Concertele Enescu, transmise în direct la TVR
https://www.ziarulmetropolis.ro/concertele-enescu-transmise-in-direct-la-tvr/

TVR vă invită să vă bucuraţi de magia concertelor transmise în direct. Pe 5 septembrie, de la ora 19.30, a fost difuzat concertul Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii din Berlin. Marţi, 10 septembrie , de la ora 20.00 – transmisiune TVR 3 în simulcast cu TRINITAS TV, în direct de la Sala Palatului: concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret.

Un articol de Petre Ivan|6 septembrie 2019

Iată programul transmisiunilor viitoare

Marţi, 10 septembrie , ora 20.00 – transmisiune TVR 3 în simulcast cu TRINITAS TV, în direct de la Sala Palatului: concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret, dirijor Michael Sanderling.

În program:

  • György Ligeti – Concertul românesc ,
  • Brahms/Schoenberg – Cvartetul cu pian nr. 1 op. 25 în sol minor.

Miercuri, 11 septembrie, ora 20.00 – transmisiune TVR 3  în simulcast cu TRINITAS TV, în direct de la Sala Palatului: concertul susţinut de Orchestra Simfonică Academică de Stat „Evgheni Svetlanov” din Rusia. Dirijor Vladimir Jurowski. Solistă pianista Alexandra Silocea.

În program:

  • Aleksei Retinsky – De profundis,
  • Dmitri Şostakovici – Concertul nr. 2 op. 102 în Fa major pentru pian şi orchestră,
  • George Enescu – Simfonia a II-a op. 17 în La major.

Joi, 12 septembrie, ora 19.30 – transmisiune directă TVR 3 de la Sala Palatului: concertul susţinut de Orchestra Simfonică Academică de Stat „Evgheni Svetlanov” din Rusia. Dirijor Gabriel Bebeşelea. Solist violonistul Ray Chen.

În program:

·         George Enescu – Pastorala-fantezie,

·         Erich Korngold – Concertul op. 35 în Re major pentru vioară şi orchestră,

  • Piotr Ilici Ceaikovski – Simfonia Manfred.

 Duminică 15 septembrie , ora 22.30 – transmisiune TVR 3 în simulcast cu TRINITAS TV, în direct de la Ateneul Român: concertul susţinut de Orchestra Barocă din Freiburg şi Corul Zürcher Sing-Akademie. Dirijor René Jacobs. Solişti: soprana Polina Pasztircsak, altista Sophie Harmsen, tenorul Maximilian Schmitt şi baritonul Johannes Weisser.

În program: Ludwig van Beethoven – Missa solemnis op. 124 în Re major.

 Miercuri, 18 septembrie, ora 20.00 – transmisiune TVR 3 în simulcast cu TRINITAS TV, în direct de la Sala Palatului: concertul susţinut de Orchestra Filarmonicii din Sankt Petersburg, dirijor Yuri Temirkanov. Solist pianistul Nelsons Freire.

În program:

  • Ludwig van Beethoven – Concertul nr. 4 op. 58 în Sol major pentru pian şi orchestră,
  • Gustav Mahler – Simfonia I în Re major „Titanul”.

 Duminică, 22 septembrie, ora 19.30 – transmisiune în simulcast TVR 1, TVR 3 şi TRINITAS TV, în direct de la Sala Palatului: concertul de închidere a festivalului, susţinut de Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam, dirijor Tugan Sokhiev.

În program:

  • Johannes Brahms – Variaţiuni op. 56 pe o temă de Haydn,
  • George Enescu – Uvertura de concert op. 32 pe teme populare româneşti
  • Piotr Ilici Ceaikovski – Simfonia I op. 13 în sol minor, „Visuri de iarnă”.

Festivalul Internaţional George Enescu 2019 se desfăşoară în perioada 31 august – 22 septembrie 2019. Trinitas TV este Broadcaster Oficial  al Festivalului, iar Televiziunea Română este Partener Media Principal.

Link : www.tvr.ro/festivalulgeorgeenescu
 
Foto: Concertele Enescu – tvr.ro
05
/05
/22

Peste 100 de tineri muzicieni din 32 de țări s-au înscris la a XVIII-a ediție a Concursului Internațional George Enescu la cele patru secțiuni dedicate: violoncel, vioară, pian și compoziție. Concurenții declarați eligibili prin respectarea condițiilor impuse de regulament vor participa la etapa online. Pentru prima oară în istoria Concursului, concurenții înscriși la vioară, violoncel și pian care vor trece de etapa online vor ajunge direct în Semifinală.

03
/05
/22

Pe 12 și 13 mai, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Valentin Doni, prezintă publicului „În lumina evocării-George Enescu” de Ulpiu Vlad, „Fantezia scoţiană, în mi bemol major, pentru vioară şi orchestră, op. 46” de Max Bruch, cu violonistul Gabriel Croitoru în ipostază solistică, și „Variaţiunile Enigma, op. 36” de Edward Elgar.

02
/05
/22

Duminică, 8 mai 2022, la ora 19.00, pe scena Ateneului Român, în cadrul CellEAST Festival 2022, va avea loc un recital susținut de profesorii invitați în cadrul festivalului și la cursurile de măiestrie Future CellEAST și MiniCellos, violonceliștii Andrei Ioniță, Denis Severin, Valentin Răduțiu, Răzvan Suma, Ștefan Cazacu, Mircea Marian, Marin Cazacu, Atanas Krastev, Dragan […]

20
/04
/22

EUROPAfest deschide ediția cu nr. 29 în prima zi din iulie cu un eveniment de excepție Opening Gala Concert. Protagoniștii serii vor fi PETER AUTSCHBACH - chitară și SAMIRA SAYGILI – voce, câștigătorii „Deutscher Rock und Pop Preis“, eveniment considerat Oscarul muzical al Europei. Alături de artiștii germani vor evolua trupe din SUA și Italia.

18
/04
/22

În cadrul celebrării a 30 de ani de relații diplomatice între Republica Kazahstan și România, în data de 3 mai 2022, ora 19:00, va avea loc pe scena Operei Naționale București concertul „Muzica Marii Stepe – Uly Dala Sazy” susținut de către Orchestra Academică de Stat Folclor și Etnografie "Otyrar Sazy", cu suportul Ambasadei Republicii Kazahstan în România.

18
/04
/22

Așa cum și-au obișnuit publicul meloman, Orchestrele și Corurile Radio România propun în fiecare an, în apropierea Paștelui, un concert deosebit cu un repertoriu axat în special pe o tematică religioasă, o seară muzicală a cărei emoție este o pregătire în sine pentru sărbătoarea pascală.

18
/04
/22

Săptămâna viitoare, vă invităm să urmăriți spectacolele de operă „Cavalleria Rusticana & Pagliacci” de Pietro Mascagni și Ruggero Leoncavallo, „Norma” de Vincenzo Bellini, recitalul de foaier „Note de primăvară” și spectacolul de balet „Giselle” de Adolphe Charles Adam, toate făcând parte din repertoriul actual al operei bucureștene.

18
/04
/22

Centrul Național de Artă “Tinerimea Română” invită publicul în zilele de 5 și 6 mai de la ora 19.00 la Sala Mare a Palatului Național al Copiilor din București la o întâlnire de sărbătoare cu obiceiul, muzica, dansul și autenticul costum tradițional românesc, ansamblul folcloric “Cununa Carpaților”având ca invitaţi și viitorii performeri ale spectaculoaselor dansuri românești, elevi ai liceului de coregrafie Floria Capsali din București.