Cele mai bune filme pentru copii și familie la KINOdiseea
https://www.ziarulmetropolis.ro/cele-mai-bune-filme-pentru-copii-si-familie-la-kinodiseea/

Timp de opt ani, KINOdiseea a adus în atenţia publicului cele mai noi şi apreciate filme pentru copii, premiate la festivaluri internaţionale, producţii educative, care nu intră de obicei în reţeaua de distribuţie clasică.

Un articol de Petre Ivan|3 noiembrie 2017

Anul acesta vor avea loc două competiții de lungmetraje – KINOdiseea Junior aduce pe marele ecrane de la Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Eforie, Cinema Pro și în cortul KINOdiseea din Piața Universității, 11 filme dedicate copiilor între 3 și 14 ani, părinților și profesorilor.

În selecția oficială a competiției KINOdiseea Youth sunt incluse şase titluri pentru tinerii de peste 15 ani și cinefili, care vor fi proiectate la Cinema Eforie între 10 și 12 noiembrie.

Festivalul include și cinci competiții de scurtmetraje, pentru diferite grupe de vârstă, care vor putea fi urmărite pe 11 și 12 noiembrie la Muzeul Grigore Antipa – Sala Multimedia.

Gala de deschidere va avea loc la Cinema Muzeul Țăranului, pe 9 noiembrie, ora 19:00, cu unul dintre cele mai premiate filme ale anului, în festivalurile de film dedicate publicului tânăr – Inima în Braille/ Heartstrings, în regia lui Michel Boujenah.KINOdiseea

Printre cele 11 filme selectate în competiția KINOdiseea Junior se numără Vara lui 1993/ Summer 1993, în regia Carlei Simon, câștigător al Marelui Premiu al Juriului Internațional la categoria Generation Kplus – Berlinale 2017, marea descoperire din Berlinala anului 2017. Comoara autobiografică a Carlei Simón este una din cele mai evocative și emoționale reprezentări ale copilăriei din ultimii ani și marchează apariția unei noi mari voci în lumea cinematografiei.

Îmblânzitorul de reni/ Cloudboy, în regia lui Meikeminne Clinckspoor, a avut premiera la Toronto IFF și este unul dintre filmele care îi fac pe cei mici să descopere pe marele ecran incredibila natură a Laponiei.

Fata din Loch Anzi/ The girl down Loch Anzi este un documentar regizat de Alice Schmid, care a avut premiera mondială în competiția Best International Documentary – Hot Docs Canadian International Documentary Festival. Un tablou despre maturizare pe de altă parte, “The Girl Down Loch Änzi” este o imagine frumoasă despre poveștile pe care ni le spunem singuri ca să ne găsim locul în lume și conexiunile pe care le căutăm cu oamenii și misterele din jurul nostru.

Filmul mexican Cuernavaca, în regia lui Alejandro Andrade Pease, va fi proiectat la KINOdiseea imediat după premiera mondială de la Festivalul de film de la Roma, care are loc săptămâna aceasta.

În competiția KINOdiseea Youth (+15) pot fi urmărite şase producții noi extraordinare, printre care filmul Când ai 17 ani/ Being 17, regia Andre Techine, cu premiera în competiția de la Berlinale 2016, nominalizat la categoria Cel mai promițător actor la César Awards și Lumières Awards. “Din punct de vedere artistic, este cel mai puternic film a lui Techine din ultimii ani.” (Variety)

Cel mai nou film al lui Fatih Akin, Rămas bun, Berlin/ Goodbye Berlin, câștigător al Premiului pentru Publicul Tânăr la European Film Awards, poate fi și el urmărit în competiția KINOdiseea Youth. “Filmul regizorului german Fatih Akin, Goodbye Berlin sau Tschick (titlu original) este un film ‘badass’ despre maturizare care ne face să ne întrebăm dacă chiar ne-am distrat când eram tineri“ (farnazfever.com).

Filmul Sânge de lapon/ Sami Blood continuă seria filmelor scandinave de la cea de-a IX-a ediție KINOdiseea. În regia Amandei Kernell, acest film puternic și sensibil a avut premiera la Veneția și a fost laureat al premiilor Label Europa Cinemas și Cel mai bun regizor debutant (Veneția), Cel mai bun Film Nordic și Cea mai bună imagine la Göteborg Film Festival.

Mai multe detalii despre filmele din competiție și programul festivalului, pe www.kinodiseea.ro.

 

ACCES ŞI BILETE:

La proiecțiile de la 10:00 și 12:00, de luni până vineri de la Cinema Eforie, Cinema Muzeul Țăranului și Cinema Pro, intrarea este liberă. La toate proiecțiile din cortul KINOdiseea și Sala Multimedia a Muzeului Grigore Antipa, intrarea este de asemenea liberă. Rezervările se pot face pe www.kinodiseea.ro.

Pentru celelalte proiecții de seară și din weekend, biletele sunt puse în vânzare pe www.eventbook.ro/program/kinodiseea la prețul de 5 lei pentru copii și 10 lei pentru adulți. Toate grupurile școlare (mai mult de 5 persoane) se bucură de intrare liberă, în urma unor rezervări prealabile pe site-ul festivalului sau la adresa [email protected]

 

Foto: KINOdiseea – facebook.com/kinodiseea/

21
/02
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

20
/02
/24

De vineri, 23 februarie, în 15 orașe din România va putea fi urmărit unul dintre cele mai premiate și apreciate filme din ultimul an: Sauna Secretelor / Smoke Sauna Sisterhood (regia Anna Hints), proaspăt distins cu trofeul pentru Cel mai bun documentar al anului la Premiile Academiei Europene din Film 2023, inclus de prestigioasa publicație The New York Times în Top 10 al celor mai valoroase filme din 2023.

20
/02
/24

Horia, filmul de debut în lungmetraj al regizoarei Ana-Maria Comănescu, va fi lansat pe marile ecrane din țară în 10 aprilie și este distribuit de August Film. Vladimir Țeca, Angelina Pavel sunt în rolurile principale. Din distribuție mai fac parte Liviu Cheloiu, Daniela Nane,  Mihaela Velicu, Dragoș Olaru și Robert Onofrei.

19
/02
/24

Peste 100 de producții românești sunt înscrise pentru nominalizările la Premiile Gopo. În total, 107 de filme românești - lungmetraje de ficțiune, documentare și scurtmetraje, lansate în cinematografe, la festivaluri naționale și internaționale sau pe platformele de streaming în 2023, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, care va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

18
/02
/24

CRONICĂ DE FILM Cu premiera mondială în secţiunea Forum, necompetiţională, a Festivalului de la Berlin, "Săptămâna Mare", scris şi regizat de Andrei Cohn şi inspirat din nuvela "O făclie de Paşte" a lui I. L. Caragiale, este un film care gravitează în jurul unei întrebări fundamentale: Cum se ajunge ca un om să-i ia viaţa celui de lângă el?

16
/02
/24

După 5 nominalizări la Oscar (Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun film internațional, Cel mai bun scenariu adaptat și Cel mai bun sunet), Grand Prix și Premiul FIPRESCI la Cannes, după sute de articole în presa internațională care îl identifică drept cel mai răvășitor film al anului, The Zone of Interest / Zona de interes se vede acum în România, în 40 de cinematografe din 20 de orașe.

16
/02
/24

Happy Cinema a pregătit filme de top pentru luna februarie, potrivite pentru toate gusturile și vârstele. Cinematografele din lanțul Happy Cinema îți oferă o experiență de calitate la cele mai prietenoase prețuri. Blockbustere de la Hollywood, filme animate, filme dedicate melomanilor sau filme pentru copii – toate te așteaptă în cele 10 cinematografe din țară.

15
/02
/24

Cu ocazia Zilei Naționale Constantin Brâncuși, reprezentanțele Institutului Cultural Român de la Lisabona, Beijing, Istanbul, Londra, Stockholm, Bruxelles, Veneția, Madrid, Tel Aviv și Varșovia vor organiza o serie de evenimente pentru a celebra și a aduce în prim-plan contribuția inestimabilă a celui mai mare sculptor român la patrimoniul cultural mondial.

15
/02
/24

Warner TV transformă weekend-ul de dinaintea galei de decernare a premiilor Academiei americane de film într-un maraton de filme de Oscar®, cu șapte producții reprezentative, nominalizate sau recompensate cu mult-râvnita statuetă. În serile de 8, 9 și 10 martie vor putea fi urmărite drame și filme de acțiune lansate pe parcursul a șapte decenii.

12
/02
/24

Acolo unde nu mai e trafic, doar o plajă pustie și posibilitatea unui nou început, iubirea poate completa peisajul unei eternități liniștite. „Băieții buni ajung în Rai”, al treilea lungmetraj al regizorului Radu Potcoavă, propune publicului la cinema, din 22 martie, o întâlnire cu o poveste inedită și o scurtă pauză pentru a uita de grijile vieții cotidiene.