Concert de pian al lui Teo Milea la Bruxelles
https://www.ziarulmetropolis.ro/concert-de-pian-al-lui-teo-milea-la-bruxelles/

Pianistul Teo Milea a susţinut vineri seară un concert de pian la Casa de cultură belgo-română Arthis din Bruxelles, organizat pentru celebrarea Zilei Naţionale a României. Cu acest prilej, Teo Milea şi-a lansat primul album, ‘Pe clape albe… şi negre’, care conţine şapte piese pe care le-a şi compus. Pianistul, care a concertat în această […]

Un articol de Andrada Văsii|3 decembrie 2012

Pianistul Teo Milea a susţinut vineri seară un concert de pian la Casa de cultură belgo-română Arthis din Bruxelles, organizat pentru celebrarea Zilei Naţionale a României. Cu acest prilej, Teo Milea şi-a lansat primul album, ‘Pe clape albe… şi negre’, care conţine şapte piese pe care le-a şi compus.

Pianistul, care a concertat în această săptămână şi la NATO, la invitaţia delegaţiei permanente a României la Alianţa Nord-Atlantică, a fost primit cu multă căldură de spectatori, care au apreciat stilul definit de cantautor drept ‘oarecum atipic, cu influenţe world music, dar care are ca bază un 50% clasic, iar cealaltă parte de 50% este câte puţin din pop, rock, funk şi jazz’.

Teo Milea şi-a început activitatea muzicală în urmă cu 24 de ani, dar a început să compună în urmă cu 7 luni, renunţând la improvizaţie pentru a trece la un stil care dă în primul rând auditoriului impresia de familiaritate. ‘Faptul că materialul pare familiar provine din dorinţa mea de a da publicului necunoscător o muzică pe care îi este foarte uşor s-o repereze. Să plece după o oră de recital cu starea necesară, cu o gură de aer proaspăt’, a spus Teo Milea.

Compozitorul susţine că pe viitor s-ar putea implica şi în compunerea de muzică de film, ‘pentru că mulţi din cunoscuţii mei mi-au spus: ‘mie-mi sună a muzică de film”.

Teo Milea, care concertează pentru prima dată la manifestările dedicate Zilei Naţionale, le-a transmis românilor un mesaj optimist: ‘Fiţi mândri pentru că sunteţi români, fiţi mândri pentru că existaţi, fiţi mândri pentru că chiar contaţi’.

Pianistul din Timişoara va mai concerta la Casa de cultură belgo-română Arthis din Bruxelles şi în seara zilei de 1 decembrie.

Sursa: Agerpres

09
/02
/24

Pe 11 și 20 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Național Iași, va avea loc premiera pe țară O tragedie veninoasă după Women beware women de Thomas Middleton, regia, traducerea și adaptarea scenică aparținându-i lui Silviu Purcărete. Scenografia spectacolului este creată de Dragoș Buhagiar, noul proiect marcând împlinirea a 14 ani de excepțională colaborare cu regizorul Silviu Purcărete, începută la Teatrul Național Iași, cu spectacolul Uriașii munților de Luigi Pirandello.

09
/02
/24

Studenții bucureșteni sunt invitați să participe la un program de mentorat și internship dedicat spațiilor culturale din București. Pe lângă experiența practică, participanții vor putea accesa sponsorizări în valoare de 27.000 lei și vor avea posibilitatea unor stagii de practică în cele mai active agenții de comunicare din România

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.