Concurs „Cel mai bun blog de carte din România” #2016, ediția I
https://www.ziarulmetropolis.ro/concurs-cel-mai-bun-blog-de-carte-din-romania-2016-editia-i/

Pe an ce trece, influenţa online-ului în promovarea culturii creşte. O simplă recenzie pe un blog cu vizibilitate sau câteva share-uri pot schimba destinul unui titlu şi automat al unui autor. Anul acesta, Hyperlitaratura organizează concursul „Cel mai bun blog de carte din România”. 

Un articol de Liliana Matei|17 mai 2016

În semn de apreciere față de acești promoteri culturali a căror importanță este de multe ori neglijată, Hyperliteratura.ro pornește un concurs, gândit să aibă loc anual, la care să participe bloggerii care citesc mult și mai ales spun și altora mai departe despre cărțile pe care le-au lecturat.

Desfășurarea concursului:

1. 02-20 mai: perioada de înscriere a blogurilor în concurs

2. 22-24 mai: perioada de selecție a celor mai bune 10 proiecte

(de către echipa Hyperliteratura)

25 mai: anunțarea proiectelor finale

3. 26–28 mai, jurizarea proiectelor finale de către juriul concursului

4. 30 mai: anunțarea câștigătorilor (primele trei bloguri votate)

 

Înscrierea proiectelor în concurs
(Termen limită: 20 mai)
Pentru a-ți înscrie blogul în concurs, tot ce ai de făcut este să trimiți un e-mail pe hyperliteratura at yahoo dot com, până pe 20 mai, în care să spui cine ești (numele real), de când ai deschis blogul, o scurtă descriere a lui și link-urile aferente proiectului tău (link la blog și pagini Social Media, dacă există).
Condiții de participare
1. Pot participa la concurs doar blogurile care au conținut despre cărți (recenzii, recomandări de carte, articole de promovarea a anumitor titluri șamd), nu bloguri doar de creații personale.
2. Pot participa doar blogurile personale, nu bloguri colective, cu mai mulți autori, sau reviste literare online.
În maximum 48 de ore vei primi un răspuns din partea pentru confirmarea înscrierii în concurs, iar blogul va fi ulterior afișat pe lista proiectelor înscrise, pe site-ul Hyperliteratura.ro.

 

Selecția celor mai bune 10 proiecte
(22 – 24 mai)
Între 22 și 24 mai, echipa Hyperliteratura (formată din Andrei Ruse, scriitor, promoter cultural și directorul Hyperliteratura, Alexandra-Georgiana Andrei, PR Hyperliteratura, Ioana Vighi, Content Manager Hyperliteratura, și Tibi Oprea, Assistant Manager Hyperliteratura) va selecta cele mai bune 10 proiecte din totalul blogurilor înscrise și va anunța pe data de 25 mai lista finaliștilor.
În procesul de selecție, echipa Hyperliteratura.ro va ține cont de frecvența articolelor postate pe bloguri, dar și de calitatea scrisului lor, de interacțiunea cu publicul, design (atât al blogului, cât și al materialelor de pe el, dacă sunt bine organizate ca informație, dacă au foto originale și calitative șamd), funcționalitate (dacă blogul este responsive și poate fi accesat ușor și de pe mobil ș.a.), vizibilitatea în Social Media (pagini de Facebook, Twitter, Google+, Instagram ș.a.), și nu în ultimul rând aspectul inovator al fiecărui blog în parte (materiale video, înregistrări, foto-fragmente din cărți ș.a.)

 

Jurizarea celor mai bune 10 proiecte și anunțarea câștigătorilor
(26 – 30 mai)
Între 26 și 28 mai, proiectele finaliste vor fi notate de juriul concursului cu note de la 10 la 1, în funcție de preferințele lor, de la cele care le plac cel mai mult la cele care nu le plac deloc.
Juriul este format din șase oameni, specializați în promovarea de carte sau a diferite proiecte culturale, inițiatori a nenumărate campanii culturale, oameni influenți care știu ce înseamnă și scrierea unui articol de impact și cum se face promovarea online:
Andrei Ruse, scriitor, director Hyperliteratura.ro

Ariel Constantinof, blogger, inițiator Trei Idei

Mario de Mezzo, manager cultural

Liviu Mihaiu, jurnalist, director Radio Guerrilla

Marius Ghilezan, jurnalist, director Bookiseala.ro

Vlad Tăușance, poet, specialist comunicare
Pe data de 30 mai, echipa Hyperliteratura.ro va face media notelor date de juriu fiecărui proiect finalist și va prezenta top 3 al celor mai bune bloguri de carte din România din 2016.
Câștigătorul (primul loc) va primi un pachet de 10 cărți selectate de echipa Hyperliteratura și va beneficia de promovarea blogului său și a articolelor sale pe revista Hyperliteratura.

27
/05
/22

Marți 12 aprilie 2022, ora 12.12, a avut loc lansarea Antologiei lirice „Orașul. Amintire și uitare” (Editura Neuma) a Filialei București-Poezie a Uniunii Scriitorilor, la Muzeul Național al Literaturii Române din București.

22
/05
/22

„Se estimează că un procent cuprins între 62 și 70% din populația generală se îndoiește într-un moment sau altul din carieră de legitimitatea statutului sau succesului”, afirma psiholoaga cliniciană Pauline Rose Clance în prima parte a anilor `80, când a început să studieze sindromul impostorului.

19
/05
/22

Asociația Bloc Zero a lansat primul număr al revistei de bandă desenată documentară POC!

10
/05
/22

După doi ani (2020 şi 2021), în care Premiile au fost acordate online și transmise în direct pe pagina de Facebook a revistei (cu laureaţii şi membrii juriului intervenind doar în faţa camerelor video), după ce, din motive de pandemie, Premiile au fost amînate din primăvară în toamnă, anul acesta revista noastră va acorda, din nou, Premiile Observator cultural la Teatrul Odeon, marţi, 17 mai, de la ora 19.00.

10
/05
/22

Salonul Internațional de Carte Bookfest, cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă, revine în peisajul evenimentelor culturale din capitală după trei ani de absență pandemică. Peste 100.000 de vizitatori sunt așteptați la ediția din acest an a Bookfest, în perioada 1-5 iunie, în Pavilionul B2 al Complexului Expozițional Romexpo.