„Colunga lui Trei ani”
https://www.ziarulmetropolis.ro/colunga-lui-trei-ani-2/

„Colunga lui Trei ani”, aşa i-am spus de vreo două, trei ori până am prins ideea. De fapt aşa credeam că i se spune Columnei lui Traian, despre care tata îmi povestea ieri dupa-amiază, în timp ce ne plimbam prin centrul Romei. Am ieşit un pic cam îmbufnată in fotografie, asta şi pentru că nu mi place să apar în poze cu statui.

Un articol de Petre Ivan|10 februarie 2019

Câteva minute mai devreme reușisem să sparg o clepsidră – tata mă critică obsesiv pentru eficacitatea mea, „apropiată de 100%”, spune el, de a scăpa pe jos tot ce ating sau țin în mână. Mama nu e de acord cu el, îmi ia mereu apărarea, dar poate că așa sunt copiii, mai curioși, mai neatenți…

Mi-a promis că azi mă duce sa văd Fontana și Trevi, unde, daca arunc un bănuț, mi se va îndeplini o dorință! Ura! Abia aștept! I-am spus și titirelului aseara: „Stii ce dorința o sa mi pun mâine când arunc bănuțul in fântână? Să te faci bine și să ne întoarcem acasă! Și se va îndeplini dorința asta, să știi!, pentru ca asta este o fantana magica!”

Mi-e foarte milă de titirel, plângea atat de tare aseară, după ce tata și un băiat italian cu nume de fata, Andrea, l-au tuns zero, că mi se rupea sufletul. Am reușit insa sa-l liniștesc până la urma, pentru că eu am talentul asta, sa calmez oamenii vorbindu-le vrute și nevrute până îi amețesc de tot. I-am spus si că în dimineața asta, pe la ora 9.00, ne vom intalni cu Papa Francisc și nu l-am păcălit. Iar el, titirelul, a înțeles că e vorba despre o întâlnire specială, pentru că si Papa Francisc este magic, chiar daca este doar un om ca noi.

UPDATE
Nici măcar nu era Columna lui Traian… Habar nu are tati ăsta. Ne-a spus acum Livia că este vorba despre Columna lui Marco Aurelio, ridicată de Commodo, fiul său.
–––––––––––
Conturile deschise de părinții mei:
Lei – BCR
Cod IBAN: RO10RNCB0071035252490001
Bolozan Daniela Marinela

Euro – BRD
Cod IBAN: RO66BRDE190SV21474371900
Bolozan Claudiu Sorin.

22
/01
/19

Știu că sunteți curioși să aflați câte ceva și despre mama. Sincer să fiu, mă încearcă și pe mine aceeași curiozitate. Să aflu mai mult decât știu deja. În primul rând, știu că mama se roagă în fiecare seară la Dumnezeu pentru mine și pentru sora mea.

22
/01
/19

Noaptea, când stau în cutiuța mea și torc cu ochii la focul din sobă, mă gândesc deseori la Tomiță, pe care nu l-am mai văzut de mai bine de trei săptămâni. L-am simpatizat încă de când s-a născut, în special pentru numele lui de motan.

18
/01
/19

Acum sunt o fetiță mare, chiar dacă mă cred uneori „lup marin”. Lupul marin, în caz că nu știați, este un animal de casă care are misiunea de a salva viețuitoarele din apele sărate ale mărilor și oceanelor. De câteva zile mă tot pregătesc să-mi fac bagajele să merg în Italia, la frățiorul meu bolnav. Sunt foarte fericită că-mi pot lua cu mine toate jucăriile și că voi zbura cu avionul. Pentru că nu am mai zburat cu avionul niciodată, recunosc că sunt emoționată.

18
/01
/19

Dacă mi-ar fi spus cineva la jumătatea lui noiembrie, când l-am luat de mânuță pe Toma și ne-am dus să ne întâlnim cu primarul orașului Măgurele pentru a discuta despre o implicare totală a locuitorilor și instituțiilor în cazul Mirunei - o fetiță de 2 ani și jumătate din localitate, diagnosticată cu leucemie -, că în mai puțin de o lună și jumătate doctorii de la Marie Currie îmi vor spune, fără menajamente: "Copilul dvs are cancer", l-aș fi trimis cu trotineta la balamuc.

18
/01
/19

Pe vremuri, asta însemnând acum câteva săptămâni, ori de câte ori își făcea tata timp să se joace cu noi - reușea cam greu să se desprindă de știrile politice sau de îndeletnicirile lui de pe facebook - mă întrebam de ce mă încearcă sentimente atât de diferite față de părinți. Dacă mama nu-și permitea o secundă pentru ea dedicându-se total nouă, tata abia dacă se îndura să ne alerge seara un pic în jurul mesei, prefăcându-se că este căpcăun.

15
/01
/19

După cum veți afla de pe această pagină, sunt un băiețel de doi ani, diagnosticat după Crăciun cu neuroblastom* (cancer – cu metastaze multiple). Știu că asta sună un pic înfricoșător, dar câtă vreme există speranțe, rămân încrezător. Iată, am reușit și o rimă, mi se mai întâmplă...