Clasicii repovestiṭi poposesc la elevi
https://www.ziarulmetropolis.ro/clasicii-repovesti%e1%b9%adi-poposesc-la-elevi/

Proiectul Clasicii repovestiṭi este destinat şcolarilor care sunt pasionaṭi de lecturã, poveşti şi cãrṭi. Astfel, copiii vor avea acces la texte adaptate vârstei lor. Atât în Bucureşti, Arad, Iaşi, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, cât şi în Constanṭa, Clasicii repovestiṭi  va fi un proiect ce se va desfãşura în reṭeaua de librãrii Cãrtureşti.   Copii participanṭi la […]

Un articol de Andrada Văsii|15 februarie 2013

Proiectul Clasicii repovestiṭi este destinat şcolarilor care sunt pasionaṭi de lecturã, poveşti şi cãrṭi. Astfel, copiii vor avea acces la texte adaptate vârstei lor. Atât în Bucureşti, Arad, Iaşi, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, cât şi în Constanṭa, Clasicii repovestiṭi  va fi un proiect ce se va desfãşura în reṭeaua de librãrii Cãrtureşti.

 

Copii participanṭi la ateliere vor beneficia de repovestirea marilor basme şi vor înṭelege sensurile ascunse ale tuturor poveştilor. Grupate într-un numãr de 28 de ateliere pentru copii cu vârsta cuprinsã între 8 şi 11 ani, evenimentele se vor desfãşura în perioada februarie-mai 2013 şi vor folosi drept material colecṭia de cãrṭi ,, Cãrṭile copilãriei’’.

 

Clasicii repovestiṭi  se vrea a fi un proiect cât mai axat pe lumea artisticului; astfel, actori precum Ioana Ginghinã şi Cove le vor povesti celor mici prin sprijinul editurii Curtea Veche. Atelierele de la Clasicii repovestiṭi vor dura câte o orã şi jumãtate şi vor fi în numãr de douã în Bucureşti şi douã în ṭarã. Ideea de bazã de la Clasicii repovestiṭi constã în lansarea unui titlu la nivel naṭional, precum ,, Cocoşatul de la Notre-Dame’’ pentru luna februarie, iar dupã aceea în restul judeṭelor se va prezenta aceeaşi poveste. Taxa de participare este de 30 de ron şi include atât volumul de poveşti, cât şi o diplomã de participare la Clasicii repovestiṭi

14
/02
/24

Celebrul musical FAMILIA ADDAMS semnat de Răzvan Mazilu la Teatrul EXCELSIOR din București va avea două reprezentații în exclusivitate la Craiova. Evenimentele sunt programate marți, 27 martie și miercuri, 28 martie 2024 de la ora 19:00 și vor avea loc în Sala “Amza Pellea” a Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

14
/02
/24

Institutul Cultural Român și Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu organizează, în perioada 18 februarie – 3 martie 2024, expoziția „Masa tăcerii”, proiect ce aduce în fața publicului bucureștean lucrări ale artiștilor care au câștigat Premiul Național „Constantin Brâncuși”, oferit anual de Institutul Cultural Român.

13
/02
/24

CRONICĂ DE FILM “Zona de interes” (2023), de Jonathan Glazer, este un film aproape conceptual, a cărui forţă e dată de contrastul dintre ce vedem în prim-plan, de o parte, şi ce se întâmplă în plan îndepărtat şi ce auzim pe coloana sonoră, de cealaltă parte.

12
/02
/24

Actorul Matei Arvunescu percepe vulnerabilitatea ca pe o lecție de actorie, îl citează pe marele Gabo, încercând să explice cum viața ar putea avea un sens și crede că „revoluție“ e un cuvânt cu mare greutate. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.