Cinema, bucătării urbane și descoperiri muzicale în Grădina Botanică. Marele Picnic ShortsUP
https://www.ziarulmetropolis.ro/cinema-bucatarii-urbane-si-descoperiri-muzicale-in-gradina-botanica-marele-picnic-shortsup/

O evadare convenabilă şi o destinaţie de vacanţă accesibilă prinde formă sâmbătă, 29 iulie şi duminică, 30 iulie, la Grădina Botanică Bucureşti, cu ocazia celui de-a 4-lea an al evenimentului Marele Picnic ShortsUP.

Un articol de Petre Ivan|28 iulie 2017

Cinefilii își dau întâlnire în grădină pentru un weekend în care vor descoperi scurtmetraje internaționale recente și premiate, într-o atmosferă antrenată de muzică, bucătărie artizanală și alte arte.  Marele Picnic ShortsUP începe de la 18.00 și se termină la ora 23.30, în fiecare zi de weekend.

Ce vedem anul acesta pe ecranul ShortsUP? O selecție diversă de povești actuale, mai exact câte două ore de emoții concentrate, proiectate în fiecare seară după apusului soarelui, de la ora 21.30. Animația Iubire (r. Réka Bucsi, Ungaria/Franta, 2016), printre cele mai așteptate titluri din program, este o radiografie universală a afecțiunii, nominalizată la Premiile Europene de Film în cadrul Festivalului Internațional de Scurtmetraj din Uppsala.

Într-o zi obișnuită, locuitorii unei planete fantastice sunt luați pe sus de o pulsație nouă, o stare care va schimba totul, definitiv. Cum ar putea reveni lucrurile la normal după apariția iubirii? Aflăm sâmbătă, la proiecția Iubire.

Cu Scris, nescris (r. Adrian Silișteanu, România, 2016), câștigător al premiului cel mare la Tampere Film Festival 2017 și nominalizat la European Film Awards, facem cunoștință în seara de duminică.

O tragi-comedie la care râzi și plângi în același timp spune povestea unei familii rrome. Fiica minoră tocmai a devenit mama, însă o neînțelegere administrativă  amenință să destrame întreg arborele genealogic. Din Gratis (r. Merijn Scholte-Albers, Tobias Smeets, Olanda, 2016), cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de Film Nederland, aflăm că niciodată nu-i ușor să primești lucruri GRATIS în viață, sau cel puțin așa crede un cuplu de vârsta a treia obișnuit cu economiile, care trebuie să facă față, brusc, unui câștig substanțial.Marele Picnic ShortsUP

Sâmbătă, de la 19.00, Marele Picnic găzduiește concertul de jazz Ana Dubyk Cvartet, cu vocalista Ana Dubyk, Mihai Iordache la saxofon, Toma Dimitriu la clape și Răzvan Cojan la bas. O ocazie bună să dansezi desculț în iarbă sau să te bucuri de farmecul jazz-ului sub cerul liber.

Sâmbătă și duminică, copacii sunt aduși la viață de video-mapping, familiile pot participa la ateliere de gătit cu Mini Zucchini, curioșii pot descoperi Grădina Botanică cu tururi ghidate iar cei activi pot încerca un antrenament de frisbee sau slackline.

Gurmanzii vor regăsi la Picnic o selecție diversă de bucătării urbane gata să pună în valoare gusturi și experiențe culinare noi. Printre invitați se numără Burger Van, Furgoneta, Switch.Eat on wheels, Van Pizza, Simbio pe roți, Finca Alioli, Bucateria, Moritz Eis, Puro & Bio și nu numai.

Biletele la Marele Picnic pot fi achiziționate din rețeaua Eventbook și Eventim la prețul de 25 lei/ seară și 40 lei/ abonament sau la fața locului la prețul de 30 de lei/ seară sau 50 lei/abonament, în limita locurilor disponibile.

Copiii sub 12 ani beneficiază de intrare gratuită în spațiul picnicului însă filmele pot fi vizionate de copiii sub 12 ani doar cu acordul părinților.

Important: deși prognoza meteo este prietenoasă pentru weekendul 29-30 iulie, în cazul în care vremea nu va permite proiecția filmelor în aer liber, evenimentul va fi reprogramat pentru weekendul următor, respectiv weekendul 5-6 august.

Foto:  Marele Picnic ShortsUP – facebook

01
/04
/20

INTERVIU Regizorul basarabean Dragoş Turea vorbeşte într-un interviu pentru Ziarul Metropolis despre "Grădina Sovietică" (2019), documentarul său care discută înfricoşătoarele experimente secrete cu energie atomică făcute de sovietici în agricultura din Republica Moldova.

31
/03
/20

Premiile Radio România Cultural, care ar fi trebuit să fie decernate în cadrul unei gale programată inițial să aibă loc pe scena Teatrului Odeon, au fost anunțate, luni, 30 martie 2020, în cadrul unei ediții speciale a emisiunii GPS Cultural.

28
/03
/20

TIFF Unlimited, platforma de streaming a Festivalul Internațional de Film Transilvania, oferă gratuit o selecție de filme pentru a vă transforma serile de weekend în care #StămAcasă, în perioada de izolare socială, în evenimente cu premiere de cinema online.

25
/03
/20

CRONICĂ DE FILM Prezentat anul trecut în premieră mondială în competiţia de documentare a Festivalului de la Sarajevo şi disponibil pe platforma HBO GO, "Fata de aur" (2019), de Denisa Morariu-Tamaş şi Adrian Robe, îi face un portret fostei gimnaste Andreea Răducan.

18
/03
/20

CRONICĂ DE FILM Realizat împreună cu istoricul Adrian Cioflâncă și prezentat în premieră în secțiunea Forum la Berlinale, documentarul de aproape trei ore „Ieșirea trenurilor din gară” (2020) este cel mai solicitant, dar și cel mai tulburător film al lui Radu Jude. Un film-document despre Pogromul de la Iași din 1941.

17
/03
/20

Bad Unicorn pune la dispoziție pe platforma video on demand Vimeo 8 titluri din portofoliu: Despre trup și suflet (r: Ildikó Enyedi), Tărâmul Binecuvântat (r: Francis Lee), Atelierul (r: Laurent Cantet), Dovlatov (r: Alexey German Jr), Utoya: 22 iulie (r: Erik Poppe), Vinovatul (r: Gustav Möller), Păsări Călătoare (r: Cristina Gallego, Ciro Guerra) și Amanda (r: Mikhaël Hers) sunt acum disponibile online pe https://vimeo.com/badunicorn.

16
/03
/20

Ținând cont de evoluția epidemiei COVID-19, dar și de măsurile luate recent de autorități, cu părere de rău vă anunțăm că am decis amânarea celei de-a IV-a ediții a rezidenței-consurs The Script Contest.

16
/03
/20

Lansarea în cinematografe a filmului „5 Minute”, scris și regizat de Dan Chișu, a fost amânată. Lungmetrajul ar fi trebuit să aibă premieră națională pe 27 martie 2020, fiind distribuit de Domestic Film. Decizia a fost luată ținând cont de contextul epidemiologic actual și în acord cu măsurile luate deja de autorități pentru evitarea răspândirii noului virus, Covid -19.