Concurs de dramaturgie contemporană la Cluj-Napoca
https://www.ziarulmetropolis.ro/concurs-de-dramaturgie-contemporana-la-cluj/

Asociaţia JAD, în parteneriat cu Teatrul Naţional „Lucian Blaga“ din Cluj-Napoca şi Primăria Municipiului Cluj, lansează concursul de dramaturgie contemporană „Dramaturgi clujeni 2013“.

Un articol de Andrada Văsii|22 iunie 2013

Asociaţia JAD, în parteneriat cu Teatrul Naţional „Lucian Blaga“ din Cluj-Napoca şi Primăria Municipiului Cluj, lansează concursul de dramaturgie contemporană „Dramaturgi clujeni 2013“.

Această competiție vizează descoperirea şi promovarea de noi talente clujene şi punerea în scenă a unor piese nemaijucate până în prezent.

Concursul se adresează tuturor autorilor de piese de teatru, fără limite de vârstă, care îşi asumă apartenenţa la comunitatea intelectuală clujeană (oraşul Cluj-Napoca şi regiunea Cluj), fie prin rădăcini, familie, studii, meserie sau idealuri de viaţă.

Un câștigător pus în scenă la Teatrul Național

Textele sunt aşteptate, în format electronic, la adresa [email protected], în perioada 20 iunie-20 august 2013. Nu se va primi decât un singur text per autor. Alături de texte, autorii vor trimite datele la care pot fi contactaţi (adresă, telefon, email).

Evaluările anonime ale juriului vor fi făcute publice în cursul lunii octombrie, iar piesa care va întruni unanimitatea pentru marele premiu va fi jucată pe scena Teatrului Naţional, în studioul Euphorion, până la finele acestui an.

Foto credit: UNATC, spectacolul „Livada de Vișini“ (Facebook)

19
/09
/22

Iubirea, sub toate formele ei, este tema ediției cu numărul 17 a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest. Între 7 și 16 octombrie, o vom celebra în sălile de cinema din București, urmărind peste 340 de filme sosite din întreaga lume. Printre acestea, 48 de povești cu și despre iubire, vor fi prezentate sub umbrela Animate the Love – temă ilustrată în posterul ediției de artista ucraineană Oksana Kurmaz.

19
/09
/22

Din 19 septembrie, proiectul “Ascultă 5 minute de muzică clasică” revine în școlile din România. Început în 2014, “Ascultă 5 minute de muzică clasică” este program național în școlile românești, în baza unui protocol semnat între Radio România și Ministerul Educației. În ultimul an școlar, 2021-2022, la acest program au participat peste 250.000 elevi din București și alte 34 județe din țară.

19
/09
/22

Fairytale, cel mai recent film al regizorului Alexander Sokurov, și ultimul din tetralogia inspirată de cele mai controversate personaje politice ale secolului XX, va deschide cea de-a 12-a ediție a Festivalului Internațional de Film Experimental București. Luni, pe 26 septembrie, în anticiparea debutului oficial al festivalului, pelicula va avea parte de o primă întâlnire cu publicul din România, de la ora 18:30, la Cinemateca Eforie.

16
/09
/22

Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT) a anunțat primii 63 de invitați la ediția din acest an. Lista include nume cunoscute din peste 20 de țări. Alte nume vor fi publicate curând.

16
/09
/22

Sâmbătă, 17 septembrie, începând cu ora 18.00, va avea loc o întâlnire cu Gabriela Adameșteanu la Librăria Kyralina din București (Str. Biserica Amzei 10), prilejuită de apariția în limba franceză a romanului „Fontana di Trevi” la Editura Gallimard („Fontaine de Trevi”, traducere de Nicolas Cavaillès).

15
/09
/22

„Om Câine / Man and Dog”, primul lungmetraj regizat de Ștefan Constantinescu, cu Bogdan Dumitrache și Ofelia Popii în rolurile principale, intră în cinematografe din 16 septembrie, filmul fiind distribuit pe marile ecrane de microMULTILATERAL.