast mai recomanzi și de ce?

Ne place Reconectat, un podcast cu conversații sincere despre relația pe care o avem cu propriul corp și cu ideea de corp în general. Multe din temele pe care le abordăm și noi în episoadele noastre se regăsesc și acolo, dar dintr-o perspectivă personală, intimă, a invitaților. Îl găsiți pe https://reconectat.ro/.

5. Care sunt cele mai dragi trei episoade pe care le-ai realizat?

Am lansat deocamdată doar 3 episoade. Stați însă cu ochii pe noi, pentru că urmează multe alte teme interesante și informative, cu apariții săptămânale, până la sfârșitul anului. Și dacă aveți întrebări, ne găsiți pe www.secs.ro.

Linkuri unde poate fi ascultat podcastul:

Spotify

Apple

Google 

Youtube

Ce este un podcast

Podcastul este o emisiune audio înregistrată, pe diverse teme, pe care o poți asculta pe mai multe platforme și cu diverse dispozitive: desktop, smartphone, tabletă, iPod.

Vedeți aici și alte recomandări de podcasturi românești.01
/03
/22

Concertele 𝑬𝒀𝑬𝑫𝑹𝑶𝑷𝑺 au fost descrise ca fiind, în mod paradoxal, energizante și generatoare ale unei stări de puternică melancolie. Trupa și-a început povestea în 2012, cu piese în limba engleză. Odată cu anul 2015 și cu îmbrățișarea limbii române ca mediu de exprimare, și-au consolidat propria poziție pe piața românească de muzică alternativă, lansând piese ca „Spre Soare”, „Prezent”, „Bicicleta” sau „Mai Stai".

24
/02
/22

Ioan Tugearu vorbeşte despre: moda spectacolelor de balet sovietice din anii ’70, semnificaţia repertoriului Operei Române, valoarea dansului pe plan european, succesul unui spectacol de dans într-o societate totalitară şi/sau democratică, situaţia profesională a dansatorului român, într-un interviu publicat în cartea „Românii secolului XXI“, de Rhea Cristina.

22
/02
/22

Sergiu Anghel vorbeşte despre: moda spectacolelor de balet sovietice din anii ’70, semnificaţia repertoriului Operei Române, valoarea dansului pe plan european, succesul unui spectacol de dans într-o societate, situaţia profesională a dansatorului român, moneda „euro“ în spaţiul european al culturii, într-un interviu publicat în cartea „Românii secolului XXI“, de Rhea Cristina.

15
/02
/22

„Jack of all Trades“ este o formație de rock alternativ, care susține că oferă publicului un produs muzical „autobiografic și complet sincer de la cap la coadă”. În noiembrie 2014, aceștia au lansat primul videoclip, „Cum vrei să fiu”, marcând totodată și începutul activității de concerte live.

17
/01
/22

Ziarul Metropolis vă recomandă „Pauza de bine“, un podcast despre life design, despre cum să îți creezi o viață care îți vine ca turnată. "Îmi place să spun că Pauza de Bine e locul în care te invit să te întâlnești cu tine, dacă ești pregătit să trăiești o viață mai conștientă, aliniată cu valorile tale" - Cristina Oțel.

12
/11
/21

O întâlnire cu scriitorul portughez José Luís Peixoto, prezent în acest an la Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT), pornind de la romanul „Autobiografia”, disponibil în limba română la Editura Pandora M. Despre Lisabona, José Saramago și Pilar del Rio, anii ’90 și provocări în literatura contemporană, cu unul dintre cei mai apreciați autori de limbă portugheză de azi!