Cea mai buna piesa românească a anului 2013
https://www.ziarulmetropolis.ro/cea-mai-buna-piesa-romaneasca-a-anului-2013/

Textul „În trafic”, de Alina Nelega, a câştigat concursul de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului 2013”, informează UNITER

Un articol de Petre Ivan|15 aprilie 2014

Juriul concursului de dramaturgie „Cea mai bună piesa românească a anului 2013″, compus din criticii de teatru Adriana Popescu, Marina Constantinescu şi Marian Popescu, a decis să reţină în selecţia finală piesele „Pasărea de foc”, de Eva Crişan, şi „In trafic”, de Alina Nelega.

Dintre acestea, juriul a hotărât să desemneze câştigătoare piesa „În trafic”, de Alina Nelega. Programul Piesa Anului al Uniunii Teatrale din România (UNITER) se desfăşoară sub egida şi cu sprijinul Casei Regale a României.

Premiul va fi oferit în seara galei UNITER, care va avea loc pe 28 aprilie, la Palatul Culturii din Târgu Mureş, iar Editura UNITEXT a UNITER va publica un volum cu piesa câştigătoare.

„Cea mai bună piesă românească a anului 2012” a fost desemnată „Nostalgicii călători”, de Liviu Lucaci.

Foto cu Cea mai buna piesa românească a anului 2013, Alina Nelega şi UNITER – wikipedia şi facebook

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.

31
/10
/23

Montări jucate des cu casa închisă, cunoscuți dramaturgi români contemporani și internaționali, proiecte câștigătoare ale programului StarT. Alchimia suferinței, larghețea sufletului uman, frumusețile și grozăviile lumii noastre, povești cu ecouri largi pentru tineri și adulți – din 3 noiembrie.

30
/10
/23

Tech Rider's Dilemma, un proiect de cercetare care investighează necesitatea unor noi abordări în producția, expunerea, arhivarea și conservarea lucrărilor new media (și nu numai), prezintă din 1 noiembrie în cadrul Rezidența9 (Str. Ion Luca Caragiale 32), de la ora 19:00, o expoziție new media care ilustrează și aduce în discuție fragilitatea lucrărilor bazate pe tehnologie și nevoia unor metodologii de planificare, arhivare și conservare în acest domeniu.