Cinema-Edu de vacanță, pe terasa de la Promenada
https://www.ziarulmetropolis.ro/cinema-edu-de-vacanta-pe-terasa-de-la-promenada/

Pe 7 iulie, Cinema-Edu vă invită la un răsfăţ cinefil, pe terasa de la etajul 2 al mall-ului Promenada. Bucuraţi-vă de răcoarea unei seri de vară şi savuraţi băutura preferată în compania unor filme de calitate.

Un articol de Liliana Matei|4 iulie 2014

Cinema-Edu, proiectul Asociației Culturale Maconodo, este un program gratuit de educație cinematografică, dedicat liceenilor. Anul acesta, Cinema-Edu a adunat peste 11.000 de participanți- atât din București, cât și din alte regiuni ale țării- la evenimentele organizate pe parcursul a 6 luni.

Pe 7 iulie, filmele Cinema-Edu ajung la Promenada nu numai pentru liceeni, ci și pentru publicul larg. Așa că sunteți așteptați, de la mic, la mare, să vă delectați într-o atmosferă minunată, pe terasa în aer liber situată la ultimul etaj din mall. O veste bună: intrarea este gratuită. Evenimentul ”Cinema-Edu de vacanță” are în meniu două filme de excepție care sunt un must-see: Inside Llewyn Davis și Starbuck.

Primul film pe care o să îl vizionați în acest ”maraton” este Inside Llewyn Davis ( în regia lui Ethan&Joel Coen), care va începe de la ora 21:00- o peliculă cu și despre muzică. Povestea este concentrată pe viaţa lui Llewyn Davis, care se află mereu pe nisipuri mişcătoare. Singur, cu bani puţini, fără un domiciliu stabil el merge din loc în loc, în căutarea succesului. Alături de Oscar Isaac, o să îi întâlniți și pe Carey Mulligan, Justin Timberlake și Garrett Hedlund.

Începând cu ora 23:00 vă poftim la o porție de râs, garantată de comedia canadiană Starbuck, în regia lui Ken Scott.Oare cum poate reacționa un bărbat când află că are 533 de copiii? Nu mai este necesară nicio descriere findcă răspunsul o să îl aflați la fața locului. Filmul vorbește de la sine.

Evenimentul ”Cinema-Edu de vacanță” este deschis tuturor care vor să aibă parte de o seară minunată, alături de cei dragi, în prezența unor filme de calitate.

INFO

Centrul comercial Promenada este localizat lângă staţia de metrou Aurel Vlaicu, la intersecţia a trei artere principale: Calea Floreasca, Șos. Pipera și Str. Barbu Văcărescu. Atât accesul pietonal, cât și cel auto, se vor putea face din ambele artere rutiere – Calea Floreasca și strada Barbu Văcărescu.

Foto: afiș cinema-edu

24
/01
/16

12 filme din Norvegia și Islanda, 39 de proiecții, 15 localități din România și 3270 de spectatori (copii instituționalizați, romi și copii din localitățile fără cinematograf) - date care rezumă prima ediţie a caravanei de film pentru copii – CINEMATOUR KIDS.

23
/01
/16

„The Finest Hours: Furtună extremă” este un thriller de acţiune eroic, bazat pe o extraordinară poveste adevărată. Cea mai grozavă acţiune de salvare întreprinsă de o ambarcaţiune mică, din istoria Pazei de Coastă din SUA, este prezentată într-un film care transportă publicul chiar în mijlocul acţiunii, creând o experienţă cinematografică complet captivantă, de proporţii epice.

22
/01
/16

CRONICA FILM Coproducţie în limba engleză având pe afiş mai multe staruri internaţionale, „Youth” duce într-un punct mort autoflatarea de mare stilist a lui Paolo Sorrentino, care în „La grande bellezza” încă oferea ceva seducător. Nu mai e cazul în noul film, simplă vulgarizare a unor presupuse teme grele.

22
/01
/16

“Ilegitim”, în regia lui Adrian Sitaru, singura producție românească de lungmetraj prezentă la cea de-a 66-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin (11-21 Februarie), va rula pe marile ecrane românești din 18 martie, după ce va avea premiera mondială în secțiunea "Forum" a Berlinalei.

21
/01
/16

Apărut în 1975, „Cursa” era debutul în lungmetraj al lui Mircea Daneliuc. Un debut proaspăt şi incisiv, care lansa un regizor cu un stil ce se va dovedi unic în cinematografia română. În distribuţie, Constantin Diplan, Mircea Albulescu şi Tora Vasilescu, aceasta din urmă aflată la început de carieră.

21
/01
/16

„La capătul lumii” („Tout en haut du monde”) este un film de animație captivant cu o poveste fascinantă, plină de culoare și suspans. Din 26 februarie cei mici pleacă din sala de cinema direct spre Polul Nord. Ambarcarea se face din cinematografele din toată țara.

21
/01
/16

Cea de-a zecea ediţie a Galei Premiilor Gopo, eveniment ce recompensează realizările anuale ale cinematografiei autohtone, va avea loc pe 28 martie 2016, în Bucureşti. Urmând modelul celebrelor Gale din domeniul cinematografiei europene Goya, Cesar sau BAFTA, Premiile Gopo reprezintă cel mai important eveniment dedicat valorilor filmului românesc.

20
/01
/16

Rușii nu au apreciat ecranizarea romanului "Război și pace" realizată de BBC și nu agreează libertatea prea mare pe care și-au luat-o producătorii postului față de opera lui Lev Tolstoi. Nu-i de mirare dacă amintim că noul serial BBC conţine numeroase scene de sex, decolteuri adânci şi chiar o scenă (inventată) de incest.

20
/01
/16

„Filme pentru liceeni” debutează în 2016 cu o nouă peliculă văzută de liceenii din 13 orașe din țară: Mustang, debutul regizoarei Deniz Gamze Ergüven. Filmul este premiat cu Europa Cinema Label la Festivalul de Film de la Cannes, cu premiul LUX, oferit de Parlamentul European și este propunerea Franței la premiile Oscar.

19
/01
/16

Victor Babeș, Anghel Saligny, Petrache Poenaru, Emil Palade, Aurel Vlaicu, Henri Coandă, Ana Aslan, Ion Cantacuzino, Hermann Oberth, Nicolae Vasilescu Karpen, Gogu Constantinescu și Traian Vuia sunt câţiva dintre românii incluşi în seria de filme documentare intitulată „Gândit în România, care va fi lansată joi, 21 ianuarie 2016, de la ora 17.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, București).

18
/01
/16

Sezonul premierelor cinematografice românești va fi deschis de un thriller 100% ardelenesc. Este vorba despre cel de-al treilea lungmetraj regizat de Marian Crișan, „Orizont”, care va rula pe marile ecrane din 12 februarie 2016.

18
/01
/16

Christian Bale a abandonat proiectul cinematografic despre viața constructorului de mașini Enzo Ferrari, pe care plănuiește să-l regizeze Michael Mann. Actorul galez în vârstă de 41 de ani a fost obligat să renunțe la film din cauza riscului de a-și asuma din nou o mare transformare fizică.