Cirque du Soleil, victimă a crizei economice. Compania va concedia până la 400 de angajaţi
https://www.ziarulmetropolis.ro/cirque-du-soleil-victima-a-crizei-economice-compania-va-concedia-pana-la-400-de-angajati/

Compania canadiană Cirque du Soleil este puternic afectată de criza economică mondială şi a anunţat, miercuri, că va concedia până la 400 de angajaţi. Criza economică are anumite consecinţe, chiar şi în rândul saltimbancilor. Compania Cirque du Soleil a anunţat miercuri că va suprima până la 400 de posturi – cele mai multe de la sediul […]

Un articol de Andrada Văsii|18 ianuarie 2013

Compania canadiană Cirque du Soleil este puternic afectată de criza economică mondială şi a anunţat, miercuri, că va concedia până la 400 de angajaţi.

Criza economică are anumite consecinţe, chiar şi în rândul saltimbancilor. Compania Cirque du Soleil a anunţat miercuri că va suprima până la 400 de posturi – cele mai multe de la sediul său din Montréal -, din cauza ratei de schimb a dolarului canadian, a crizei economice mondiale şi a creşterii costurilor de producţie pentru spectacolele sale, informează lefigaro.fr.

Înfiinţată în anii 1980 de Guy Laliberté, trupa Cirque du Soleil a cunoscut o ascensiune incredibilă, devenind una dintre cele mai mari întreprinderi de spectacole din lume. Cu aproape 5.000 de salariaţi dintre care 1.300 sunt artişti, compania canadiană a avut o cifră de afaceri de 1 miliard de dolari în anul 2011.

De atunci însă, trei spectacole – ale căror titluri nu au fost dezvăluite de Renée-Claude Ménard, directoarea de relaţii publice a acestei multinaţionale din industria de divertisment – au mers „mai puţin bine decât se prevedea”, „din motive diferite”.

Renée-Claude Ménard a dezminţit într-o conferinţă de presă informaţia potrivit căreia Cirque du Soleil s-ar afla „în criză”, dar a recunoscut că anul 2012 a fost primul din istoria companiei în care firma canadiană nu a obţinut profit. În anul precedent, profitul companiei a fost de 250 de milioane de dolari.

Cele 400 de locuri de muncă vor fi suprimate din toate segmentele companiei şi vor fi anunţate până la sfârşitul lunii martie. Ele se adaugă celor 50 de locuri de muncă suprimate înainte de Crăciun.

Aceeaşi purtătoare de cuvânt a spus că modelul de afaceri al companiei Cirque du Soleil a evoluat foarte mult în ultimii cinci ani, adăugând că anumiţi parteneri din Las Vegas nu s-au mai arătat dispuşi să participe la împărţirea costurilor de producţie şi că firma canadiană se află deja în căutarea altor parteneri.

După o perioadă de „creştere frenetică”, compania canadiană a ajuns la maturitate şi intenţionează să rămână la nivelul de 20 de show-uri pe care le produce în prezent. Ea doreşte să îşi reducă foarte mult costurile, care reprezintă circa 50 de milioane de dolari pe spectacol, pentru a ajunge la un prag de cheltuieli de producţie de 25 de milioane de dolari sau 30 de milioane de dolari.

Pornind de la un grup de 20 de artişti de stradă, la începuturile sale din 1984, Cirque du Soleil este în prezent o importantă organizaţie cu sediul în Québec, ce oferă divertisment de înaltă ţinută artistică. Compania are 5.000 de angajaţi, incluzând mai mult de 1.300 de artişti din aproape 50 de ţări diferite. Peste 100 de milioane de spectatori din aproape 300 de oraşe de pe şase continente s-au lăsat uimiţi şi încântaţi până în prezent de Cirque du Soleil.

Compania Cirque du Soleil a susţinut nouă spectacole la Bucureşti, în februarie 2012, şi va reveni în România anul acesta, pentru o serie de spectacole din seria „Alegria”, care vor avea loc zilnic, în perioada 5 – 8 septembrie, în Pavilionul Central Romexpo din Capitală.

 

 

Sursa: Mediafax

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.