Concurs de caricaturi împotriva Statului Islamic
https://www.ziarulmetropolis.ro/concurs-de-caricaturi-impotriva-statului-islamic/

Iranul a lansat o competiţie de caricaturi care să ironizeze gruparea militară Stat Islamic şi atrocităţile comise de aceasta, la care a invitat participanţi din întreaga lume.

Un articol de Petre Ivan|27 mai 2015

Organizatorii au declarat că au selectat lucrări care vor fi prezentate la patru centre culturale din Teheran, iar câştigătorul va fi anunţat la 31 mai. Potrivit agenţiei de stat IRNA, artiştii au fost sfătuiţi de Casa Caricaturii să se concentreze pe „crimele comise de Statul Islamic”.

Mohammad Habibi, secretarul executiv al concursului, a declarat că au fost selectate 280 de lucrări din totalul de 800 trimise, inclusiv din 40 de ţări precum Brazilia, Australia şi Indonezia.

Habibi a declarat pentru Tehran Times că la concurs au participat şi unii caricaturişti străini, care au fost însă obligaţi să călătorească sub pseudonim Concursdin cauza îngrijorărilor privind securitatea.

În zilele noastre, toată lumea ştie despre parazitul care se numeşte SI şi ce crime au comis ei împotriva umanităţii, artei şi culturii. Artiştii au datoria să ajute publicul să conştientizeze informaţiile despre acest grup participând la astfel de evenimente- Mohammad Habibi, secretarul executiv al concursului

Un concurent, artistul grafic Massoud Shoajaei Tabatabaii, a declarat pentru Press TV că acest concurs a fost organizat „pentru a dezvălui adevărata natură a Daesh” (numele persan al SI). „Daesh încearcă să se asocieze cu islamul dar în esenţă nu are nicio idee despre islam”, a afirmat el.

Finanţată de Guvernul din Teheran, Casa Caricaturii a organizat o competiţie pe tema negării Holocaustului după caricaturizarea Profetului Mahomed în revista franceză Charlie Hebdo la începutul anului.

Foto: Concurs de caricaturi împotriva Statului Islamic – facebook

26
/05
/15

Academia Motanov organizează în perioada 18 iunie – 13 iulie, la București, un atelier de artă video cu mobilul pentru liceenii din familii cu venituri modeste. Atelierul de artă video este susținut de artistul Regele IONESCU și are două întâlniri pe săptămână, luni și joi de la 11:00 la 12:30, timp de 4 săptămâni.

19
/05
/15

Statui vivante și spectacole stradale din 9 țări vor umple străzile Clujului între 22 și 24 mai, la cea de-a 8-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Experimental Man.In.Fest. Printre invitații de top ai festivalului se numără campionii mondiali ai statuilor vivante, olandezii de la Beeldje Living Statues și fostul campion european al performance-urilor de același fel, Damian McKinnon.

07
/05
/15

În perioada 8-17 mai se desfășoară cea de-a cincea ediție a Zilelor Culturii Japoneze, eveniment organizat de Centrul de Studii Româno-Japoneze ”Angela Hondru” (CSRJ-AH), împreună cu Universitatea Româno-Americană din București, Otaku Festival, Cavaler Aikido Club și HaramichiRO.

05
/05
/15

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" din Bucureşti sărbătoreşte 79 de ani de la înfiinţare printr-o serie de evenimente, între care se numără expoziţii, colocvii, recitaluri folclorice, târguri de meşteri populari, dar şi un Festival al culturii thailandeze.

24
/04
/15

Prima ediţie a Festivalului Internaţional al Lumii Spotlight a început, joi seară, în Bucureşti, locuitorii Capitalei fiind invitaţi să admire timp de trei zile diverse lucrări artistice, instalaţii, sisteme de iluminare arhitecturală şi videomapping-uri, prezentate pe Calea Victoriei, între Biblioteca Centrală Universitară şi Piaţa Naţiunilor Unite

22
/04
/15

În perioada 23-25 aprilie, Primăria Municipiului București și ARCUB le vor prezenta locuitorilor capitalei centrul orașului într-o lumină nouă. Prima ediție a Spotlight Festival le oferă bucureștenilor o experiență inedită prin transformarea uneia dintre cele mai circulate zone ale orașului într-un traseu spectaculos, în care lumina și tehnologia joacă rolurile principale.