Conferință DIPLOMAȚIA – o artă?
https://www.ziarulmetropolis.ro/conferinta-diplomatia-o-arta/

Fundaţia Calea Victoriei vă invită sâmbătă, 20 septembrie, de la ora 11:00, la evenimentul DIPLOMAȚIA – o artă? Va fi un dialog captivant între un istoric – doamna Georgeta Filitti – şi un diplomat – domnul ambasador Sergiu Celac– care ne poate oferi o perspectivă complexă asupra artei diplomaţiei, analizând momente importante şi personalitati marcante din istorie.

Un articol de Elena Simion|16 septembrie 2014

“Daca în teorie oamenii sunt făcuți să se înțeleagă, practica dovedește prea adesea contrariul. Așa au apărut mediatorii, diplomații – persoane chemate să stingă diferende, conflicte, dispute sau – lucru și mai important – să le prevină.

Un dialog subtil, paciența, cunoștințe vaste folosite adecvat, o perfectă stăpânire de sine pot face succesul unui diplomat.

Într-o lume plină de disparități, unde forța tinde să primeze în fața dreptului, doar rafinamentul diplomației mai poate calma unele situații incendiare. ” spune doamna Georgeta Filitti.

diplomatia

Georgeta Filitti este specializată în istoria modernă şi contemporană a României, cercetător ştiinţific la Institutul de istorie „Nicolae Iorga” al Academiei Române, în perioada 1961-1998, până la gradul de cercetător principal I, consilier la Fundaţia „Ion Ghica” (1997-2004), bibliotecar, şef de secţie la Biblioteca Metropolitană Bucureşti (2003-2007),  cercetător principal I, la Institutul Naţional pentru Memoria Exilului Românesc (din 2007) și autoare a multor articole, cărți sau traduceri.

Puteți afla mai multe informații despre istoricul Georgeta Filitti din interviul realizat de colega noastră, Adina Scorțescu: https://www.ziarulmetropolis.ro/georgeta-filitti-poveste-cu-boieri-wikipedia-si-bucurestiul-frumos/

 Sergiu Celac este un politician și fost ministru de externe român. Din 1990, a fost acreditat în calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. În perioada 1996-2000, în calitate de ambasador cu însărcinări speciale în Ministerul Afacerilor Externe, Sergiu Celac a efectuat misiuni în zona balcano-adriatică, Asia Centrală și Caucaz, Orientul Mijlociu și a participat la numeroase conferințe internaționale.

 O discutie purtată de doamna Georgeta Filitti cu ambasadorul Sergiu Celac, adevărat decan al diplomației românești, ne va ajuta să înțelegem o parte din subtilitățile acestei profesiuni indispensabile.

Fragment din conferinţa „Familia Ghica – domnitori, scriitori şi sfinţi” cu Georgeta Filitti şi Neagu Djuvara:

Conferința va avea loc la Grand Hotel Continental, una dintre cele mai frumoase clădiri din oraș, monument istoric renumit, cândva centrul high-life-ului bucureștean. Hotelul se află pe Calea Victoriei 56, intrare din str. Ion Campineanu, iar evenimentul se va desfășura în Sala Nicolae Tonitza, de la  etajul 4.

Pentru detalii și pentru participarea la eveniment vă puteți înscrie la [email protected]



07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.