Cockosi, cel mai bun spectacol la „Bucharest Fringe”. Lista câştigătorilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/cockosi-cel-mai-bun-spectacol-la-bucharest-fringe-lista-castigatorilor/

În perioada 29 septembrie – 5 octombrie s-a desfăşurat în Bucureşti a Patra Ediţie a Festivalului „Bucharest Fringe” – Maratonul Teatrului Independent. În acest an, publicul a urmarit 17 producţii independente, în 9 spaţii din Bucureşti. Premiul pentru cel mai bun spectacol a fost adjudecat de “Cockoşi” de Mike Bartlett, regia Horia Suru, o producţie a Teatrului ACT, Asociaţia Entheos şi GrayPlay.

Un articol de Petre Ivan|7 octombrie 2014

Selecția editiei din 2014 a fost realizată de Juriul de Selecţie format din Andreea Dumitru, Cristina Rusiecki, Oltița Cîntec, Cristiana Gavrilă şi Oana Cristea-Grigorescu.

Juriul de Premiere al acestei ediţii a fost format din: Oana Borş, critic de teatru, selecţioner unic al FEST-FDR Timişoara, Adrian Găzdaru, actor şi regizor, Directorul Teatrului Excelsior, Valentin Nicolau, dramaturg, directorul Editurii Nemira, Anda Saltelechi, actriţă, câştigătoarea Premiului Special al Juriului la ediţia anterioară a „Bucharest Fringe” – Maratonul Teatrului Independent.

Câştigătorii acestei ediții sunt:

Premiul pentru cel mai bun spectacol:

Cockoşi” de Mike Bartlett, regia Horia Suru, o producţie a Teatrului ACT, Asociaţia Entheos şi GrayPlay.

Premiul pentru cea mai bună regie:

Horia Suru pentru “Cockoşi”, o producţie a Teatrului ACT, Asociaţia Entheos şi GrayPlay.

Cea mai bună interpretare masculină:

Rareş Florin Stoica pentru rolul “John” din spectacolul “Cockoşi” de Mike Bartlett, regia Horia Suru, o producţie a Teatrului ACT, Asociaţia Entheos şi GrayPlay.Cockosi

Cea mai bună interpretare feminină – ex-aequo:

Sabrina Iaşchevici pentru rolurile interpretate în spectacolele ”Inside MȚR” (o producție PopUP Theatrics și Doctor’s Studio) și “Trădare” de Harold Pinter (o coproducție Unteatru, Primăria Sectorului 3 și Centrul Cultural „Casa Artelor” Sector 3 ) și Fulvia Folosea pentru rolul din spectacolul “Cockoşi” de Mike Bartlett, regia Horia Suru, o producţie a Teatrului ACT, Asociaţia Entheos şi GrayPlay.

Premiul pentru Dramaturgia Spectacolului:

echipa spectacolului “Mălăieş în călcăieş” (o producție Frilensăr, Iași)

Premiul de Originalitate:

Mihaela Panainte pentru regia spectacolului “Medio Monte” (o producție Teatrul Sala Mică, Baia Mare)

Premiul Special al Juriului:

Spectacolul “Inside MŢR” (o producție PopUP Theatrics și Doctor’s Studio)

Ediţiile viitoare ale “Bucharest Fringe” vor continua să promoveze teatrul independent şi spaţiile independente. De asemenea, vor fi dedicate experimentului artistic, teatrului viu şi căutărilor estetice din domeniul artelor spectacolului.

Foto: Cockosi, Bucharest Fringe – facebook.com/MaratonulTeatruluiIndependent.BucharestFringe

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.