„Cine e fazanul?“, producţie UNATC, cel mai bun spectacol la Serile Teatrului Studenţesc
https://www.ziarulmetropolis.ro/cine-e-fazanul-productie-unatc-cel-mai-bun-spectacol-la-serile-teatrului-studentesc/

„Cine e fazanul?“, de Georges Feydeau, un spectacol susţinut de studenţii UNATC, Anul III, Arta Actorului, a câştigat premiul pentru cel mai bun spectacol la Serile Teatrului Studenţesc. Coordonatorul proiectului este conf. univ. dr. Paul Chiribuţă, decanul Facultăţii de Teatru.

Un articol de Liliana Matei|7 aprilie 2015

Festivalul Naţional “Serile teatrului studenţesc”, ediţia a XVII-a, s-a desfăşurat între 30 martie şi 3 aprilie 2015, la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti. Pe lângă premiul pentru cel mai bun spectacol, „Cine e fazanul?“ şi-a mai trecut în palmares şi Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal, acordat lui Andrei Radu şi Premiul pentru cea mai bună actrită în rol secundar, acordat Catincăi Nistor.

11136725_1082047645145430_6671685386963054128_n

Catinca Maria Nistor a declarat pentru Ziarul Metropolis:  „Joc rolul lui Maggy Soldignac, intriga spectacolului. Dacă nu eram eu, atmosfera era puţin mai liniştită… Pentru a-mi construi personajul, în primul rând am pornit de la text. Ea e o fată foarte veselă, căreia îi place viaţa. Are şi mult umor. Pe scheletul ăsta am construit şi am adăugat lucruri pe care nu le arăt în viaţa personală. Cu prietenii mei şi cu oamenii apropiaţi mă joc destul de mult, dar în general sunt o persoană mai timidă şi retrasă, sunt mai degrabă un observator decât un entertainer. Dar pe scenă ies toate lucrurile care stau latent, undeva“.

Andrei Radu a povestit pentru Ziarul Metropolis: „Rolul meu este extrem de încărcat, iar personajul meu e un motor al spectacolului. Spectacolul se mişcă în funcţie de cum dă el celelalte veşti mai departe. După Absolvire mi-aş dori să-mi găsesc un loc în teatru şi proiecte în care să joc constant. Că este contemporan, tragedie, comedie, e mai puţin important, pentru că eu voi juca cu mare drag. Pe scenele de stat sau în underground. Din Facultate voi ieşi cu ideea că trebuie să-i ascult pe oameni. Şi nu mă refer doar la relaţia profesor-student. Ci la a asculta publicul, prietenii, colegii. Numai aşa poţi să te schimbi în bine. Am învăţat să fiu atent la oameni şi la ce se întâmplă“.

Festivalul a fost organizat de Sindicatul Studenților din Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (SiSC).

11021359_1628382157373358_3319143746229344470_o

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești