Compania Passe – Partout – spectacol reverie: Fantasmagoria
https://www.ziarulmetropolis.ro/compania-passe-partout-spectacol-reverie-fantasmagoria/

În prag de iarnă, pe 28 noiembrie 2013, Compania Passe-Partout Dan Puric îi invită pe spectatori la o piesă stranie şi fascinantă, la graniţa dintre pantomimă şi circ, realitate şi poveste, pentru a striga împreună ,,Totuşi viaţa e frumoasă!

Un articol de Andrada Văsii|22 noiembrie 2013

În prag de iarnă, pe 28 noiembrie 2013, Compania Passe – Partout Dan Puric îi invită pe spectatori la o piesă stranie şi fascinantă, la graniţa dintre pantomimă şi circ, realitate şi poveste, pentru a striga împreună „Totuşi, viaţa e frumoasă!“

Piesa de pantomimă Fantasmagoria, de la Compania Passe – Partout, este un spectacol-reverie în care cei patru actori – Nadejda Dimitriu, Vadim Rusu, Petre Voicu şi Petru Ciobanu, te fac să crezi că ai ajuns în mijlocul unui basm de-a-ndoaselea, în care Ileana Cosânzeana e stăpână aprigă peste trei Păcală rătăciţi prin viscol.

O poveste care seamănă cu un film rusesc, cu nostalgii şi troiene, ingenios îndulcită cu năzdrăvănii româneşti, şi care deschide porţile către o lume ce prezintă o privelişte fantastică spre sufletul nostru.

Este o piesă fără vorbe, dar cu lacrimi de râs şi de plâns.

Fără decor, susţinut doar de mişcările trupurilor în coregrafia Nadejdei Dimitriu, de luminile reflectoarelor şi de fundalul sonor selectat de Vadim Rusu şi Ilina Pepine, spectacolul „este o feerie în care bucuria actorilor îi gâdilă pe spectatori, pentru ca, după spectacol cu toţii să strige în gura mare «Totuşi, viaţa e frumoasă!»“, spune Vadim Rusu, regizorul spectacolului.

Compania Passe-Partout

Fantasmagoria – spectacol susţinut de Compania Passe – Partout

Personajele din Fantasmagoria nu au nume, dar au culoare, candoare, expresie în mişcare şi o imaginaţie zburdalnică, lucruri care fac ca limitele dintre spațiu și timp să se dizolve.

„Fantasmagoria“ a primit premiul pentru Cel mai bun spectacol la Festivalul Internațional „Panphys“, Skopje – Macedonia (2011).

Info:

Biletele au fost puse în vânzare la Casa de bilete a Teatrului de pe Lipscani. Spectacolul se joacă în Sala Rapsodia (Str. Lipscani, 53) de la ora 19.30. Durata este de o oră și 10 minute.

Prețul unui bilet este de 30/ 25 de lei, iar cel pentru studenți și pensionari este de 20 de lei.

Foto credit: Compania Passe -Partout

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

05
/02
/24

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul EXCELSIOR (singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor) este spectacolul PTERODACTILI de Nicky Silver, o producție în regia lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

04
/02
/24

NOU Un singur personaj, în care coabitează două ființe diferite, chiar opuse. Un singur monolog, lung, rostit de doi actori, într-un spectacol nou intrat în portofoliul Teatrului Metropolis, în urma concursului pentru debutanți, “StarT”

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.