Concert HOSPICE Casa Sperantei – muzică și fapte bune pe scena Ateneului
https://www.ziarulmetropolis.ro/concert-hospice-casa-sperantei-muzica-si-fapte-bune-pe-scena-ateneului/

Pe 3 noiembrie, HOSPICE Casa Speranţei vă propune o seară de muzică şi fapte bune în beneficiul copiilor şi al adulţilor care înfruntă un diagnostic incurabil Trei grupuri vocale extraordinare şi artişti care susţin cauza îngrijirii paliative vor urca pe scena Ateneului Român pentru a oferi Timp pentru Viaţă pacienţilor îngrijiţi de HOSPICE Casa Speranţei.

Un articol de Petre Ivan|26 octombrie 2018

Anatoly, Blue Noise și Brio Sonores vor susține un spectacol a capella ce va traversa stiluri surprinzătoare: pop-operă, jazz, pop-rock, pop, jazz și contemporan. Cele trei grupuri sunt cunoscute și îndrăgite pentru vocile fenomenale și stilul non-conformist pe care îl abordează. De asemenea, Doru Todoruț și Liviu Teodorescu, invitații speciali, vor susține două momente-surpriză alături de pacienți HOSPICE.

“Timp pentru Viață este mai mult decât un concert, este o poveste despre bucurie, fapte bune și muzică de calitate, spusă în atmosferă special pe scena Ateneului Român, Mulțumim artiștilor și prietenilor care ni s-au alăturat în demersul nostru de a face fiecare clipă să conteze, pentru că fiecare bilet cumpărat înseamnă bucurie și sprijin pentru pacienții noștri”, a declarat Mirela Nemțanu, director executiv al HOSPICE Casa Speranței.HOSPICE

Biletele pot fi cumpărate de pe site-ul HOSPICE sau de pe Eventim.ro. Toate fondurile obținute din vânzarea de bilete sunt dedicate asigurării de servicii gratuite copiilor și adulților care înfruntă o boală incurabilă.

Mai mult, dacă adaugi în coșul de cumpărături „Un bilet pentru un pacient”, poți oferi unui copil sau adult de la HOSPICE șansa de a fi în sală la acest concert. Pentru un pacient care înfruntă un diagnostic greu, o seară memorabilă la Ateneul Român poate înseamna cea mai mare bucurie în perioada grea prin care trece. Cumpărând un bilet în plus, vei oferi mai mult decât un cadou: îi vei oferi unui pacient o seară de terapie prin muzică și îi vei reda speranța că se poate bucura de fiecare clipă.

Despre HOSPICE Casa Speranței

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip.

Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 26 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 22.000 de copii și adulți cu boli incurabile.

HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.

Poți sprijini pacienții HOSPICE și cauza îngrijirii paliative cu o donație ( https://www.hospice.ro/doneaza/ ). Pentru mai multe informații, accesați www.hospice.ro. Ne găsiți pe Facebook și pe Instagram , iar pe Youtube puteți afla povestea HOSPICE și istoria îngrijirii paliative în România.

Foto: HOSPICE – facebook

30
/08
/23

Timp de 29 de zile, publicul este așteptat să se bucure de o nouă ediție a Festivalului Enescu, fie că asistă în sălile de concerte sau urmărește transmisiile de la Televiziunea Română sau de pe site-ul FestivalEnescu.ro. O lume întreagă este invitată să descopere o ediție a cărei temă este ”Generozitatea prin muzică”.

30
/08
/23

Asociația FRUI VITA te invită să te alături unei experiențe muzicale și culturale unice în cadrul evenimentului „Dor de Doină", care va avea loc pe data de 30 septembrie, începând cu ora 18:00, la Grădina Monteoru din București; ocazie care va marca și lansarea manualului digital, pe care tinerii îl vor putea utiliza pentru a explora doina în propriul ritm.

24
/08
/23

După primele 11 zile la Brașov, Codlea, Feldioara, Bran și Râșnov, Festivalul de Film și Istorii (13 – 27 august 2023) continuă încă 4 zile la Râșnov cu un program de calitate cu multe proiecţii de film, dezbateri pornind de la tema „Radicalizare”, concerte, ateliere interactive și momente speciale.

24
/08
/23

Două zile de muzică energică, concerte și activări i-au electrizat pe spectatorii care au participat la festivalul Summer in the City care a avut loc în incinta Romexpo. Zeci de mii de fani ai muzicii de calitate au venit într-un număr mare în cele două zile ale festivalului să îl revadă la București, pe Robbie Williams, unul dintre cei mai mari entertaineri ai momentului, pe showman-ul Jason Derulo, dar și artiști tineri și talentați: Abby Roberts, Calum Scott, Editors, Nicole Cherry, Mario Fresh, DJ Orkun și DJ Riche.

24
/08
/23

Festivalul de Artă „Film în Sat”, cel mai mare eveniment cultural din mediul rural, care la începutul lunii august a strâns peste 10.000 de spectatori în stațiunea turistică Peștișani (Gorj), ajunge pentru prima dată în comuna Cernătești (Dolj), în perioada 25-27 august.

22
/08
/23

Gala Salbek Opera Festival va avea loc duminică, 27 august, de la ora 20:00, în Piața Primăriei din Arad, cu Orchestra Filarmonicii din Arad, dirijată de David Crescenzi, soliştii Ruxandra Donose, Ramón Vargas, Leontina Văduva şi o parte dintre cursanţii Salbek Opera Masterclass 2023.

21
/08
/23

LECTURĂ În așteptarea ediției din 2023 a Festivalului Internațional George Enescu, Ziarul Metropolis vă invită să redescoperiți două spirite strălucite ale secolului XX, conștiente de direcția în care se îndreaptă arta.

21
/08
/23

Organistul Eduard Antal va interpreta un aranjament inedit al celebrei Bohemian Rapsody, hitul trupei Queen din 1975 , pe orga din Biserica Neagră din Brașov, sâmbătă, 26 august, de la ora 18:00, în cadrul stagiunii Organ Nights.Programul concertului conține și alte lucrări scrise pentru ”Regina instrumentelor” compuse de Joseph Rheinberger, Maurice Duruflé, Jean Langlais sau Rachmaninov.