Concursul Enescu, gratuit pe un ecran amplasat în fața Ateneului
https://www.ziarulmetropolis.ro/concursul-enescu-gratuit-pe-un-ecran-amplasat-in-fata-ateneului/

Din 16 septembrie, publicul care nu a reuşit să îşi rezerve un loc în sala Ateneului Român se va putea bucura de concertele Semifinalelor, Finalelor de Vioară, Pian şi Violoncel, precum şi de un recital extraordinar din cadrul Concursului Enescu într-o transmisie live pe un ecran în faţa Ateneului. Sunt disponibile 100 de locuri pe scaune

Un articol de Petre Ivan|15 septembrie 2014

Cele mai frumoase concerte și recitaluri din cadrul ediției 2014 a Concursului Internațional “George Enescu”, care are loc până pe 27 septembrie la București, vor putea fi urmărite live pe un ecran amplasat în fața Ateneului Român.

Începând cu data de 16 septembrie, pe ecranul din fața Ateneului vor fi transmise în direct evoluțiile tinerilor artiști care au fost aleși de juriu pentru a intra în Semifinalele Concursului Enescu practic, o serie de recitaluri în toată regula, cu un repretoriu care include și lucrări de George Enescu.

De asemenea, publicul se va putea bucura în direct de evoluțiile concurenților care vor intra în Finalele secțiunilor de Vioară, Violoncel și Pian, unde vor susține concerte alături de Orchestra Filarmonicii “George Enescu”.

Un moment special pe care iubitorii de muzică clasică îl pot trăi în timp real chiar dacă nu se află în sala de concert va fi desemenarea câștigătorilor acestei ediții a Concursul Enescu Concursului Enescu care se întâmplă chiar la încheierea concertelor din Finale, după o scurtă pauză.

Este momentul culminat al Concursului Enescu, cel când sunt desemnate numele de mâine din muzica clasică internațională din cei 240 de concurenți din 36 de țări înscriși la această ediție a Concursului.

Pe lângă premiile în valoare de peste 100.000 de euro, concurenții laureați ai Secțiunii de Vioară și ai celei de Pian sunt invitați în cadrul unuia dintre cele mai importante evenimente internaționale, Festivalul de la Ravello, ediția 2015.

Pe 23 septembrie, va fi transmis live pe ecranul din fața Ateneului Român, și recitalul extroardinar susținut de doi muzicieni consacrați, un moment cu vlaoare de simbol: cunoscutul pianist de origine franceză Jean-Claude Pennetier, de asemenea membru în juriul Concursului Enescu de-a lungul timpului va urca pe scenă alături de pianista de origine română Mara Dobrescu, absolventă a prestigiosului Conservator din Paris.

Semifinalele și finalele secțiunilor de vioară, violoncel și pian din cadrul Concursului Internațional „George Enescu” vor fi transmise în direct și pe site-ul festivalului.

Concursul Internaţional George Enescu este construit ca o prelungire firească a Festivalului George Enescu, cel mai important eveniment cultural internaţional organizat de România.

Foto: Concursul Enescu – festivalenescu.ro

02
/04
/15

Astăzi, maestrul Gică Petrescu, îndrăgitul cântăreţ şi compozitor de muzică uşoară, populară şi de petrecere, ar fi împlinit... 100 de ani.

01
/04
/15

Dedicată celebrării carierei artistice a basului Mihnea Lamatic, solist al Operei Naţionale Bucureşti, Gala Aniversară Mihnea Lamatic aduce în prim-plan cele mai importante roluri de operă şi operetă pe care artistul le-a interpretat pe parcursul carierei sale. Evenimentul are loc sâmbătă, 4 aprilie, de la ora 19.00, la Opera Națională București.

30
/03
/15

Primăria Sectorului 3 organizează, pentru al treilea an consecutiv, un eveniment dedicat omului de cultură Florian Pittiș, cel care a fost un “one man show”, un “uomo universale” al României. Flori pentru suflet – Remember Florian Pittiș va avea loc pe 18 aprilie, începând cu ora 17.00, în Parcul Titan. Accesul publicului este liber.

27
/03
/15

Ziarul Metropolis, cotidian cultural editat de Teatrul Metropolis din București, împlinește doi ani de existență astăzi, de Ziua Mondială a Teatrului. Zi de zi, publicația a încercat să-și ridice standardul și să ocolească valul de tabloidizare care a afectat chiar și cele mai prestigioase site-uri quality din România.

23
/03
/15

Vineri, 27 martie (19.00), pe scena Sălii Radio va avea loc un eveniment special de talie internaţională! Un public potenţial de milioane de ascultători se va alătura - pe calea undelor şi online - celor aproximativ o mie de spectatori prezenţi în sala de concerte bucureşteană pentru a-i aplauda pe trei tineri muzicieni laureaţi ai unor prestigioase competiţii, organizate sub egida Uniunii Europene a Concursurilor Muzicale de Tineret.

20
/03
/15

Astăzi, 20 martie, s-au lansat noile abonamente pentru ultimele trei luni de stagiune (aprilie-iunie) la Sala Radio. Trei luni în care iubitorii muzicii se pot întâlni cu Alexandru Tomescu, Mircea Albulescu, cu Luiza Zan şi Teodora Enache, cu Grigore Leşe şi Artur Șahnazarian sau cu Richard Galliano şi Sarah Nemţanu.

20
/03
/15

La finalul lunii martie, Orchestra de Cameră Radio adresează publicului său o invitaţie la o seară muzicală într-o formulă inedită: două concerte ce aparţin barocului muzical, unul semnat de Vivaldi - celebrul creator al Anotimpurilor - şi cel de-al doilea aparţinând lui Händel, vor fi interpretate în versiunea pentru nai!

18
/03
/15

Bono a cântat pentru prima dată în public după accidentul de bicicletă suferit în noiembrie 2014, alături de colegii săi din trupa U2, luni, la înmormântarea DJ-ului irlandez Tony Fenton.

17
/03
/15

Ce poate fi mai potrivit pentru o seară de martie decât partitura compozitorului rus Igor Stravinski - Sacre du printemps (Ritualul primăverii)? Vineri, 20 martie (19.00), la Sala Radio, veţi avea bucuria întâlnirii cu această lucrare inedită interpretată de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului Gheorghe Costin.

14
/03
/15

Ce au în comun samba, Massive Attack, Radiohead şi pianul clasic? Răspunsul îl dă Brad Mehldau, unul dintre cei mai talentați pianişti ai lumii, care vine în România pe 26 noiembrie, în cadrul unui concert marca Jazz Night Out.