Ce vedem la KINOdiseea ALTFEL, pe 19 și 20 iunie?
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-vedem-la-kinodiseea-altfel-pe-19-si-20-iunie/

KINOdiseea, cel mai mare festival internaţional de film pentru publicul tânăr (copii şi adolescenţi) din Europa de Sud-Est, revine cu o nouă ediţie ALTFEL, pe 19 şi 20 iunie, la Opera Comică pentru Copii.

Un articol de Liliana Matei|14 iunie 2021

În cele două zile ale festivalului, publicul se va putea întâlni cu o selecţie a celor mai bune filme de la ediţia din 2020, la Opera Comică pentru Copii, după cum urmează:

SALA MARE, ora 19:00:

BINTI, 2019, +9 ani (foto sus)

Sinopsis: Unul dintre cele mai apreciate filme pentru copii ale ultimului an, cu premiera mondială la Sundance, premiat la Tallinn, Flanders sau Montreal și câștigător al premiului pentru Cel mai bun film pentru copii la KINOdiseea în 2020, filmul spune povestea lui Binti – Binti are 12 ani și s-a născut în Congo, însă a trăit toată viața împreună cu tatăl ei, în Belgia. Chiar dacă nu au o formă legală de a sta în țară, Binti își dorește o viață normală și, mai mult, să ajungă o vloggeriță faimoasă precum idolul ei, Tatyana.

JACKIE ȘI OOPJEN, 2020, +7 ani

Sinopsis: Jackie și Oopjen, filmul olandez în regia Annemariei van de Mond, este o comedie pentru întreaga familie care ne invită să ne plimbăm printre galeriile și operele de artă ale muzelui Rijksmuseum din Amsterdam. La închiderea programului pentru vizitatori, Jackie, fetița de 12 ani a unui custode, descoperă că unul dintre faimoasele tablouri ale lui Rembrandt se trezește la viață.  O prietenie puțin probabilă se leagă atunci când Oopjen (un personaj faimos din tabloul lui Rembrandt) o confundă pe Jackie cu sora ei demult pierdută.

GRĂDINA OCC, ora 21:00:

F VINE DE LA FERICIRE (H is for Happiness), 2019, +10 ani

Sinopsis: Tânăra Candice Phee se regăsește într-o misiune aventuroasă când, ca parte a unui proiect de la școală, devine mediatoare în familia ei certăreață și tristă. Candice este entuziastă și amuzantă și își dedică timpul încercând să îi înveselească pe cei din jurul ei. Noul ei coleg, Douglas Benson, crede că ea a venit dintr-o altă dimensiune, dar îi devine un aliat de nădejde în misiunea ei. Filmul este ecranizarea cărții lui Barry Jonsberg – “My Life as an Alphabet” și ilustrează diferitele fațete ale vieții între o pădure fantastică, plină de magie și conservatorismul unui mic oraș.

TRIPLE TROUBLE, 2020,  +8 ani

Sinopsis: În 2017, la KINOdiseea, proiecția primului film polonez din serie – Double Trouble – a avut un suces răsunător printre cei mici. Trei ani mai târziu, avem parte pe marele ecran de o nouă aventură a Julkăi și a lui Olek: când tabloul Plaja de la Pourville al lui Monet dispare din Muzeul Național din Poznan, copiii au în față o misiune importantă – să găsească tabloul, să descopere identitatea hoțului și să salveze un pictor nevinovat, acuzat de furt. Cei doi conlucrează în armonie, asta până când apare Felka și încurcăturile o urmează.

Biletele pentru proiecțiile din cadrul KINOdiseea Altfel se găsesc pe bilete.ro. Preț bilete: 10 lei.

KINOdiseea este organizat de Asociația Culturală Metropolis. Proiect cultural finanțat de Centrul Național al Cinematografiei.

KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală și Sud-Est. Festivalul este membru al ECFA – European Children’s Film Association. În cele 11 ediții precedente, festivalul a avut peste 100.000 de participanți.

 

 

18
/01
/23

Din 20 ianuarie spectatorii din București, Bacău, Bistrița, Botoșani, Buzău, Cluj, Oradea, Pitești, Satu Mare, Sibiu, Sinaia și Târgu Mureș vor putea vedea pe marile ecrane controversata poveste a trupei Phoenix, spusă chiar de membrii ei în documentarul „Phoenix. Har/Jar”.

13
/01
/23

Două filme din competiţia Festivalului de la Cannes, foarte diferite, pot fi găsite în ianuarie în cinematografe: "Frate şi soră", de Arnaud Desplechin, şi "Păianjenul sfânt", de Ali Abbasi.

05
/01
/23

Anul 2023 se anunţă bun pentru cinematografia română de festival. Vor avea premiera mondială filme provocatoare ale unor cineaşti consacraţi, precum şi o serie de debuturi promiţătoare în ficţiune sau documentar. Ziarul Metropolis a adunat într-o anchetă cele mai aşteptate titluri, cu declaraţii în exclusivitate de la regizorii lor.

04
/01
/23

„Taximetriști”, comedia regizată de Bogdan Theodor Olteanu, care invită spectatorii în viața de noapte a Bucureștiului prin intermediul a doi prieteni taximetriști și a clienților lor, îi aduce împreună pe același generic pe Monica Bîrlădeanu și Andi Vasluianu. Filmul are premiera în cinematografe pe 20 ianuarie, iar informațiile despre biletele puse deja în vânzare sunt disponibile pe site-ul taximetristi.film.

30
/12
/22

Am tot scris în ultimii ani, încă de dinainte de pandemie, despre diversificarea tot mai mare a cinematografiei române. Însă cred că 2022 a depăşit orice previziuni, cu un număr record de filme.

22
/12
/22

Pentru topul cu cele zece filme favorite din 2022, am ales doar titluri care au avut premiera mondială în acest an. La ele am adăugat alte zece menţiuni - cinci tot din 2022, plus alte cinci din 2021, dar recuperate abia în anul care tocmai se încheie.

21
/12
/22

În Ajun de Crăciun, de la ora 10:00, Daniela Zeca Buzura ne propune o întâlnire de colecție. Invitaţii, Cătălin Ştefănescu („Garantat 100%"), Marina Constantinescu („Nocturne") şi Irina Păcurariu („Reţeaua de idoli") ne invită să fim martorii unei profunde discuții jurnalistice, născută din 30 de ani experiență în media din România.

21
/12
/22

TVR Cultural întâmpină Sărbătoarea Crăciunului cu programe speciale, gândite să satisfacă exigențele telespectatorilor săi. Colinde, documentare de excepție, spectacole de balet, interviuri cu artiști de marcă, dar și piese de teatru care au intrat în istorie se regăsesc în grila de sărbătoare. Nu lipsesc filmele de sezon și nici edițiile speciale ale emisiunilor consacrate.