8+1 podcasturi românești de top, de ascultat în trafic sau la drum lung
https://www.ziarulmetropolis.ro/81-podcasturi-romanesti-de-top-de-ascultat-in-trafic-sau-la-drum-lung/

Transformaţi-vă timpul petrecut în traficul infernal într-o experienţă de învăţare cu nouă podcasturi ascultate şi recomandate cu cea mai mare căldură de Ziarul Metropolis.

Un articol de Dan Boicea|12 aprilie 2021

ZeroPlus, cu Andrei Roșca

  • un podcast despre claritate, strategii de schimbare şi acţiune. Adică despre cum să devenim o versiune mai bună a noastră, în fiecare zi. Podcastul este realizat de Andrei Roșca, „change strategist“, adică undeva la intersecția dintre coaching, intervenții strategice și consultanță. Adică lucrează 1-la-1 cu oameni aflați în procese de schimbare personală, pentru a îi ajuta să accelereze. Andrei vine din antreprenoriat, unde în ultimii 14 ani a fondat proiecte cum ar fi bookblog.ro sau agenția de marketing digital Spada.

Eropedia, cu George și Kitty

  • un podcast în limba română despre toate formele pe care le îmbracă dorinţa şi iubirea, şi care îşi propune să promoveze un discurs echilibrat, cultivat şi inteligent despre diversitatea erotică din jurul nostru. Podcastul este realizat de Kitty, educator sexual, organizator de evenimente despre sexualitate și relații, care lucrează alături de cupluri și persoane care doresc o viață intimă mai frumoasă și mai satisfăcătoare, concentrându-se pe plăcere, consimțământ și dinamici relaționale toxice și sănătoase, și George, project manager în publishingul online, absolvent de Filosofie și fost jurnalist, interesat de psihologie, sexualitate, studii de gen, dinamici de putere și modul în care ele se reflectă în relațiile sociale și personale.

On the record, cu Anca Simina

  • un podcast săptămânal în care ştirea primeşte o explicaţie. Redacţia Recorder alege, în fiecare vineri, cel mai relevant subiect de actualitate şi caută cel mai bun interlocutor care să îl poate explica, în cât mai multe nuanţe, ignorate deseori în presa mainstream. Podcastul este realizat de Anca Simina, jurnalist trecut timp de 14 ani prin redacții de cotidian, de televiziune și de radio, și produs împreună cu Cristian Delcea și Mihai Voinea, editorii Recorder.

Pe Bune, cu Andreea Vrabie

  • un podcast despre cum au ajuns oameni creativi – artişti, actori, scriitori, muzicieni, fotografi – să facă ce fac şi care sunt dilemele şi anxietăţile cu care se confruntă în munca lor. Podcastul este realizat de Andreea Vrabie, reporter la revista DoR.

„How do you know?“, cu Andra Zaharia

  • un podcast despre cum putem învăţa să luăm decizii mai bune. Podcastul este realizat de Andra Zaharia, digital marketer de peste 10 ani. Andra e specializată în content marketing și folosește interviul ca instrument esențial de învățare. A luat peste 100 de interviuri în ultimii 10 ani oamenilor care fac performanță în domeniul lor, de la oameni tehnici până la artiști de muzică electronică.

„RSS Reloaded“ și „Tănase Show“, cu Iulian Tănase

  • două podcasturi realizate de scriitorul şi omul de radio Iulian Tănase, „RSS Reloaded“ şi „Tănase Show“. Podcastul RSS Reloaded este un show săptămânal de comedie, echivalentul unei emisiuni de talk radio în care realizatorii discută despre viață, cărți, filme etc. și comentează principalele evenimente ale săptămânii. Podcastul este realizat de Iulian Tănase (scriitor și om de radio), Constantin Bojog și Mihai Laurențiu Fuiorea. Podcastul Tănase Show este un show de creative parenting, comedie și storytelling, în care se vorbește despre ale vieții, povești, cărți etc. Este singurul podcast din România realizat de doi copii împreună cu tatăl lor. Podcastul este realizat de Iulian Tănase și cei doi copii ai săi, Adora și Sacha.

„Zest“, cu Sabina Varga

  • un podcast despre plăcerea şi uimirea de a scrie. Invitaţi sunt scriitori, jurnalişti, copywriteri, bloggeri şi oricine scrie cu poftă şi nu s-ar putea opri din asta nici dacă ar vrea. Podcastul este realizat de Sabina Varga, ea însăși pasionată de scris. Sabina are experiență ca jurnalist și copywriter, iar, momentan, lucrează în domeniul marketingului și comunicării. La realizarea podcastului o ajută Silviana Toader, responsabilă de identitatea vizuală.

„Eroare 404“, cu Iunieta Sandu și Anca Spiridon

  • un podcast care a pornit din nevoia de a deschide discuţia despre paşii pe care îi pot face freelancerii pe lângă drumul lor profesional, pe lângă echilibru şi pe lângă împlinire, care îi pot întârzia şi chiar deturna de la ce au de făcut. Iunieta, fondatoarea NO.MAD Talks și Anca, PR cultural, povestesc cu umor și dau idei pentru acasă despre greșelile contabilicești, de brand personal și ale freelancerilor când își caută clienți dar și despre așteptările antreprenorilor care trebuie calibrate când decid să lucreze cu freelanceri.


16
/02
/24

Fundația Culturală „Camil Petrescu” lansează un nou podcast: TEATRUL (DE) AZI. Actori, regizori, scenografi, artiști din România și din lume vor fi în dialog cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici în aventura căutării adevărurilor personale despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/01
/24

Pe 13 februarie, de la orele 18:30, SCENA  GÂNDIRII - Conferințele Operei Naționale București îl va avea ca invitat pe istoricul Adrian Cioroianu, care va susține prelegerea „MAREA TEMERE. Cât de probabil este un nou război global?”, prilej pentru o incursiune în miezul posibilităților și incertitudinilor actuale.

07
/12
/23

TEATRUL SE (ŞI) CITEŞTE, primul sezon al podcastului realizat de Fundaţia Culturală „Camil Petrescu” continuă cu un nou invitat. De această dată, Zomir Dimovici se întoarce în lumea cuvintelor trădate şi îl are ca partener de conversaţie pe Sorin Gherguţ, traducător, poet şi redactor de carte.

04
/12
/23

Bogdan Mihai Simion, artist, culegător de muzică tradițională și lăutar, unul dintre ultimii cântăreți la cobză din România și realizatoarea Radio România Cultural, Maria Balabaș, cunoscută în special pentru conceptul original al emisiunii Dimineața Crossover, vă invită, din 18 decembrie, de la ora 14.00,  la Radio România Cultural, într-o lume cu personajele arhetipale din societatea secolelor trecute, căutând conexiuni cu lumea contemporană.

03
/11
/23

Fundația Culturală „Camil Petrescu” (FCCP) continuă să construiască contexte pentru un dialog profesional bogat în mediul teatral autohtom, lansând, astăzi, 3 noiembrie 2023, un nou proiect – un podcast realizat de Zomir Dimovici.

07
/09
/23

Bunăstarea personală și durabilitatea, alegeri eco-responsabile în bucătărie, parteneriate pentru un oraș sustenabil, practici de sustenabilitate în industriile de beauty și cosmetică, dar și informarea și educarea pentru sănătatea femeilor sunt principalele teme abordate în cadrul sezonului al șaselea al Sustainable Living Podcast (SLP), în parteneriat cu Promenada Mall.

20
/01
/23

Ziarul Metropolis vă recomandă „Hacking Work“, primul podcast din România care vorbește clar, curajos și cinstit despre piața muncii, angajați și organizații, competență și performanță, climat și mentalități, creativitate și eficiență, colaborare și recompensă, oameni și nu resurse, leadership și nu leadershit.

17
/01
/22

Ziarul Metropolis vă recomandă „Pauza de bine“, un podcast despre life design, despre cum să îți creezi o viață care îți vine ca turnată. "Îmi place să spun că Pauza de Bine e locul în care te invit să te întâlnești cu tine, dacă ești pregătit să trăiești o viață mai conștientă, aliniată cu valorile tale" - Cristina Oțel.

23
/07
/21

Ziarul Metropolis vă recomandă „Talk for Youth“, un podcast despre toate aspectele care influențează viața adolescenților și relațiile lor cu ceilalți, printre temele abordate numărându-se stima de sine, imaginea corporală, stresul, depresia, presiunea colegilor, bullying-ul, consumul de alcool, tutun și alte substanțe și tulburările alimentare.