Comunicat de presa: Spectacol Concert Lumea Magica a Muzicii
https://www.ziarulmetropolis.ro/comunicat-de-presa-spectacol-concert-lumea-magica-a-muzicii/

Pe data de 15 Decembrie 2012, Scoala de Muzica Boem Club va organiza la sala ArCub concertul intitulat „Lumea Magica a Muzicii”, eveniment in cadrul caruia cursantii scolii vor face o demonstratie a talentului lor si vor arata tuturor celor prezenti ca muzica reprezinta o lume  magica. Scoala de Muzica Boem Club este prima scoala […]

Un articol de Andrada Văsii|21 noiembrie 2012

Pe data de 15 Decembrie 2012, Scoala de Muzica Boem Club va organiza la sala ArCub concertul intitulat „Lumea Magica a Muzicii”, eveniment in cadrul caruia cursantii scolii vor face o demonstratie a talentului lor si vor arata tuturor celor prezenti ca muzica reprezinta o lume  magica.

Scoala de Muzica Boem Club este prima scoala de muzica privata din Bucuresti care ofera cursuri de muzica (pian, chitara, vioara, canto, violoncel, educatie muzicala prescolari, teoria si istoria muzicii, cor, muzica de camera, etc.) pentru toate varstele si orice nivel, tuturor celor care doresc sa învete sa cânte la un instrument sau cu vocea.

La concertul „Lumea Magica a Muzicii” vor participa aproximativ 50 de interpreti si peste 400 de persoane, cursanti copii si adulti ai Scolii de Muzica Boem Club, care vor incanta auditoriul cu  piese interpretate la pian, chitara, vioara si cu vocea. Interpretii care vor urca  pe scena au varste cuprinse intre 3 ani si 40 de ani si o experienta muzicala ce pleaca de la cateva luni si ajunge, in cazul unora dintre ei, chiar la cativa ani; cu totii, de la mic la mare, au insa in comun  pasiunea si dragostea pentru muzica.

Pe parcursul a cca. 3 ore, auditoriul va putea asculta piese interpretate de copii si de adulti, concertul termindandu-se cu un cocktail aniversar al Scolii de Muzica Boem Club, unde toti participantii vor fi invitati sa sarbatoreasca 3 ani de la infiintarea Boem Club. Toti cei care doresc sa ia parte la acest concert sunt invitati sa trimita o solicitare pe formularul de contact de pe site-ul Boem Club, in vederea primirii invitatiei la concert.

Partenerii media ai acestui eveniment sunt: Revista Finante si Afaceri, Art Act Magazine, Revista SuperBebe, Revista Arxitext, www.sfatulparintilor.ro,   www.copilul.ro, www.qbebe.ro, www.suntparinte.ro, www.calificativ.ro, www.prwave.ro,. www.artline.ro. Parteneri: Teatrul Metropolis, Libraria Bastilia, Teatrul Odeon, Teatrul Ion Creanga si Floraria Roses Art

Scoala de muzica Boem Club  http://www.boemclub.ro/ încurajeazã demersurile muzicale ale copiilor, tinerilor si adulților amatori de muzica, in vederea crearii si dezvoltarii culturii muzicale a persoanelor din Bucuresti, indiferent de varsta pe care o au sau de experienta muzicala, intr-un cadru placut si avand un program generos, de luni pana duminica intre 09:00 – 21:00, inscrierile putand fi facute oricand pe parcursul anului. De asemenea, Boem Club organizeaza periodic manifestari culturale cum ar fi concerte, preselectii, auditii, concursuri, in vederea sustinerii si promovarii talentelor muzicale, prin acordarea de burse de studiu in cadrul scolii. Pana la acest moment, in cei 3 ani de activitate, au trecut pragul celor doua sedii ale Scolii de muzica Boem Club peste 1.400 de persoane care si-au dezvoltat prin intermediul cursurilor scolii abilitatile muzicale.

 

 

13
/02
/17

În urmă cu un secol și jumătate, într-o zi de 13 februarie (1867), Johann Strauss (fiul) prezenta în premieră, la Viena, "Dunărea Albastră", valsul care va deveni una dintre cele mai populare piese muzicale ale repertoriului classic. Cu ocazia jubileului de 150 de ani, muzeul Dinastiei Strauss găzduiește o expoziție care prezintă contextul istoric în care s-a născut valsul vienez.

13
/02
/17

Majoritatea românilor (regizori, producători, actori, selecționeri de festival) veniți la Festivalul de Film de la Berlin au participat, duminică seara, la un protest pe covorul roșu, obținut prin amabilitatea organizatorilor festivalului, care le-a acordat un minut înaintea ultimei proiecții din palatul festivalului. Protestul a fost transmis live pe site-ul oficial al festivalului (berlinale.de).

11
/02
/17

Zeci de persoane, prieteni, admiratori, colegi, studenți și oameni simpli i-au adus un ultim omagiu regizorului Radu Gabrea, sâmbătă, la Teatrul Nottara. Sicriul cu trupul neînsuflețit al artistului a părăsit Teatrul Nottara la ora 16,30, în aplauzele celor care au dorit să-și ia adio de la cel pe care l-au iubit și admirat. Radu Gabrea a murit joi la vârsta de 79 de ani.

11
/02
/17

"Bine v-am regăsit ca să vă spun rămas bun! (...) Resursele mele de luptă cu inerţia, cu rutina, cu rugina, cu vârsta, cu plictisul, cu faptul că nu reuşesc să interacţionez cu dumneavoastră, toate acestea m-au determinat să mă retrag. (…) Sunt prea bătrân, sunt depăşit pentru uriaşele dumneavoastră aşteptări (…)” - Dan C. Mihailescu. Cunoscutul critic literar a renunțat la "Cartea de la ora 5", acesta făcând anunțul în ultima apariţie online a proiectului.

10
/02
/17

Un veritabil templu al operei, Teatro alla Scala are o tradiție de peste 300 de ani și reputația unui spațiu muzical magic, în care orice muzician își dorește să ajungă măcar o dată în carieră și fiecare iubitor de operă visează să vadă măcar un spectacol.

10
/02
/17

CRONICĂ DE FILM. „Secvențe” (1982), de Alexandru Tatos, un film unic în cinematografia română. Un film polemic. Un sclipitor manifest cinematografic, deopotrivă intelectualist și emoționant. O capodoperă.

10
/02
/17

Ajuns la cea de-a șaptea ediție, Festivalul Internațional de Film Experimental București BIEFF revine anul acesta, între 28 martie și 2 aprilie, la Cinema Muzeul Țăranului și Cinema Elvire Popesco, prezentând în premieră românească cele mai inovatoare experimente cinematografice ale ultimului an, cu un focus special asupra lucrărilor semnate de artiști vizuali proeminenți, ce expun de obicei în muzee și galerii de artă și doar rareori în săli de cinema.

10
/02
/17

Olimpia Melinte şi Alexandru Papadopol sunt doi dintre numeroşii actori vedetă din "Bucureşti NonStop", filmul din 2015 al lui Dan Chişu, acum disponibil pe platforma gratuită Cinepub. Un scurt dublu-interviu despre personaje şi indicaţii regizorale.

09
/02
/17

E interesant cum karma pieselor și a spectacolelor de teatru se împletește uneori cu viața, în modalități pe care nici autorul piesei, nici cei care au pus în scenă spectacolul, nu au anticipat integral. Am văzut spectacolul Teatrului de Comedie, ”Suflete moarte” de Gogol (în dramatizarea unui alt rus genial, Bulgakov, și versiunea scenică și regia lui Vlad Cristache) în această perioadă cu profunde mișcări tectonice social-politice în România.

09
/02
/17

Biletele individuale pentru Festivalul Internațional "George Enescu" se pun în vânzare pe 16 februarie, de la ora 10,00, în rețeaua Eventim. Peste 3.000 de artiști din întreaga lume vor fi prezenți la București și în alte șapte orașe din țară, în cadrul a 80 de evenimente, la ediția 2017 a Festivalului Enescu (2 - 24 septembrie).

09
/02
/17

"Dansul este o sculptură cinetică, pentru că trupul balerinului adună în el toată tensiunea mişcării. Artistul coregraf este un compozitor al vieţii în mişcare ." - Maestrul Oleg Danovski. În urmă cu un secol, într-o zi de 9 februarie (1917) se năștea, în localitatea Vosnesensk din Ucraina, coregraful și balerinul Oleg Danovski.

09
/02
/17

Teatrul Naţional şi Ţăndărică sunt teatrele bucureştene care au vândut cele mai multe bilete în 2016, potrivit cifrelor obţinute de Agenţia de presă News.ro de la mai multe instituţii de profil din Bucureşti. TNB-ul a vândut, anul trecut, 160.000 de bilete, la care se adaugă alte câteva zeci de mii de invitaţii la spectacolele sale.

09
/02
/17

Astăzi începe cea de-a 67-a editie a Berlinalei. România participă în competiţia principală cu lungmetrajul „Ana, mon amour”, în regia lui Călin Peter Netzer, câștigătorul unui Urs de Aur, cu „Poziția copilului” (2013).