Cinema in aer (liber). La Noul Cinematograf al Regizorului Român
https://www.ziarulmetropolis.ro/cinema-in-aer-liber-la-noul-cinematograf-al-regizorului-roman/

Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR) pregăteşte sezonul de cinema în aer liber, care se va deschide pe 26 mai, în timpul săptămânii, de luni pînă joi. Cinefilii, cu mici şi mari, sunt aşteptaţi cu premiere europene de top şi filme româneşti.

Un articol de Petre Ivan|21 mai 2014

Spectatorii se pot bucura de răcoarea serilor de vară în compania unor filme de calitate, cu o limonadă sau bere rece. Toate acestea la Noul Cinematograf al Regizorului Român, în cadrul programului cinema in aer liber.

Printre filmele care vor rula în aer liber se numără „Bucureşti, unde eşti?“ în regia lui Vlad Petri, „Canibal“, de Manuel Martín Cuenca cu Olimpia Melinte (distribuite de Transilvania Film), „Walesa: Man of Hope“ în regia lui Andrzej Wajda, „Il était une forêt“, de Luc Jacquet, „Blood Ties“. de Guillaume Canet cu Clive Owen, Marion Cotillard, Mila Kunis, Zoe Saldana (distribuite de Independenţa Film).

De la comedii la drame, filme cult, documentare sau filme istorice, NCRR pregăteşte o selecţie de pelicule ce vor face deliciul cinefililor, într-o atmosferă de vacanţă.

Nu vor lipsi nici evenimentele speciale, însoţite de dezbateri cu realizatori români şi retrospective. Noul Cinematograf al Regizorului Român se află în incinta Muzeului Naţional al Ţăranului Român (intrarea Monetariei nr 3).

NCRR este un cinema alternativ, cu un program divers, pentru cinefilii bucureşteni care vor să vadă un film într-o atmosferă liniştită şi să participe la evenimente culturale.

Cinema în aer (liber), la NCRR – Programul proiecţiilor:

Luni, 26 mai 21:30 Jeune-et-Jolie-quad

Borgman de Alex van Warmerdam. Cu Jan Bijvoet, Hadewych Minis, Alex van Warmerdam, Jeroen Perceval. Thriller. 113 minute. Olanda/Belgia/Danemarca.

Marţi, 27 mai – ziua François Ozon 21:30

Tânără şi frumoasă/ Jeune & jolie de François Ozon. 2013. Cu Marine Vacth, Géraldine Pailhas, Frédéric Pierrot, Fantin Ravat. Dramă. 95 min.

Miercuri, 28 mai 22:00

Beasts of the southern wild/Tărâmul visurilor de Benh Zeitlin, 2012, 93 min, Dramă. Cu Quvenzhané Wallis, DwightHenry. AP-12. Joi, 29 mai 22:00 Hoţul de lumină/Svet-Ake de Aktan Arym Kubat, Kîrgîstan, 80 min. Dramă. Cu Aktan Arym Kubat, Taalaikan Abazova.

Joi, 29 mai 22:00

Hoţul de lumină/Svet-Ake de Aktan Arym Kubat, Kîrgîstan, 80 min. Dramă. Cu Aktan Arym Kubat, Taalaikan Abazova

Foto cu Cinema in aer liber , Svet-Ake şi Jeune & jolie – Cinemagia

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.

24
/09
/21

Festivalul KINOdiseea aduce pe marele ecran filme despre protejarea mediului, relațiile dintre copii și părinți, curaj și empatie, la Cinema Gloria și Cinema Eforie.