Colinde traditionale, interpretate in sase limbi de copii din scolile brasovene, la Biserica Neagra
https://www.ziarulmetropolis.ro/colinde-traditionale-interpretate-in-sase-limbi-de-copii-din-scolile-brasovene-la-biserica-neagra/

Peste 100 de copii, elevi din clasele I-XII de la Liceul Teoretic „Johannes Honterus”, Liceul de Muzică „Tudor Ciortea”, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” şi ai ansamblului Canzonetta din Braşov îşi vor uni glasurile şi instrumentele pentru a cânta colinde tradiţionale europene în cadrul unui spectacol intitulat „Ascultaţi colindul îngerilor la Biserica Neagră”, se precizează într-un […]

Un articol de Andrada Văsii|19 decembrie 2012

Peste 100 de copii, elevi din clasele I-XII de la Liceul Teoretic „Johannes Honterus”, Liceul de Muzică „Tudor Ciortea”, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” şi ai ansamblului Canzonetta din Braşov îşi vor uni glasurile şi instrumentele pentru a cânta colinde tradiţionale europene în cadrul unui spectacol intitulat „Ascultaţi colindul îngerilor la Biserica Neagră”, se precizează într-un comunicat transmis de Biserica Evanghelică, Parohia Braşov.

Sub conducerea profesorilor Ingeborg Acker, Claudia Miriţescu, Gizella Benedek, Gabriela Schlandt, Laura Greavu şi Steffen Schlandt, copiii vor cânta colinde în limbile română, germană, maghiară, latină, engleză şi franceză.

Proiectul, desfăşurat de Biserica Evanghelică Parohia Braşov şi Fundaţia Forum ARTE, s-a născut din dorinţa de a stimula interesul copiiilor pentru muzică, de a le transmite bucuria de a cânta colinde din diverse zone geografice. Muzicienii braşoveni se vor alătura copiilor şi vor completa ansamblul vocal-instrumental.

„Sperăm astfel să păstrăm vie tradiţia colindului, ce include atât interpreţii cât şi ascultătorii, în lauda şi preamărirea lui Dumnezeu pentru naşterea Mântuitorului”, se mai arată în comunicatul de presă.

Manifestarea începe vineri, la ora 17.00 la Biserica Neagră, iar biletul de intrare costă 5 lei. Acestea se pot cumpăra de la Biserica Neagră începând de miercuri până vineri cu o jumătate de oră înainte de începerea spectacolului, când se va permite şi accesul publicului în biserică.

 

Sursa: Agerpres

08
/11
/23

Ritmuri de jazz românesc au surprins asistenţa la Marea Sală UNESCO, cu ocazia alegerii ambasadoarei României, excelența sa doamna Simona Miculescu, în funcția de președinte al UNESCO.

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

03
/11
/23

Fundația Culturală „Camil Petrescu” (FCCP) continuă să construiască contexte pentru un dialog profesional bogat în mediul teatral autohtom, lansând, astăzi, 3 noiembrie 2023, un nou proiect – un podcast realizat de Zomir Dimovici.