Concert Extraordinar de Paşte, în Parcul Titan – Parcul Artelor
https://www.ziarulmetropolis.ro/concert-extraordinar-de-paste-in-parcul-titan-parcul-artelor/

Primăria Sectorului 3 organizează prin Centrul Cultural Casa Artelor primul eveniment în aer liber, de mare amploare din 2014. Cetăţenii sectorului 3 şi nu numai sunt invitaţi, în 13 aprilie, ora 20,00, în Duminica Floriilor, în Parcul Titan – Parcul Artelor la întâlnirea cu muzica sacră pascală.

Un articol de Ziarul Metropolis|11 aprilie 2014

CONCERTUL EXTRAORDINAR  DE PAȘTE  are loc în locaţia binecunoscută, pe scena amplasată pe malul lacului şi  este conceptul  care  uneşte peste 400 de artişti  într-o zi specială de sărbătoare.

Pentru că în acest an Biserica Ortodoxă şi cea Catolică sărbătoresc la aceeaşi dată  Învierea Domnului, evenimentul nostru uneşte într-un spectacol mare, muzica religioasă ortodoxă, catolică  precum şi a altor confesiuni.

CONCERTUL EXTRAORDINAR  DE PAȘTE  prezintă pentru prima dată în Parcul Titan –Parcul Artelor piese din muzica sacră din marea creaţie universală semnate de J.S.Bach,  W.A.Mozart, A. Vivaldi, precum şi  piese muzicale religioase create de compozitori români precum  E.Humulescu,  P. Constantinescu şi mulţi alţii.

Ele vor fi dăruite publicului în interpretarea  de excepţie a soliştilor Irina Iordăchescu, Marcel Pavel, Vlad Miriţă şi Mediana Vlad acompaniaţi de Corul Catedralei  Sfântul Iosif, Orchestra Viv`Arte şi Corul Amicus, dirijor orchestră Tiberiu Oprea, dirijorul corului Dan Jinga.

În Parcul Titan-Parcul Artelor se va deschide şi Expoziţia de Icoane pe Sticlă şi pictură cu tematică pascală, lucrările fiind realizate de copiii de la atelierul de arte plastice din cadrul programul socio-educativ Pepiniera de Talente, dezvoltat în şcolile din sectorul 3, ediţia a doua.

Concert

Conceptul şi regia  evenimentului sunt semnate de Alice Barb-director Centrul Cultural Casa Artelor.

CONCERTUL EXTRAORDINAR  DE  PAȘTE   deschide noua stagiune 2014 a programelor şi evenimentelor culturale în aer liber,  oferite de Primăria Sectorului 3 şi organizate de Centrul Cultural Casa Artelor, sub marca : CREATIVITATE, ELEGANŢĂ, PERFORMANŢĂ.

Vă invităm să ne bucurăm împreună de muzica sacră pascală şi să ne umplem sufletele de lumină.

Concert

TESTIMONIAL ALICE BARB

„ A venit primăvara. E timpul să ne revedem în Parcul Titan-Parcul Artelor. Primăria Sectorului 3 organizează prin Centrul Cultural Casa Artelor  primul eveniment în aer liber pentru cetăţenii din sectorul 3 şi de ce nu, pentru toţi bucureştenii dornici să petreacă o seară frumoasă într-o duminică specială, aşa cum este cea a Floriilor.

Vă aşteptăm cu drag, în 13 aprilie, începând cu ora 20,00 la Concertul Extraordinar de Paște, un concept unic, unde se reuneşte muzica sacră a religiilor ortodoxă, catolică şi neoprotestantă.

Irina Iordăchescu, Marcel Pavel,  Vlad Miriţă şi Mediana Vlad,  alături de Corul Catedralei  Sfântul Iosif, Corul Viv`Arte, Corul Amicus, dirijori Tiberiu Oprea  şi Dan Jinga vor oferi publicului un regal de muzică pascală  şi bucurie spirituală.

M-am gândit să propun acest spectacol, ţinând cont că  trăim o perioadă specială aşa cum este cea premergătoare Marii Sărbători a Învierii Domnului, iar Concertul Extraordinar de Paști se doreşte nu numai o seară de muzică specială ci şi un mesaj pe care Primăria Sectorului 3 şi Centrul Cultural Casa Artelor îl transmit tuturor cetăţenilor de : bucurie şi comunicare prin artă, de pace şi toleranţă. Vă invit să ne bucurăm împreună de muzica sacră pascală şi să ne umplem sufletele de lumină”

Alice Barb, director Centrul Cultural Casa Artelor

Foto cu Alice Barb şi Concert Extraordinar de Paşte – Centrul Cultural Casa Artelor

04
/10
/16

În Sala Mare a Institutului Cultural Român din București, a avut loc, marţi 4 octombrie, dezbaterea „Recuperarea memoriei: casa George Enescu de la Mihăileni", organizată în cadrul Colocviilor „Oamenii Timpului". Printre participanşi s-au numărat şi violonistul Alexandru Tomescu, care a declarat că „La Mihăileni, urmează să fie organizată o academie de muzică și de arte vizuale care să fie o rampă de lansare pentru viitoarele talente ale României."

04
/10
/16

Opera Naţională Bucureşti deschide noua stagiune cu cu două spectacole excepţionale: Gala Extraordinară de Operă (vineri 14 octombrie, de la ora 19:00) şi Gala Extraordinară de Balet (duminică 16 octombrie, de la ora 19:00). Biletele au fost puse în vânzare de astăzi, 4 octombrie, de la ora 11:00, atât la casa de bilete, cât şi în sistemul online.

03
/10
/16

Compozitorul și dirijorul român Vladimir Cosma și Orchestra Română de Tineret vor susține un concert extraordinar la Palais des Congrès de Paris, duminică, 9 octombrie 2016, de la ora 17.00. Evenimentul din capitala franceză este debutul turneului desfășurat până la 17 februarie 2017 în Franța și Elveția, marcând 50 de ani de succes artistic al marelui muzician.

30
/09
/16

Deja de tradiţie în viaţa muzicală românească, Turneul Internaţional „DUELUL VIORILOR” își continuă extraordinarul traseu. În acest an, după ce în perioada 4-15 octombrie vor străbate țara, cei trei muzicieni, violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail vor ajunge la 2 decembrie pe una dintre cele mai prestigioase scene ale lumii: Carnegie Hall din New York.

29
/09
/16

Din 1 octombrie și până în 31 octombrie, “Ascultă 5 minute de muzica clasica” în spaţii neconvenţionale - hipermarketuri, mall-uri, librării, muzee - graţie unui proiect Radio România Muzical, unicul post românesc dedicat exclusiv muzicii clasice şi de jazz. Din 10 octombrie până la finalul anului școlar, „Ascultă 5 minute de muzică clasică” din nou, și în școlile din România.

26
/09
/16

Seria concertelor Twin Arts continuă în această toamnă cu 5 concerte ce se anunță spectaculoase. Primul invitat este maestrul tunisian al oud-ului, Dhafer Youssef, care se întoarce în România într-o formulă nouă, alături de care își va prezenta proaspătul disc Diwan of beauty and odd, scos pe piață în data de 16 septembrie.

26
/09
/16

Decesul prematur al îndrăgitului muzician şi actor Ioan Gyuri Pascu a întristat comunitatea artistică românească. “A fost un artist care semăna numai cu el însuși” - Dorel Vișan, „Era un om special, un artist aparte. Avea un suflet de copil (...)” – Monica Anghel, „Rămas bun, prietene. Dumnezeu să te odihnească în pace” - George Ivașcu. Ioan Gyuri Pascu a murit în această dimineață, la vârsta de 55 de ani, în urma unui stop cardiorespirator.

26
/09
/16

Ediția 2016 a Concursului Internațional "George Enescu" s-a încheiat duminică seara, la Ateneul Român, cu finala Secțiunii de Pian câștigată de tânăra solistă de 23 de ani Victoria Vassilenko (Bulgaria). Printre câştigători s-au aflat tineri soliști din Coreea de Sud, SUA, China, Italia și Bulgaria

26
/09
/16

Actorul Ioan Gyuri Pascu, fost membru al trupei Divertis, a murit, în această dimineaţă, la vârsta de 55 de ani, în urma unui infarct. Actorul se retrăsese din viaţa artistică din cauza problemelor de sănătate.

23
/09
/16

În avanpremiera deschiderii stagiunii 2016-2017 a Orchestrelor și Corurilor Radio România, pe 7 octombrie, de la ora 19:00, pe scena Sălii Radio din București, Societatea Română de Radiodifuziune, Orchestrele și Corurile Radio România, creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București și Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură prezintă Gala Aniversară „LEONTINA VĂDUVA 30”.

23
/09
/16

Publicul bucureştean e invitat să descopere arta viitorului, între 28 septembrie şi 1 octombrie. Peste 60 de artişti din 8 ţări vor fi prezenți pe scenele de la Cinema Elvira Popescu, The Ark, ARCUB Gabroveni, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi Muzeul Naţional George Enescu pentru 4 seri de spectacole inedite.

21
/09
/16

“Poezia este doar dovada vieţii. Dacă viaţa arde bine, poezia este cenuşa.” - Leonard Cohen. Unul dintre cei mai iubiţi şi aclamaţi artişti ai momentului împlineşte, astăzi, 82 de ani.

20
/09
/16

Violonista Gyehee Kimdin Coreea de Sud, în vârstă de 23 de ani, a câștigat Premiul I al Secțiunii Vioară a Concursului Internațional George Enescu 2016, la sfârșitul unei Finale în care a interpretat Concertul pentru vioară în Re Major op.35 de Ceaikovski, acompaniată de Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta dirijorului Christoph Poppen.