Cele mai vandute carti în 2013
https://www.ziarulmetropolis.ro/cele-mai-vandute-carti-in-2013/

Volumele „Între acte”, de Radu Beligan, „Exerciţii de echilibru”, de Tudor Chirilă, şi „Uibesc”, cartea de poezii a poetului anonim Iv cel Naiv, se numără printre cele mai vandute carti în 2013.

Un articol de Petre Ivan|24 decembrie 2013

Volumele „Între acte”, de Radu Beligan, „Exerciţii de echilibru”, de Tudor Chirilă, şi „Uibesc”, cartea de poezii a poetului anonim Iv cel Naiv, se numără printre cele mai vandute carti în 2013.

În anul 2013, volumul „Exerciţii de echilibru”, de Tudor Chirilă, a ocupat prima poziţie în topul vânzărilor editurii Polirom.

Pe locul al doilea se situează cartea „Supuse sau rebele. Două versiuni ale feminităţii”, scrisă de Aurora Liiceanu.

Romanul lui Dan Lungu, „Sînt o babă comunistă”, ecranizat în regia lui Stere Gulea, cu Luminiţa Gheorghiu, Marian Râlea şi Ana Ularu în rolurile principale, ocupă poziţia a treia.

De asemenea, în ceea ce priveşte numărul de cărţi semnate de autori străini, pe prima poziţie în topul editurii Polirom se situează „De veghe în lanul de secară”, de J.D. Salinger.

Lucian Boia, Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu se numără printre cei mai căutaţi autori ai editurii Humanitas de către cititori.

Astfel, pe primul loc în topul celor mai vândute titluri ale editurii se situează volumul „Sfârşitul Occidentului”, scris de Lucian Boia. „Parabolele lui Iisus”, de Andrei Pleşu, ocupă a doua poziţie în topul preferinţelor pasionaţilor de lectură, fiind urmat de „O scurtă istorie a românilor ilustrată” de Neagu Djuvara.

La editua Humanitas Fiction, Paulo Coelho este în top, „Manuscrisul găsit la Accra” fiind cea mai vândută carte a anului 2013.

Cele mai vandute carti

Seria „Habarnam”, printre cele mai vandute carti dedicate copiilor în 2013

Din seria Junior, cărţi dedicate copiilor, cele mai vândute titluri în 2013 sunt cele trei volume de aventuri ale celebrului Habarnam, protagonistul trilogiei lui Nikolai Nosov: „Aventurile lui Habarnam şi ale prietenilor săi”, „Habarnam pe Lună” şi „Habarnam în Oraşul Soarelui”.

În 2013, cele mai vândute cărţi ale editurii Nemira sunt cele aparţinând autorilor Rodica Ojog Braşoveanu, Nichita Stănescu, Gheorghe Sasarman, Liviu Radu şi George Banu, informează Mediafax.

La aniversarea a 95 de ani de viaţă şi 75 de ani pe scenă, cartea lui Radu Beligan, „Între acte”, publicată recent de editura All, se află deja la a treia reeditare. Volumul este un bestseller ce se apropie de 10.000 de exemplare vândute de la publicarea sa, în luna aprilie a acestui an.

Extrem de apreciată de cititorii români este şi cartea „Rătăciri” scrisă de un alt mare actor român, Horaţiu Mălăele – de asemenea, reeditată şi cu vânzări de mii de exemplare.

În topul celor mai căutate titluri Curtea Veche se poziţionează şi volumele „Scrisorar”, de Mihail Şişkin, precum şi „Găteşte în 30 de minute cu Jamie”, de Jamie Oliver.

În ceea ce priveşte topul celor mai vândute cărţi de autori români, pe prima poziţie se clasează volumul „Reţete vegane fără foc”, de Ligia Pop. notează Mediafax.

Acesta este urmat în top de: „Trei poduri peste lume”, de Principele Radu, „Cea mai frumoasă poveste. Câteva adevăruri simple despre istoria românilor”, de Adrian Cioroianu, „Privind înapoi prin fereastra bucătariei”, de Dagmar Dusil și „Variaţiuni pe o tema de Vater-Puccini”, de Răzvan Petrescu.

Foto cu Cele mai vandute carti: Între acte și Aventurile lui Habarnam şi ale prietenilor săi – Petrica Tanase, elefant.ro

20
/12
/20

Visele și călătoriile. În destinul personal, ele au configurat totul, spunea Nikos Kazantzakis, ale cărui jurnale Ziarul Metropolis vă invită să le citiți și recitiți.

06
/12
/20

Joi, 3 decembrie 2020, în cadrul Conferinței Naționale a Managerilor Culturali (CNMC), Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC) a anunțat rezultatele parțiale ale celui mai recent studiu „Tendințe ale consumului cultural în pandemie”, sondaj de opinie care reflectă intenția respondenților de a desfășura activități culturale în spațiul public și non-public pe parcursul anului 2020.

29
/11
/20

Iată un bun motiv pentru cei care vor să se întoarcă la plăcerile lecturii. Cărțile au fost și vor rămâne cel mai bun însoțitor, cu atât mai mult când în care stăm departe de ceilalți, iar călătoriile sunt dificile.

18
/11
/20

Miercuri, 18 noiembrie, ora 19.30 vă invităm să vizionați lansarea romanului Trenul de Erlingen sau Metamorfoza lui Dumnezeu de Boualem Sansal, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, traducere din franceză semnată de Mădălina Ghiu. O distopie virulentă, luxuriantă, lumea ei semănând din ce în ce mai mult cu a noastră, noul roman al lui Boualem Sansal avertizează asupra proliferării extremismului religios în zonele fragile ale societății actuale.

13
/11
/20

Nadia Terranova este un nume nou din librăriile din România. Publicată pentru prima dată în limba română, scriitoarea se alătură autoarelor din Italia publicate la noi, dintre care cea mai citită rămâne Elena Ferrante, fenomenul ultimilor ani.

13
/11
/20

Luni, 16 noiembrie, începând cu ora 18.00, va avea loc live, pe pagina de Facebook a Institutului Francez, o masă rotundă, cu ocazia lansării celor două numere ale revistei Secolul 21, consacrate lui George Banu.