Competiţie ReStart Romania: Cele mai bune idei online care pot schimba România în 2012
https://www.ziarulmetropolis.ro/competitie-restart-romania-cele-mai-bune-idei-online-care-pot-schimba-romania-in-2012/

Proiectul ReStart Romania, o competiţie deschisă tuturor doritorilor, a fost lansat, iar ideile pot fi înscrise în competiţie până pe data de 7 octombrie, pe pagina www.restartromania.ro. „Ai o idee punctuala despre cum ai putea sa rezolvi online ceea ce te enerveaza in Romania? Daca si tu simti ca poti face viata mai buna pentru […]

Un articol de |24 septembrie 2012

Proiectul ReStart Romania, o competiţie deschisă tuturor doritorilor, a fost lansat, iar ideile pot fi înscrise în competiţie până pe data de 7 octombrie, pe pagina www.restartromania.ro.

„Ai o idee punctuala despre cum ai putea sa rezolvi online ceea ce te enerveaza in Romania? Daca si tu simti ca poti face viata mai buna pentru oamenii din cartierul tau, localitatea ta sau orasul tau vino pe pagina www.restartromania.ro si inscrie-ti ideea in competitie pana pe 7 octombrie 2012.

Fii creativ. Gandeste-te la nevoile tale si ale familiei tale si porneste de acolo. Cum ar fi sa ai un serviciu pe telefonul mobil care sa te ajute sa raportezi gropile dintr-un cartier din orasul tau sau care sa te ajute sa vezi ce strazi au fost dezapezite iarna? Cum ar fi sa ai o harta a tuturor cladirilor monument istoric din Bucuresti? Cum ar fi sa primesti un sms atunci cand este nevoie de donatia ta de sange? Cum ar fi sa ai o aplicatie cu ajutorul careia sa afli care anume dintre interactiunile cu autoritatile si serviciile publice le poti rezolva fara sa te duci la ghiseu? Sau, daca tot trebuie sa mergi pe la ghisee, sa poti afla in avans ce trebuie sa faci dar si ce nu trebuie sa faci? Cum ar fi sa poti vedea, pe o harta a orasului, o cronologie a tuturor lucrarilor de inlocuire a bordurilor? Daca ai o idee online care poate rezolva o problema offline, fii ReStarter.

Proiectul ReStart Romania este o competitie deschisa tuturor: persoane fizice, antreprenori sociali, organizatii neguvernamentale sau entitati comerciale.

Daca ideea ta este votata de public, convinge juriul nostru si ajunge printre cele 7 idei finaliste, noi te ajutam sa gasesti o echipa tehnica care iti va transforma ideea intr-un prototip functional. Cele mai bune 3 prototipuri vor primi finantari in valoare de 5.000 USD pentru a se dezvolta si lansa mai departe.” se arată în comunicatul proiectului.

Informatii suplimentare se găsesc pe pagina www.restartromania.ro, fie pe pagina de Facebook a proiectului: www.facebook.com/RestartRomania.

 

Sursa: Mediafax

06
/09
/17

Bucharest International Dance Film Festival începe joi, 7 septembrie, cu proiecția lungmetrajului ”La Danseuse/ Dansatoarea”, în regia lui Stéphanie di Giusto, și se va încheia pe 10 septembrie, cu prezentarea documentarului ”WIM”, de Lut Vandekeybus.

05
/09
/17

Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu adaptat și Cel mai bun actor în rol secundar sunt cele trei Premii Oscar din opt nominalizări, din palmaresul filmului „Moonlight” („În lumina lunii”) în regia lui Barry Jenkins. Vineri, 15 septembrie, regizorul va deschide prima ediție a American Independent Film Festival la București, printr-o discuție cu publicul în direct prin Skype, la finalul proiecției celui de-al doilea lungmetraj al său.

05
/09
/17

Și a venit a doua zi de festival. Și a venit Joshua Bell la București. Fostul copil-minune al viorii, ajuns acum la 50 de ani, devenit între timp și dirijor, și director muzical al Academy of St. Martin in the Fields (din 2011), e cunoscut nu doar pentru calitatea intepretărilor sale, ci și pentru apetența pentru joacă și pentru explorare.

04
/09
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Așa trebuie caracterizat Constantin Virgil Gheorghiu (1916-1992), scriitor român lansat cu deosebit succes după război în Franța.

04
/09
/17

Toamna bate la poartă și odată cu ea, Maratonul „25 de ore de teatru non-stop”. Organizatorii așteaptă să culeagă roadele muncii din această vară: aplauzele publicului. Cea de-a VII-a ediție este una specială, pentru că maratonul propriu-zis (9-10 septembrie 2017) va fi urmat de încă cinci zile de recuperare (11-15 septembrie), perioadă în care va fi prezentat câte un spectacol pe seară.

02
/09
/17

Ediția 2017 a Festivalului Internațional George Enescu (2-24 septembrie, București, România) aduce lucruri inedite prin mai multe premiere: muzica clasică face pact cu tehnologia în trei opere cu proiecții multimedia live, muzica contemporană devine vedeta ediției și 30 dintre cei mai bine cotați compozitori contemporani ai momentului din lume vin la București pentru un dialog fără precedent între public, artiști români și artiști străini de anvergură, în timp ce un număr record de 37 de lucrări de George Enescu sunt interpretate în Festival, iar relația dintre matematică și muzică este prezentată într-o expoziție în premieră în România.

01
/09
/17

Festivalul documentarului românesc anunță selecția competițională oficială și pregătește 6 zile de proiecții, întâlniri cu regizori, dezbateri și sesiuni de master class, în perioada 26 septembrie – 1 octombrie la Cinema Muzeul Țăranului (str. Monetăriei nr. 3), Sala ARCUB Lipscani și Știrbei Center (str. Știrbei Vodă nr. 104 - 106).

31
/08
/17

Se împlinesc, iată, 20 de ani de când Diana, prințesa de Wales, murea în urma unui controversat accident de mașină petrecut în Tunelul Alma din Paris, la primele ore ale zilei de 31 august 1997. Rândurile care urmează surprind tragedia acelei zile, dar și fragmente emoționante din viața celei mai iubite prințese din câte au existat.

31
/08
/17

În urmă cu 20 ani, pe 31 august, Prinţesa Diana își pierdea viața. Cea mai iubită prințesă britanică a murit la 36 de ani, într-un accident de mașină produs în pasajul de sub podul Alma, din Paris. Se afla în mașină cu prietenul ei, Dodi Al-Fayed, și cu șoferul, care au decedat și ei. Echipajele de salvare au ajuns în câteva minute, dar a fost nevoie de mai bine de o oră să taie carcasa mașinii ca să o scoată dintre fiarele contorsionate și să o transporte la spital.