Comedia acasă la… Tudor Arghezi
https://www.ziarulmetropolis.ro/comedia-acasa-la-tudor-arghezi/

Proiectul „Comedia acasă la…” continuă cu invitaţia actorului Dragoş Huluba de a păşi pragul casei scriitorului Tudor Arghezi şi a soţiei acestuia, Paraschiva. Gazdă i-a fost Marieta Mihăiţă, muzeograf al casei memoriale „Mărţişor”.

Un articol de Liliana Matei|8 iulie 2020

Săptămâna aceasta, în compania celor doi, puteți parcurge istoria unui loc special, păstrat în suflete de fiecare dintre vizitatorii noștri dintotdeauna.

Like & Share our event: https://www.facebook.com/events/221538945543951/

Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Teatrul de Comedie, realizează proiectul on-line „COMEDIA ACASĂ LA….” prin care propun publicului larg o vizită inedită în cele cinci Case Memoriale MNLR din București: Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor”, Casa Memorială „George și Agatha Bacovia”, Casa Memorială „Ion Minulescu și Claudia Millian”, Casa Memorială „Liviu și Fanny Liviu Rebreanu”, Casa Memorială „Anton Pann”.

Atunci când un actor pătrunde în locuința unui scriitor poate să readucă la viață întregul univers al acestuia, așa că lansăm invitația de a descoperi cum se derula o zi obișnuită din viața sa, în compania actorilor Dragoș Huluba, Alex Conovaru, Delia Nartea, Dan Rădulescu, Smaranda Caragea, Bogdan Cotleț și a muzeografilor caselor memoriale Adrian David, Marieta Mihăiță, Dorothea Nicolescu, Lelia Spirescu, Mădălina Șchiopu.

Proiectul se desfășoară în perioada 2 iulie – 6 august, în fiecare zi de joi a săptămânii, începând cu ora 21.00, pe platformele on-line ale celor două instituții, în principal, pe Site, Facebook, Instagram, YouTube, Vimeo, precum și pe cât mai multe dintre platformele partenerilor, iar spectatorii vor putea urmări, prin intermediul unui videoclip săptămânal transmis în regim de premieră live, vizitele realizate de actorii Teatrului de Comedie. Materialele de prezentare vor fi precedate de scurte making of-uri, prin care vom publica și imaginile din culisele unei zile de filmare.

Regia: Vlad Massaci

Credite foto/video making of: Alexandru Turcu

Credite foto afiș: Andrei Runcanu Photography (portrete actori), Andrei Mărgulescu – Fotografii de arhitectură (Casa Memorială „Anton Pann”), Petru Şoşa (casele memoriale)

Vizual: Petru Șoșa

Coordonator multimedia: Alex Ursu

Imagine: Gryg Stoica

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

10
/04
/24

În perioada 12-14 aprilie 2024, România va participa la Festival du Livre de Paris, prestigios eveniment internațional dedicat cărții și literaturii, organizat la Grand Palais Éphémère și în alte câteva spaţii emblematice din Paris şi în librării partenere.

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.