Concert Johann Sebastian Bach, la Ateneul Român
https://www.ziarulmetropolis.ro/concert-johann-sebastian-bach-la-ateneul-roman/

Miercuri, 4 Martie, în Sala Mare a Ateneului Român, la orele 19.00, Corul Filarmonicii „George Enescu”, dirijat de Iosif Ion Prunner, şi pianistul Andrei Licareţ vor susţine un concert cu un program alcătuit din lucrări de Johann Sebastian Bach.

Un articol de Liliana Matei|3 martie 2015

„Se continuă programul început în tomnă, în luna octombrie 2014, Integrala motetelor lui Johann Sebastian Bach şi suite franceze de acelaşi compozitor. Am dorit să interpretăm toate motetele de Bach, în versiunea cu orgă (la orga Verona Maier). Considerăm că aceste motete și suite il prezintă pecompozitor în complexitatea sa. Verona Maier este o veche colaboratoare de-a noastră, iar Andrei Licareț un pianist excelent, care lucrează pentru a treia stagiune cu Corul Filarmonicii George Enescu”, a declarat dirijorul Iosif Ion Prunner.

„În România, Corului Filarmonicii „George Enescu” a fost primul ansamblu care a interpretat motetele lui Johann Sebastian Bach, inițial într-o formulă fără instrumente. De data aceasta ne-am propus să subliniem apropierea de muzica instrumentală barocă. În acest context, prezența orgii, dar și o anumită manieră de abordare a acestor lucrări, vor evidenția ideea noastră’, a subliniat maestrul Iosif Ion Prunner, dirijorul Corului Filarmonicii „George Enescu”.

Program:

Johann Sebastian Bach

Motetul nr. 3, Jesu, meine Freude, BWV 227
Suita franceză nr. 1, în re minor, BWV 812
Suita franceză nr. 6, în mi major, BWV 817
Motetul nr. 1, Singet dem Herrn ein neues Lied, BWV 225

21
/07
/20

Seara de deschidere cu Violoncellissimo a inaugurat cu succes pe 15 iulie Festivalul Internațional "Vara Magică", care a pus deja în vânzare biletele pentru toate concertele ce se vor desfăşura în fiecare miercuri şi joi, în Curtea Ateneului Român, până pe 27 august. În caz de condiţii meteo nefavorabile, concertele de miercuri şi joi vor fi reprogramate în cursul serii de vineri.

19
/07
/20

OAMENII MUZICII Pe 11 iulie 1937, la doar 38 de ani, murea la Hollywood cel care a marcat fundamental muzica clasică și cea de jazz din secolul XX, George Gershwin. Muzica lui este și astăzi la fel de proaspătă și incitantă ca acum un secol, iar opera „Porgy and Bess” dar și multe cântece ale sale sunt nelipsite din repertoriul actual.

16
/07
/20

Trupa byron revine la Sibiu pe 18 iulie pentru un concert acustic pe terasa Joyme Pub (Calea Dumbrăvii, 28-32). Se vor auzi atât piese de pe cel mai recent album al trupei – „Nouă”, lansat în toamna lui 2019 – dar și cântece pe care n-o să te abții să le fredonezi: „Cu capul în nori”, „Granița-n raniță”, „Masa pentru doi”, „Anima” sau ”Perfect”.

16
/07
/20

Opera Națională București, instituție publică de cultură aflată în subordinea Ministerului Culturii, în parteneriat cu Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” au din nou onoarea și bucuria de a fi alături de publicul drag printr-o serie de concerte în aer liber intitulate „Seri de Operă Estivale”. Accesul la concerte se va realiza cu minim o oră înaintea evenimentului, în condiții de siguranță și respectând normele în vigoare în contextul actual al pandemiei cu virusul COVID-19.

02
/07
/20

OAMENII MUZICII Pe 17 iunie 1882 se năștea în Rusia cel care avea să devină marele compozitor modernist și neoclasic al secolului XX, Igor Stravinski (1882-1971). În 89 de ani de viață a fost martorul a două Războaie Mondiale dar și al unor revoluții sociale, culturale și muzicale fără precedent, el însuși devenind unul dintre uriașii muzicii secolului trecut.

28
/06
/20

Vești bune pentru industria muzicală și nu numai: cea de-a cincea ediție a Mastering The Music Business, primul și cel mai mare eveniment organizat în România pe teme de industrie muzicală, va avea loc în perioada 29 - 31 iulie într-un nou format.