„Clasic e fantastic”, călătorie în lumea instrumentelor de percuție
https://www.ziarulmetropolis.ro/clasic-e-fantastic-calatorie-in-lumea-instrumentelor-de-percutie/

Duminică, 25 ianuarie, la Ateneul Român, între orele 10.00 şi 12.30, are loc un nou concert educativ din seria „Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica”. De data aceasta, sunteţi invitaţi la o „Călătorie în lumea instrumentelor de percuţie”, în compania unor muzicieni extraordinari.

Un articol de Liliana Matei|8 ianuarie 2015

Lumea instrumentelor de percuție este fascinantă, diversă, colorată, surprinzătoare și rezervă la fiecare pas surprize nebănuite. În urmă cu doi ani, concertul „Clasic e fantastic” cu această temă a avut un succes enorm. Subiectul va fi reluat duminică, dar nu și forma concertului. Deci veți avea parte de „O nouă călătorie în lumea instrumentelor de percuție”, realizată în colaborare cu Universitatea Națională de Muzică București.

Interpreții sunt: Alexandru Matei, Sorin Rotaru, Alexandru Badea, Alexandru Stroe.

Programul va fi include:

Siegfried Fink – Ate logo
Gerard Berlioz – Mosgras Express
Minoru Miki – Marimba spiritual
Mark Glentworth – Blues for Gilbert
Jovan Nebojsa Zivkovic – Trio per uno

Cristina Bohaciu Sarbu

Concertul va fi comentat de muzicologul Cristina Sârbu.

INFO

Biletele se pot cumpăra de la casa de bilete a Ateneului Român începând cu viner, ora 12.00.
Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75

Pentru rezervări grupuri şcolare, trimiteți un e-mail la adresa [email protected] înainte de data în care se pun biletele în vânzare.

Concertul nu este recomandat copiilor sub 7 ani.

02
/10
/23

Artă, experiențe multisenzoriale marca Madrigal, povești de noapte ale Bucureștiului și primul design show în colaborare cu V&A din Londra, în perioada 29 septembrie - 14 ianuarie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani, în cadrul Art Safari Stars Edition.

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.