Concert de pian al lui Teo Milea la Bruxelles
https://www.ziarulmetropolis.ro/concert-de-pian-al-lui-teo-milea-la-bruxelles/

Pianistul Teo Milea a susţinut vineri seară un concert de pian la Casa de cultură belgo-română Arthis din Bruxelles, organizat pentru celebrarea Zilei Naţionale a României. Cu acest prilej, Teo Milea şi-a lansat primul album, ‘Pe clape albe… şi negre’, care conţine şapte piese pe care le-a şi compus. Pianistul, care a concertat în această […]

Un articol de Andrada Văsii|3 decembrie 2012

Pianistul Teo Milea a susţinut vineri seară un concert de pian la Casa de cultură belgo-română Arthis din Bruxelles, organizat pentru celebrarea Zilei Naţionale a României. Cu acest prilej, Teo Milea şi-a lansat primul album, ‘Pe clape albe… şi negre’, care conţine şapte piese pe care le-a şi compus.

Pianistul, care a concertat în această săptămână şi la NATO, la invitaţia delegaţiei permanente a României la Alianţa Nord-Atlantică, a fost primit cu multă căldură de spectatori, care au apreciat stilul definit de cantautor drept ‘oarecum atipic, cu influenţe world music, dar care are ca bază un 50% clasic, iar cealaltă parte de 50% este câte puţin din pop, rock, funk şi jazz’.

Teo Milea şi-a început activitatea muzicală în urmă cu 24 de ani, dar a început să compună în urmă cu 7 luni, renunţând la improvizaţie pentru a trece la un stil care dă în primul rând auditoriului impresia de familiaritate. ‘Faptul că materialul pare familiar provine din dorinţa mea de a da publicului necunoscător o muzică pe care îi este foarte uşor s-o repereze. Să plece după o oră de recital cu starea necesară, cu o gură de aer proaspăt’, a spus Teo Milea.

Compozitorul susţine că pe viitor s-ar putea implica şi în compunerea de muzică de film, ‘pentru că mulţi din cunoscuţii mei mi-au spus: ‘mie-mi sună a muzică de film”.

Teo Milea, care concertează pentru prima dată la manifestările dedicate Zilei Naţionale, le-a transmis românilor un mesaj optimist: ‘Fiţi mândri pentru că sunteţi români, fiţi mândri pentru că existaţi, fiţi mândri pentru că chiar contaţi’.

Pianistul din Timişoara va mai concerta la Casa de cultură belgo-română Arthis din Bruxelles şi în seara zilei de 1 decembrie.

Sursa: Agerpres

14
/12
/16

„Fără armă în linia întâi”, „Florence” şi „La La Land”, titluri distribuite de Freeman Entertainment în cinematografele din toată ţara sunt printre filmele cu cele mai multe nominalizări în cadrul celei de-a 74-a ediţii a Globurilor de Aur care va avea loc pe 8 ianuarie 2017.

14
/12
/16

O schiță anterior necunoscută a lui Leonardo da Vinci a fost evaluată la suma de 15,8 milioane de dolari, după ce a fost adusă la o casă de licitații franceză de către un medic pensionar. Casa de licitație Tajan a precizat că desenul, unul dintre cele opt făcute de artistul renascentist Sfântului martir Sebastian, este o "descoperire extraordinară".

13
/12
/16

Seară specială la librăria Humans (Cișmigiu), joi, 15 decembrie, de la ora 19.00, prilejuită de lansarea unui... “audiobook picat din stele, cadou pentru sărbători pline de descoperiri și lumi posibile: Micul Prinț de Antoine de Saint-Exupéry, în lectura Oanei Pellea”. La întâlnirea organizată de Humanitas sunt așteptați Oana Pellea, Dan C. Mihăilescu, Lidia Bodea și Marieva Ionescu.

13
/12
/16

Emanuel Pârvu, membru al juriului care a selectat zece actori tineri pentru spectacolul aniversar al Teatrului Metropolis, este convins că noua generație de actori poate fi încurajată prin șansă. La rândul său, își amintește în rândurile care urmează cum la început de drum a avut ocazia de a învăța de la oameni de teatru precum Victor Rebengiuc, Marcel Iureș și, mai ales, Liviu Ciulei.

13
/12
/16

Un program exclusiv Beethoven va atrage melomanii întotdeauna. O astfel de ofertă repertorială are Sala Radio vineri, 16 decembrie 2016, când Orchestra Naţională Radio, dirijată de Gerd Schaller, avîndu-l ca solist pe Horia Mihail, va interpreta Uvertura Coriolan, op. 62, Concertul nr. 3 în do minor pentru pian și orchestră, op. 37, Simfonia nr. 6 în fa major, op. 68 – Pastorala.

13
/12
/16

Iubitorii de carte sunt așteptați miercuri, 14 decembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea ediției în limba română a romanului Cinci Colțuri, de Mario Vargas Llosa, apărut în traducerea lui Marin Malaicu-Hondrari, în seria de autor dedicată celebrului scriitor peruvian, deținător al Premiului Nobel pentru Literatură.

12
/12
/16

O participare istorică la Cannes, prezenţe şi premii în alte festivaluri importante, o nouă reformă, dezorientarea sau manierizarea unor regizori consacraţi, încercări onorabile de film de gen, documentare îndrăzneţe, dar şi obişnuitele pocnitori: un an 2016 bogat pentru cinematografia română.

12
/12
/16

Astăzi, 12 decembrie, s-au pus în vânzare abonamentele pentru perioada ianuarie-martie 2017 a stagiunii Orchestrelor şi Corurilor Radio, care se întorc în forţă cu o serie de concerte pe placul iubitorilor muzicii clasice, jazz-ului sau folclorului.

12
/12
/16

Lucasfilm prezintă primul film din seria de filme de sine stătătoare „Star Wars”: „Rogue One: O poveste Star Wars”, o nouă aventură epică. Într-o perioadă plină de conflicte, un grup de eroi neobişnuiţi îşi unesc forţele pentru misiunea de a fura planurile pentru Death Star, cea mai puternică armă de distrugere pe care o are Imperiul.

12
/12
/16

100 de ani. Atât se împlinesc anul acesta de la plecarea spre Moscova, în 1916, a primului transport din Tezaurul României. Astăzi, de la ora 19.00, la librăria Humanitas de la Cișmigiu, cu trei zile înainte ca un secol întreg să fi trecut de atunci, Editura Humanitas lansează „Tezaurul României de la Moscova, Inventarul unei istorii de o sută de ani”, o carte importantă, cea mai amplă publicată până acum pe acest subiect.

12
/12
/16

“Astăzi sunt 33 de ani de când tata a plecat puțin... A iubit România din tot sufletul lui. A iubit și a crezut în acest popor. Tare a vrut ca acest neam să fie liber, sănătos, prosper și fericit! Fie ca într o zi dorința lui să se îndeplinească. Mulțumesc tuturor ce vor înălța un gând pentru sufletul lui.” – Oana Pellea.

10
/12
/16

In pragul verii si al Zilei Copilului, pe 27 mai, Sala Palatului se va transforma intr-un regat de gheata. Alaturi de solisti, orchestra si cor, copiii si adultii vor pleca intr-o aventura de neuitat pentru a aduce vara inapoi, odata cu premiera productiei originale Disney „Regatul de gheata”.