Concurs de fotografie în cadrul Festivalului Internaţional de Arte Noi InnerSound
https://www.ziarulmetropolis.ro/concurs-de-fotografie-in-cadrul-festivalului-international-de-arte-noi-innersound/

Cea de-a treia ediţie a Festivalul Internaţional de Arte Noi INNERSOUND (Bucureşti, 17-20 septembrie 2014), care aduce în Capitală artişti din Olanda, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Polonia sau Chile, lansează o competiţie dedicată fotografiei. Lucrările selectate vor fi expuse timp de o lună în clubul InSpayer Batiştei.

Un articol de Liliana Matei|1 august 2014

Cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional de Arte Noi INNERSOUND  îi invită pe tinerii artişti fotografi să-şi înscrie lucrările în concursul de fotografie care are loc în cadrul Festivalului.

Fotografiile selectate vor fi expuse timp de o lună, în clubul InSpayer Batiştei. Câștigătorul Locului I va beneficia de un interviu realizat de revista de artă Modernism.ro, care va publica, de asemenea, portofoliul acestuia.

Concursul de fotografie se alătură unui eveniment unic organizat de Festival : Silent Film Night (19 septembrie 2014, ArCUB), în cadrul căruia au fost selectate 9 filme de scurtmetraj mute sau de animație din țări precum SUA, Olanda, Chile și România. În competiția pentru Silent Film Night, care s-a încheiat la mijlocul lunii iulie, au intrat peste 30 de propuneri cinematografice.

Fotograful Cosmin Bumbuț, în juriu

Fotografii pot trimite organizatorilor propunerile pentru concurs până la data de 15 august 2014 prin transfer electronic (Dropbox sau Wetransfer) la adresa [email protected].

Proiectul trebuie să conțină 5 până la 8 fotografii, în format jpg, latura lungă 1000 px, rezoluție 72 DPI. Candidatura trebuie să includă un CV sau o biografie și o scurtă prezentare a proiectului.

Juriul concursului de fotografie este format din: Cosmin Bumbuț, fotograf, Gyuri Ilinca, fotograf, co-fondator Școala de Poetică Fotografică din București, Șerban Mestecăneanu , fotograf, director Salonul de Fotografie București, Lucian Muntean, fotograf și editor http://www.modernism.ro, Sabina Ulubeanu, compozitoare, fotograf, co-director al Festivalului Internațional de Arte Noi INNERSOUND.
Proiectele fotografice înscrise în concurs trebuie să aibă ca punct de pornire tema acestei ediții a Festivalului: “Vortex”.

Desprinsă din actualitatea lumii în care trăim, unde ritmul accelerat și dezvoltarea continuă sunt dominante, tema festivalului este o invitație la curaj și la inovație. Spirala ritmului accelerat în care trăim devine pentru artiști sursă de inspirație, creativitate și o cale de transmitere a emoției.

Din programul ediției din această toamnă a Festivalului Internațional de Arte Noi INNERSOUND fac parte concerte camerale, proiecte multimedia și concerte de muzică electronică. Printre invitați se numără formații precum: Mercury Quartet (Anglia), ConTempo Quartet (Irlanda), Irina Ungureanu & Riccarda Caflisch (Elveția), cvartetul de saxofoane SIGMA Project (Spania), opus.art – Cătălin Crețu & Alexandru Dan – electronics și percuție (România), Henry Vega & Jaqueline Hamelink – electronics și violoncel (Olanda), LeVant/George D.Stănciulescu – electronics, dans și visuals (România).

Despre InnerSound

Organizat în toamna fiecărui an de Asociația Opus, Festivalul Internațional de Arte Noi InnerSound oferă o nouă perspectivă asupra muzicii contemporane, îmbinând-o cu diferite arte vizuale – de la expoziții de fotografie contemporană, la scurtmetraje mute cu muzică live şi spectacole multimedia.

InnerSound reprezintă, totodată, o platformă puternică de promovare a tinerilor compozitori, instrumentişti, fotografi, artişti vizuali şi regizori, incluzând de asemenea artişti de renume internațional – Alexandru Tomescu, Henry Vega, Anat Spiegel, Dublin Sound Lab, Irina Ungureanu,   Barbara Lüneburg , Marko Ciciliani, Controllar, Matei Ioachimescu, Ana Topalovic, Gabriel Bebeşelea, Irinel Anghel, Laura Buruiană.
În primele ediții, Festivalul a reunit artiști din România, Anglia, Irlanda, Austria, Polonia, Olanda, Elveția, Spania şi Germania.

Foto: Sabina Ulubeanu

05
/07
/20

Biblioteca de New Media Art pentru Copii îi invită pe cei mici într-o aventură virtuală educativă și distractivă, care-i poartă prin toate etapele de creare a unei super animații, ajutându-i să înțeleagă, pas cu pas, cum pot deveni chiar ei, din spectatori de desene animate, creatori.

26
/06
/20

În noaptea din 27 spre 28 iunie 1916 în casa lui din Bucureşti, de pe strada Mendeleev, Ștefan Luchian trăia ultimele clipe dintr-o lungă agonie. Pe şevalet, se afla ultima lui creaţie rămasă neterminată: un chip de femeie.

09
/06
/20

Sâmbătă, 13 iunie, de Ziua Porților Deschise, Fundația Calea Victoriei vine în vizită la tine! Și aduce în dar demo-uri gratuite la cele mai îndrăgite cursuri din program, reduceri care durează un weekend întreg, lectori simpatici și o mulțime de alți oameni care au aceleași pasiuni ca tine.

03
/06
/20

Muzeul Naţional Cotroceni vine în întâmpinarea publicului pasionat de artă şi istorie, reluând din data de 2 iunie 2020 şi activitatea expoziţională. Un proiect cultural valoros, expoziția „Casa Regală a României, păstrătoare și promotoare a tradițiilor românești”, este inclus de astăzi în circuitul de vizitare al muzeului.

29
/05
/20

Cu ocazia Centenarului Paul Celan, Primăria Muncipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Ministerul Federal al Afacerilor Europene şi Internaţionale al Republicii Austria prin Forumul Cultural Austriac București și Facultatea de Litere din București, Secția Germanistică, au realizat expoziția CELAN 100 – Printre cuvinte/ Unter den Wörtern.

21
/05
/20

Eros Di Prima, arhitect și fondatorul Asociației Culturale Creative Spaces din Italia, ne vorbește despre importanța adaptării artei la schimbările actuale.