Concurs pentru liceeni: Do you speak Cinema?
https://www.ziarulmetropolis.ro/concurs-pentru-liceeni-do-you-speak-cinema/

Eşti liceean? Atunci eşti invitat să vezi filmele Cinema-Edu şi să câştigi premii. Participă la concursul „Do you speak cinema?”, arată că eşti original şi creativ şi ai şansa să îţi alegi chiar tu ce vrei să câştigi.

Un articol de Ziarul Metropolis|3 aprilie 2014

Cinema-Edu este cel mai extins proiect gratuit de educaţie cinematografică şi socială din ţară. Până la sfârşitul lunii mai, liceenii au ocazia să vizioneze săptămânal filmele Cinema-Edu.

Pentru a intra în concursul „ Do you speak Cinema?” trebuie doar să arăţi că îţi plac filmele din cadrul ediţiei a IV-a din 2014 la care ai participat împreună cu colegii ( Io e te/Eu şi tu, El bola/Bila, Arrugas/Riduri, Incendies/Incendii, Starbuck, O lacrimă de fată, Matei, copil miner, Les quatre cents coups/Cele 400 de lovituri, Les Parapluies de Cherbourg/Umbrelele din Cherbourg, La Fille du 14 juillet/Fata pe care am cunoscut-o pe 14 iulie, Le Jour des corneilles/Ziua ciorilor ). Pentru a vedea programul filmelor intră aici.

Cinema-Edu afis

Do you speak Cinema?

Conceptul concursului este unul simplu. Trebuie să arăţi că stăpâneşti limbajul cinematografic. Fie că îţi place să scrii, fie că eşti talentat la desen sau eşti pasionat de fotografie, acesta este concursul potrivit pentru tine.

Ce trebuie să faci?

Trimite un text (maxim 500 de cuvinte) sau o fotografie/desen ( însoţite de o scurtă descriere) despre unul din filmele din lista de mai sus, care te-a inspirat cel mai mult. Trimite materialul pe adresa [email protected]. Acesta o să apară pe pagina de facebook Cinema-Edu în albumul Concurs „ Do you speak Cinema?”. Cel care are cel mai popular material şi strânge cele mai multe like-uri va putea să îşi aleagă premiul dorit. Restul premiilor vor fi acordate prin tragere la sorţi.

Perioada de desfăşurare: 24 martie- 20 mai

Ce premii poţi câştiga:

– pachete cu produse AVON pentru El şi EA în valoare de 200 ron.

– un abonament la Decât o Revistă

– 3 abonamente de cinci intrări gratuite la film la Cinema Elvira Popescu

– două certificate care scutesc taxa de înscriere la orice tip de examen de limba engleză Cambridge, organizat de centrul European Examinations Centre (EEC). European Examinations Centre este o instituţie autorizată de prestigioasa  Cambridge English, să furnizeze în România examenele de certificare a cunoştintelor lingvistice pentru limba engleză.

– 10 simulări de competenţe digitale ECDL(European Computer Driving Licence)

– 5 serii de înscriere generale unice ECDL valabile pentru orice tip de certificare ECDL, prin care vă înscrieţi gratuit în programul de certificare ECDL, la orice examen şi oricând. European Computer Driving Licence este cel mai răspândit program de certificare a competenţelor digitale, recunoscut în 150 de ţări. Mai multe detalii, aici.

Cinema-Edu se defăşoară în Bucureşti, Toplița, Corabia, Timișoara, Caracal, Moinești, Moreni, Târgoviște, Slobozia, Ardud, Râşnov şi Slatina. Aşadar dacă locuieşti într-una din aceste localităţi, aşteptăm să te înscrii. Echipa Cinema-Edu îţi urează vizionare plăcută şi mult succes! Găseşte-ţi inspiraţia şi răspunde la întrebarea „ Do you speak Cinema?” prin cuvinte sau imagini!

Înainte de înscriere vă rugăm să consultaţi regulamentul afişat pe site-ul www.cinema-edu.ro .

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.

24
/09
/21

Festivalul KINOdiseea aduce pe marele ecran filme despre protejarea mediului, relațiile dintre copii și părinți, curaj și empatie, la Cinema Gloria și Cinema Eforie.