Charlotte Rampling & Sonia Wieder-Atherton, spectacol în premieră mondială la FITS 2021
https://www.ziarulmetropolis.ro/charlotte-rampling-sonia-wieder-atherton-spectacol-in-premiera-mondiala-la-fits-2021/

Spectacolul „SHAKESPEARE – BACH / Le Main du Temps”, cu Charlotte Rampling şi Sonia Wieder-Atherton, una dintre cele mai aşteptate reprezentaţii ale celei de-a XXVIII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, va avea loc în premieră mondială în România. Biletele pentru acest spectacol au fost puse în vânzare joi, 5 august.

Un articol de Petre Ivan|5 august 2021

Charlotte Rampling și Sonia Wieder-Atherton se vor întâlni cu publicul din România joi, 26 august, la ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu. O producție Franța – Marea Britanie, „SHAKESPEARE – BACH / Le Main du Temps” aduce pe scenă sonete de William Shakespeare, suite muzicale de J. S. Bach, Charlotte Rampling – voce și Sonia Wieder-Atherton – violoncel, „pentru ca lumina unei întâlniri să strălucească în ritmul a două limbi, prin cântecul vocii lor”.

„Adeseori, memoria revine, aducând cu ea chipuri, nume, fragmente de povești și sunete. Din acest loc răsar sonetele lui Shakespeare, uneori îndepărtate, alteori de o prezentă pătrunzătoare. De parcă ar fi adresate acestor chipuri ori parcă ar fi chiar ele, chipurile, cele care ni le spun. Violoncelul, el însuși, de-a lungul suitelor de Bach, face să revină fragmente de memorie și sculptează timpul”, spune Sonia Wieder-Atherton, despre acest spectacol.

Charlotte Rampling, una dintre cele mai mari personalități din lumea teatrului și a filmului mondial va primi anul acesta și o stea pe Aleea Celebrităților din Sibiu, în cadrul ceremoniei care va avea loc vineri, 27 august, ora 18.00, în Sibiu, pe strada Cetății. De asemenea, va fi prezentă la Gala Celebrităților, în aceeași zi, la ora 19.00, la Filarmonica de Stat din Sibiu, alături de celelalte personalități care primesc anul acesta o stea pe Alee: Denis O’Hare, Jan Lauwers, Israel Galvan, Akram Khan, Helmut Stürmer, Yoshi Oida.

Bilete și abonamente pe sibfest.ro

Biletele pentru toate spectacolele indoor și online din cadrul FITS 2021, care se va desfășura în perioada 20-29 august 2021, cu tema „Construim speranța împreună / Building hope together”, sunt disponibile din acest moment pe site-ul www.sibfest.ro. Prețurile variază între 20 de lei și 150 de lei, pentru reprezentații indoor, și între 20 de lei și 75 de lei pentru reprezentațiile online.

Orice iubitor de teatru, de oriunde din lume, poate urmări FITS 2021 online, cu traduceri în limbile română și engleză. Abonamentul pentru FITS online costă 500 lei și oferă acces la peste 100 de spectacole, transmise în direct din sălile de spectacole și din restul spațiilor indoor unde au loc reprezentații cu public, precum și reprezentații online înregistrate.

Condiții speciale de acces 

Intrarea publicului la FITS 2021 se va face cu respectarea măsurilor sanitare impuse  de pandemia de coronavirus, iar capacitatea de ocupare a sălilor de spectacole va fi stabilită în funcție de reglementările în vigoare la data desfășurării.

Accesul la evenimentele care sunt organizate în spații închise se va face în baza unui document de identitate, precum și a prezentării unuia dintre următoarele documente:

  • dovadă oficială care atestă vaccinarea anti SARS-COV2 (minim 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare),
  • test PCR negativ – efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea evenimentului,
  • dovadă a rezultatului negativ certificat de o unitate medicală a unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înainte de începerea evenimentului,
  • dovadă medicală a faptului că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-COV-2.

Pentru accesul în săli, organizatorii vor pune la dispoziția spectatorilor brățări care să faciliteze triajul epidemiologic rapid.

Purtarea măștii de protecție în săli este obligatorie, în acest moment.

05
/05
/22

Peste 100 de tineri muzicieni din 32 de țări s-au înscris la a XVIII-a ediție a Concursului Internațional George Enescu la cele patru secțiuni dedicate: violoncel, vioară, pian și compoziție. Concurenții declarați eligibili prin respectarea condițiilor impuse de regulament vor participa la etapa online. Pentru prima oară în istoria Concursului, concurenții înscriși la vioară, violoncel și pian care vor trece de etapa online vor ajunge direct în Semifinală.

03
/05
/22

Pe 12 și 13 mai, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Valentin Doni, prezintă publicului „În lumina evocării-George Enescu” de Ulpiu Vlad, „Fantezia scoţiană, în mi bemol major, pentru vioară şi orchestră, op. 46” de Max Bruch, cu violonistul Gabriel Croitoru în ipostază solistică, și „Variaţiunile Enigma, op. 36” de Edward Elgar.

02
/05
/22

Duminică, 8 mai 2022, la ora 19.00, pe scena Ateneului Român, în cadrul CellEAST Festival 2022, va avea loc un recital susținut de profesorii invitați în cadrul festivalului și la cursurile de măiestrie Future CellEAST și MiniCellos, violonceliștii Andrei Ioniță, Denis Severin, Valentin Răduțiu, Răzvan Suma, Ștefan Cazacu, Mircea Marian, Marin Cazacu, Atanas Krastev, Dragan […]

20
/04
/22

EUROPAfest deschide ediția cu nr. 29 în prima zi din iulie cu un eveniment de excepție Opening Gala Concert. Protagoniștii serii vor fi PETER AUTSCHBACH - chitară și SAMIRA SAYGILI – voce, câștigătorii „Deutscher Rock und Pop Preis“, eveniment considerat Oscarul muzical al Europei. Alături de artiștii germani vor evolua trupe din SUA și Italia.

18
/04
/22

În cadrul celebrării a 30 de ani de relații diplomatice între Republica Kazahstan și România, în data de 3 mai 2022, ora 19:00, va avea loc pe scena Operei Naționale București concertul „Muzica Marii Stepe – Uly Dala Sazy” susținut de către Orchestra Academică de Stat Folclor și Etnografie "Otyrar Sazy", cu suportul Ambasadei Republicii Kazahstan în România.

18
/04
/22

Așa cum și-au obișnuit publicul meloman, Orchestrele și Corurile Radio România propun în fiecare an, în apropierea Paștelui, un concert deosebit cu un repertoriu axat în special pe o tematică religioasă, o seară muzicală a cărei emoție este o pregătire în sine pentru sărbătoarea pascală.

18
/04
/22

Săptămâna viitoare, vă invităm să urmăriți spectacolele de operă „Cavalleria Rusticana & Pagliacci” de Pietro Mascagni și Ruggero Leoncavallo, „Norma” de Vincenzo Bellini, recitalul de foaier „Note de primăvară” și spectacolul de balet „Giselle” de Adolphe Charles Adam, toate făcând parte din repertoriul actual al operei bucureștene.

18
/04
/22

Centrul Național de Artă “Tinerimea Română” invită publicul în zilele de 5 și 6 mai de la ora 19.00 la Sala Mare a Palatului Național al Copiilor din București la o întâlnire de sărbătoare cu obiceiul, muzica, dansul și autenticul costum tradițional românesc, ansamblul folcloric “Cununa Carpaților”având ca invitaţi și viitorii performeri ale spectaculoaselor dansuri românești, elevi ai liceului de coregrafie Floria Capsali din București.