Concert de colinde ”Let it snow” la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/concert-de-colinde-let-it-snow-la-sibiu/

“LET IT SNOW” – CONCERT DE COLINDE ȘI CÂNTECE DE CRĂCIUN,  susţinut de Grupul Vocal Acapella, la Sibiu !   Cele mai frumoase şi cunoscute colinde vor răsuna în P-ţa Mare şi vor completa atmosfera de basm din orăşelul lui Moş Crăciun din Sibiu. Grupul Vocal Acapella va susţine sâmbătă 15 decembrie, de la orele 19.00, în Pţa Mare […]

Un articol de Andrada Văsii|5 decembrie 2012

“LET IT SNOW” –
CONCERT DE COLINDE ȘI CÂNTECE DE CRĂCIUN, 
susținut de Grupul Vocal Acapella,
la Sibiu !

 

Cele mai frumoase și cunoscute colinde vor răsuna în P-ța Mare și vor completa atmosfera de basm din orășelul lui
Moș Crăciun din Sibiu.

Grupul Vocal Acapella va susține sâmbătă 15 decembrie, de la orele 19.00, în Pța Mare din Sibiu un concert extraordinar de colinde și cântece de Crăciun.

Evenimentul LET IT SNOW, la care intrarea este liberă, va fi un concert antrenant ce va cuprinde colinde și cântece de Crăciun în română, engleză și germană.
De asemenea, la cererea publicului, concertul va avea loc și luni, 17 decembrie, de la orele 19.00, la Ramanda Hotel, în sala Atrium unde locurile sunt limitate. Pentru rezervări vă rugăm să contactați Hotel Ramada.
Programul concertului îi va purta pe cei prezenți, timp de 50 minute, în lumea copilăriei, cu colindele tradiționale românești, apoi vor fredona alături de Gupul Vocal Acapella câteva dintre cele mai cunoscute cântece de Crăciun!
Prezent de 6 ani la Sibiu, Grupul Vocal Acapella completează tabloul artiștilor ce colindă sibienii și turiștii din tara și din străinăte, prezenți aici pentru renumele pe care orașul și l-a căpătat.
Grupul vocal Acapella este condus de George Miron, dirijor și solist.
Acapella are o discografie pentru Crăciun formată din 4 albume:
1999  “TREI CRAI DE LA RĂSĂRIT”- Media Pro Music
2002  “NOI ÎN SEARA DE CRĂCIUN” – Cat Music Media Sevices
2004  “CRĂCIUN CU ACAPELLA” – Media Pro Music
2009  “10  ANI CU ACAPELLA” dublu album – Media Pro Music

 

13
/05
/17

Disponibil pe platforma gratuită Cinepub, „Dacia, dragostea mea” (2009) este un documentar care rememorează câteva repere ale istoriei recente a României prin prisma unul simbol al industriei din timpul comunismului, al cărui importanță s-a prelungit până în prezent: celebrul autoturism produs la Mioveni.

13
/05
/17

Într-o seară de primăvară, la librăria Cărturești Carusel, printre cărți, rechizite, mult spirit, a avut loc conferința de presă despre a VII-a ediție a Festivalului Internațional al Artelor Spectacolului BABEL. Evenimentul organizat de Teatrul “Tony Bulandra” din Târgoviște a fost lansat de către  Constantin Ranin, managerul teatrului și Liviu Cheloiu, directorul artistic și va avea loc între 2 și 11 iunie 2017.

13
/05
/17

La Timișoara începe duminică, 14 mai, o nouă ediție a Festivalului European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești, FEST-FDR2017.

13
/05
/17

Într-o zi de 13 mai se stingeau din viaţă Colea Răutu, unul dintre cei mai apreciaţi şi longevivi actori români, și actorul american Gary Cooper. Tot într-o zi de 13 mai se nășteau Elvira Godeanu, Ludovic Spiess, Dinu Manolache, Oana Sârbu, Harvey Keitel, Stevie Wonder, Johnny Logan și Robert Pattinson.

13
/05
/17

Aclamatul realizator Guy Ritchie își imprimă stilul dinamic noului film de aventură și acțiune „King Arthur: Legenda Sabiei”, care vine în întâmpinarea fanilor din România de vineri, 12 mai, când  va putea fi vizionat în avanpremieră pe durata întregului weekend, pe marile ecrane din toată ţara.

12
/05
/17

CRONICĂ DE FILM Într-un  top al celor mai atipice filme româneşti recente, „Ultima zi”, noul lungmetraj al regizorului Gabriel Achim, ar câştiga  premiul pentru cea mai bizară atmosferă. Promovat prin formularea de „thriller comic”, „Ultima zi” este o îndrăzneaţă parabolă apocaliptică minimalistă, în care umorul negru şi absurdul degenerează în tragic.

11
/05
/17

Profitând de lansarea în limba română a romanului „Cel mai frumos loc din lume e chiar aici” (ed. Humanitas, 2017), de Care Santos și Francesc Miralles, am provocat-o pe celebra scriitoare catalană la un exercițiu de rememorare a traseului său – de la primul concurs literar câștigat, pe când era elevă, la cum arată o zi obișnuită pentru ea acum, ca autoare a unor cărți traduse în peste 20 de limbi.

11
/05
/17

Povestea iubirii/ The History of Love, primul lungmetraj în limba engleză al lui Radu Mihăileanu, parțial filmat în România, vine pe marile ecrane din România din 9 iunie, distribuit de Transilvania Film. Premiera oficială va avea loc pe 5 iunie, la Cluj-Napoca, la Festivalul Internațional de Film Transilvania (2-11 iunie), în prezența lui Radu Mihăileanu și a renumitului actor britanic Derek Jacobi.

11
/05
/17

Cele mai noi filme românești vor fi proiectate în premieră la Cluj, în cadrul celei de-a 16-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania(2-11 iunie). Zilele Filmului Românesc(8-10 iunie) includ, în acest an, 27 de titluri - 13 lungmetraje și 14 scurtmetraje -, selecționate din peste 120 de înscrieri. Cinci lungmetraje vor putea fi văzute la Cluj în premieră mondială. Ca în fiecare an, TIFF-ul va reuni sute de profesioniști români și străini din lumea filmului.

11
/05
/17

După ce ajunge cel mai renumit artist al curentului suprarealist, Salvador Dali (11 mai 1904 - 23 ianuarie 1989) se vede vehement criticat de André Breton, pe motiv că spaniolul nu are o poziţie clară faţă de Hitler şi că nu se alatură mişcării de stânga a avangardiştilor. Exclus din sânul mişcării care l-a consacrat, Dali exclamă înfuriat: "Suprarealismul sunt eu!".

10
/05
/17

Maia Morgenstern, Mihai Călin, Maria Obretin și Letiția Vlădescu se numără printre susținătorii volumelor „Baricadele” (I, II, III) de Andrei Crăciun, care ar putea fi publicate în curând de Hyperliteratura. Alătură-te acestui demers literar, comandându-ți propriile Baricade!

10
/05
/17

“Este zăpadă cu soare. Acoperișurile sclipesc, streașinile șiroiesc, oamenii calcă într-un fel de piftie alburie, care se risipește în jur și îi stropește pe trecători. (...)”. Scriitorul Șerban Tomşa a lansat anul acesta „SUPRAVEGHETORUL şi alte povestiri”, din care vă prezentăm, prin amabilitatea autorului, câteva fragmente / povestiri integrale.

10
/05
/17

Luni, 8 mai, de la ora 18.30, la Librăria Humanitas Kretzulescu, va avea loc lansarea celui mai recent roman semnat de Simona Antonescu, Hanul lui Manuc, apărut în colecţia „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom. Simona Antonescu este autoarea romanului Fotograful Curţii Regale – romanul cîştigător al Concursului de Debut al Editurii Cartea Românească, ediţia 2014, şi al Premiului de Debut al Uniunii Scriitorilor din România.

10
/05
/17

„Interior zero” de Lavinia Braniște e despre tinerețea dezbrăcată de toate motivele pentru care o iubim. E despre limitele vârstei, despre angoase și încercări, despre dezamăgiri, frustrări și renunțări. E despre pierderile noastre, ale celor care ne-am rătăcit pe un drum pe care-l credeam drept.