Compania „Passe Partout Dan Puric” invită bucureştenii la teatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/compania-passe-partout-dan-puric-invita-bucurestenii-la-teatru/

Compania de teatru „Passe Partout Dan Puric” îi invită în weekend-ul următor pe amatorii de teatru la două spectacole de pantomimă – „Necuvinte” în regia lui Adrian Nour şi „Cherchez la femme” în regia lui Petrică Voicu.  Spectacolul „Necuvinte”, o creaţie totală a regizorului Adrian Nour, care este şi autorul scenariului şi a coloanei sonore, […]

Un articol de Andrada Văsii|7 noiembrie 2012

Compania de teatru „Passe Partout Dan Puric” îi invită în weekend-ul următor pe amatorii de teatru la două spectacole de pantomimă – „Necuvinte” în regia lui Adrian Nour şi „Cherchez la femme” în regia lui Petrică Voicu.

 Spectacolul „Necuvinte”, o creaţie totală a regizorului Adrian Nour, care este şi autorul scenariului şi a coloanei sonore, care a avut premiera în februarie 2011, va fi prezentat pe scena Sălii Rapsodia a Teatrului de pe Lipscani sâmbătă, de la ora 19,00. Din distribuţie vor face parte Adrian Nour, Ana Pepine, Toni Dumitrescu şi Vadim Rusu.

„Cherchez la femme!” se identifică cu stilul deja consacrat al şcolii lui Dan Puric, însă Petrică Voicu, regizorul spectacol, şi-a găsit, după mulţi ani de lucru, propria cale de expresie, se arată pe site-ul teatrului. Coregrafia piesei, care a avut premiera în februarie 2012, poartă semnătura Nadejdei Dimitriu, iar costumele şi scenografie au fost create de Alina Crăciun şi Anca Cernea. În distribuţie vor putea fi regăsiţi Petrică Voicu, Elena Rusu, Diana Vladu, Emanuela Fazekaş, Vadim Rusu şi Sebastian Petrovici.

Tichetele pentru ambele spectacole pot fi achiziţionate la sumele de 30 şi 25 de lei şi, respectiv, 20 de lei pentru studenţi.

Sursa: Agerpres

22
/02
/17

Într-o zi de 22 februarie se năștea actrița italiană Giulietta Masina, al cărei destin a fost legat de o altă biografie celebră din lumea filmului, cea a regizorului Federico Fellini, soţul ei. Tot într-o zi de 22 februarie se năștea poetul şi fabulistul Grigore Alexandrescu, cel care va consacra în literatura română ca specii literare autonome epistola, meditaţia şi satira, și se stingea din viață Andy Warhol, unul dintre cei mai reprezentativi artişti americani ai mişcării pop.

21
/02
/17

Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti" organizează în perioada 27 februarie - 8 martie Târgul "De Mărțișor", eveniment prin care își propune promovarea "vechiului obicei al dăruirii, la început de primăvară, a micilor obiecte artizanale cu rol protector".

21
/02
/17

Foștii membrii Beatles Paul McCartney și Ringo Starr au avut prima lor colaborare după șapte ani. Veteranii muzicieni, singurii membri în viață ai celebrului grup din Liverpool, s-au reunit la sfârșitul săptămânii trecute pentru o colaborare de studio la ultimul album al lui Ringo Starr.

21
/02
/17

Corul Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin” va susține un concert extraordinar pentru a marca Ziua Madrigalului, pe 26 februarie 2017, începând cu ora 17:00, la Sala de Spectacol “George Enescu” a Universității Naționale de Muzică București. Concertul este consacrat împlinirii a 92 de ani de la nașterea regretatului dirijor și compozitor Marin Constantin, fondatorul Corului Madrigal.

21
/02
/17

În fiecare an, la 21 februarie, se celebrează Ziua Internațională a Limbii Materne, un eveniment ce promovează diversitatea culturală și lingvistică din întreaga lume.

20
/02
/17

La împlinirea a 165 de la naşterea lui I.L. Caragiale, Casa de Producţie TVR prezintă în această seară, de la ora 20.10, la TVR2, spectacolul „Al matale, Caragiale”, în regia lui Mircea Cornişteanu. Din distribuție fac parte regretații actori Radu Beligan, Mircea Albulescu și Șerban Ionescu.

20
/02
/17

Profesorul universitar Jean-Pierre Sirois-Trahan a descoperit în arhivele Centrului Naţional al Cinematografiei din Canada un film alb-negru care l-ar reprezenta pe scriitorul francez Marcel Proust, literatul considerând că montajul este singurul existent care îl înfăţişează pe scriitor.

20
/02
/17

Ca o invitație la reflecție și empatie, BIEFF supune dezbaterii ideile preconcepute legate de corpul uman – de prezentarea, reprezentarea și auto-reprezentarea lui – atrăgând atenția asupra complexelor implicații socio-politice ale identității. Popularele programe tematice dedicate corpului și performance-ului revin și anul acesta la BIEFF între 28 martie și 2 aprilie.

20
/02
/17

„Întotdeauna mi-am dorit să fiu o persoană mai bună ziua următoare decât am fost cu o zi în urmă.” – Sidney Poitier . Actorul din „Guess Who's Coming to Dinner” / Ghici cine vine la cină (1967) este primul artist de culoare distins cu un premiu Oscar. S-a născut la 20 februarie 1927, în timpul unei călătorii pe mare, pe care o făceau părinții săi dinspre insula natală, Cat Island, Bahamas către Miami, Florida, unde mergeau să vândă produsele de la fermă.

19
/02
/17

Singurul film românesc aflat anul acesta în competiţia oficială a celei de-a 67-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, lungmetrajul ,,Ana, mon amour”, regizat de Călin Peter Netzer, a primit sâmbătă seara premiul ,,Ursul de Argint” pentru ,,Contribuţie Artistică Deosebită în Cinematografie”, distincţie acordată Danei Bunescu pentru montajul filmului.

17
/02
/17

CRONICĂ DE FILM Inspirat dintr-un roman de autoficţiune al lui Cezar Paul-Bădescu, „Ana, mon amour”, noul film al lui Călin Peter Netzer, prezentat în Competiţia Festivalului de la Berlin, încearcă să reia reţeta stilistică de mare succes din „Poziţia copilului”, însă rezultatul este modest.