Ce podcasturi mai ascultăm: „Zest“, cu Sabina Varga
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-podcasturi-mai-ascultam-zest-cu-sabina-varga/

Ziarul Metropolis vă recomandă „Zest“, un podcast despre plăcerea şi uimirea de a scrie. Invitaţi sunt scriitori, jurnalişti, copywriteri, bloggeri şi oricine scrie cu poftă şi nu s-ar putea opri din asta nici dacă ar vrea.

Un articol de Dan Boicea|16 septembrie 2020

Podcastul este realizat de Sabina Varga, ea însăși pasionată de scris. Sabina are experiență ca jurnalist și copywriter, iar, momentan, lucrează în domeniul marketingului și comunicării. La realizarea podcastului o ajută Silviana Toader, responsabilă de identitatea vizuală.

1. Cel mai ascultat episod al podcastului tău este…

Sabina Varga: …Petronela Rotar: Să nu-ți fie frică de frică

2. Cea mai interesantă idee pe care ai auzit-o într-un episod al podcastului realizat de tine este…

…o idee care se tot repetă în mai multe episoade: aceea că mai nimeni nu vrea să se identifice ca scriitor. Chiar și cei cu câteva cărți publicate și un public serios ezită când sunt numiți astfel. Aleg ideea asta pentru că spune multe despre cum e perceput scrisul, ca ceva rezervat unei elite. Iar scriitorul e învăluit în mister și în multe mituri. A-ți asuma că ești scriitor pare o îndrăzneală și o sfidare a unor standarde imposibil de atins. Pe mine mă enervează ideea asta. Cred că am avea cu toții de câștigat dacă scrisul ar fi dat jos de pe piedestal. Iar misiunea Zest este să contribuie la popularizarea acestei activități, care este mult mai diversă și accesibilă decât ar crede mulți.

3. Cum îl poate ajuta podcastul pe ascultătorul tău?

În trei feluri:

1) Invitații Zest sunt oameni cu experiență, de la care cei pasionați de scris pot afla lecții, sfaturi și recomandări de resurse.
2) Invitații Zest știu să spună povești, dar și să-și aranjeze ideile, să fie clari și convingători. Exercițiul scrisului te ajută să fii mai structurat și organizat. De aceea, cred că ei sunt exemple bune nu doar de scris, dar și de gândit și vorbit.
3) Zest îi ajută pe ascultători să se apropie de autorii preferați, dar și să facă descoperiri.

4. Ce alt podcast mai recomanzi și de ce?

Recomand Reconectat pentru subiectul îndrăzneț și calitatea discuțiilor, dar și pentru că e un exemplu de „așa da“ la editarea audio.

5. Care sunt cele mai dragi trei episoade pe care le-ai realizat?

Greu de ales. Îmi amintesc cu drag de interviul cu Ioan T. Morar, o persoană caldă, cu umor și multe povești interesante de spus. M-au surprins deschiderea lui și generozitatea de care a dat dovadă în tot procesul. Mi-a plăcut mult și să fac o compilație de răspunsuri la o întrebare pe care o pun la finalul fiecărui interviu. Și voi alege un episod atipic, care mi-e drag pentru că e o discuție „din culise“ cu colega mea de podcast, Silviana, în care nu ne luăm în serios, pentru că așa sunt întâlnirile dintre noi.

Unde poate fi ascultat podcastul

Spotify

Apple

Google

YouTube

Stitcher

CastBox

Ce este un podcast

Podcastul este o emisiune audio înregistrată, pe diverse teme, pe care o poți asculta pe mai multe platforme și cu diverse dispozitive: desktop, smartphone, tabletă, iPod.07
/08
/20

TVR 1 difuzează sâmbătă, 8 august, de la ora 21.10, filmul „Grăbeşte-te încet“, în regia lui Geo Saizescu. Regăsiţi mai jos un interviu cu actorul Radu Gheorghe, care interpretează în film rolul globe-trotter-ului Bebe Ciupercuţă. Actorul povesteşte cu multă bucurie despre întâlnirea cu marii actori din distribuţia filmului, despre rolul său, dar şi multe lucruri amuzante (cum s-a ales cu o poreclă după acest film, ce dificultăţi i-a creat scena sărutului etc.).

Pagina 1 din 3812345...102030...Ultima »