10 lucruri despre Clark Gable
https://www.ziarulmetropolis.ro/clark-gable-stiati-ca/

„Eu nu sunt actor şi n-am fost niciodată. Ceea ce oamenii văd pe ecran sunt chiar eu.” – Clark Gable (1 februarie 1901 – 16 noiembrie 1960). Cunoscut si ca The King of Hollywood, Clark Gable – unul dintre actorii cu cel mai mare succes în box-office din istorie – şi-a început cariera ca actor la teatru şi a apărut în filme mute între 1924 şi 1926. Peste alţi opt ani va primi primul sau rol principal şi va câştiga Oscarul pentru cel mai bun actor (It Happened One Night).

Un articol de Petre Ivan|1 februarie 2018

Clark Gable – Ştiaţi că…?

10 lucruri mai puțin ştiute despre Clark Gable

A figurat ca fată în certificatul de naştere, din cauza unei erori.

Şi-a pierdut mama când încă nu împlinise un an de viaţă.

Avea mania curăţeniei. Îşi făcea duş de câteva ori pe zi, însă se ferea de băi pentru că se temea de apa murdară.

Clark Gable era dislexic.

Era un mare fumător de pipă.

Avea probleme cu dantura. La vârsta de 32 de ani şi-a înlocuit aproape toţi dinţii din cauza unei infecţii la gingie.

S-a înfuriat pentru că prietena şi colega sa de platou Hattie McDaniel (actriţă de culoare) nu a fost lăsată să participe la premiera filmului „Pe aripile vântului”. A intenţionat să boicoteze ceremonia, dar Hattie l-a convins că este OK să meargă fără ea.

Nu i-a plăcut deloc cel mai faimos rol al său, cel din „Pe aripile vântului” (1939), pe care îl cataloga „un film de femei”.

I-a dat unui băieţel Oscarul pe care l-a câştigat în 1934, pe motiv că micuţul a spus despre trofeu că este foarte drăguţ.

În „S-a întâmplat într-o noapte” (1943), Gable şi-a scos cămaşa pe sub care nu purta maiou, un şocant pentru acele vremuri! Scena respectivă a determinat scăderea drastică a vânzărilor de maiouri în SUA

Foto: Clark Gable – facebook

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.