Cinematografia rusă a epocii postsovietice, în festival la Timişoara
https://www.ziarulmetropolis.ro/cinematografia-rusa-a-epocii-postsovietice-in-festival-la-timisoara/

Cinefilii din Timişoara pasionaţi de filmele ruseşti au parte de o săptămână de proiecţii cu acces gratuit, în cadrul Festivalului Kino+, eveniment la a doua ediţie în România, dedicat cinematografiei postsovietice. Timişorenii vor putea viziona opt filme produse după 1990. În perioada 15-21 octombrie a.c., „Casa de Cultură a Studenţilor din Timişoara găzduieşte, pentru al […]

Un articol de |14 octombrie 2012

Cinefilii din Timişoara pasionaţi de filmele ruseşti au parte de o săptămână de proiecţii cu acces gratuit, în cadrul Festivalului Kino+, eveniment la a doua ediţie în România, dedicat cinematografiei postsovietice.

Timişorenii vor putea viziona opt filme produse după 1990. În perioada 15-21 octombrie a.c., „Casa de Cultură a Studenţilor din Timişoara găzduiește, pentru al doilea an la rând, Săptămâna Kino+ a premierelor cinematografice rusești pe marele ecran din Timişoara. În fiecare seară, începând cu orele 18.00, marele public va putea urmări gratuit creații de excepție ale tinerei generații de regizori ruși traduse şi subtitrate de studenții Universității din București. Evenimentul se înscrie în cea de a doua ediție a Festivalului de film rusesc KINO+, proiect inițiat de Universitatea din București (Departamentul de Filologie Rusă și Slavă, Departamentul Servicii pentru Studenți) în parteneriat cu Comunitatea Rușilor Lipoveni din România și cu Rețeaua de cultură. După ce a trecut prin Brăila, Tulcea, Botoşani, Slatina, Constanţa, Slobozia, Galaţi, Braşov, Oradea, Buzău, Craiova, Piatra-Neamţ, Tîrgu-Mureş şi Cluj-Napoca, Caravana Kino+ poposeşte la Timişoara, urmând ca până la sfârşitul lunii noiembrie să ajungă şi la Suceava, Iaşi, Bacău şi Deva”, precizează organizatorii.

 

Sursa: Vest24

09
/02
/24

Studenții bucureșteni sunt invitați să participe la un program de mentorat și internship dedicat spațiilor culturale din București. Pe lângă experiența practică, participanții vor putea accesa sponsorizări în valoare de 27.000 lei și vor avea posibilitatea unor stagii de practică în cele mai active agenții de comunicare din România

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.